Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (52)

plakát

Kings (2009) (seriál) 

Moderně zpracované biblické příběhy protkané politickými intriky, zradami, závistí a jednou naivní romantickou zápletkou. Skvělá kamera, dialogy i herecké výkony. Chápu, že to není pro každého, ale jen jedna série s otevřený koncem velice zamrzí.

plakát

Vikingové (2013) (seriál) 

Normálně seriály hodnotím po zhlédnutí minimálně jedné série, ale u Vikings jsem neodolal a po pěti dílech jsem tam střelil plnou pálku a po šestém si už sedí v seznamu mých oblíbených seriálů. Nějaké drobné historické nepřesnosti nebo angličtina z úst Vikingů mi ani trochu nevadí. Skvělé herecké obsazení, hutná atmosféra, surové prostředí, překrásná krajina, adrenalinové bitvy, praskající štíty a absolutně nejlepší seriálová znělka za hodně dlouhou dobu. Už aby byl další díl...

plakát

The Carrie Diaries (2013) (seriál) 

Mnohem lepší než nečitelná knižní předloha nebo hrozný Sex ve městě. Velmi dobré herecké výkony (až na pár vyjímek), všechno je takové optimistické, sem tam nějaké nenásilné morální poselství, prostě překvapivě koukatelné bez pocitů nauzey. Není to ale žádné mistrovské dílo a nemám ani potřebu vyhlížet nové díly. Pro mě jediným důvodem ke sledování je AnnaSophia Robb, ale raději bych ji viděl v něčem jiném, takže doufám, že druhou sérii neodklepnou. PS: Sarah Jessica Parker by si mohla nechat jen zdát o tom, že by za mlada vypadala tak dobře...

plakát

Planeta Metal Hurland (2012) (seriál) 

Divné, na sebe nenavazující krátké příběhy s velice špatnými triky a rádoby chytrými/vtipnými/nečekanými konci. Některé myšlenky originální a zajímavé, ale zpracování mi moc nesedlo.

plakát

The Space Between (2010) 

Depresivní, ale i dojemný film o ztrátě blízkého. Téma 11. září je jen okrajové a ČSFD synopse o Omarově přímém zapletení do útoku je dosti zcestná. Některé témata mohly být trochu více rozvedeny, jako např škatulkování všech muslimů jako teroristi. Herecké výkony jsou perfektní, škoda jen velmi krátkého mihnutí se AnnaSophie Robb, která by si zasloužila mnohem větší prostor. PS: Víte, jaký je rozdíl mezi Pákistáncem a Arabem?

plakát

Green Lantern (2011) 

Film se pořád rozjíždí, ale nikdy se pořádně nerozjede. Vyložená nuda to není, ale nic zapamatování hodného zde nenajdete. Vypadá to pěkně, občas je to zábavné, klišé střídá klišé, chybí nějaký pořádný záporák, ale pro hard-core fanoušky to asi bude dostačující. Mě osobně by však ani nevadilo, kdyby případné pokračovaní nedostalo zelenou...

plakát

Pět mil odsud (2009) 

Velmi emocionální příběh o pocitech rodinných příslušníků někoho, kdo trpí psychickou poruchou. Dakota Blue Richards dokonale balancuje mezi lítostí a styděním se za svou sestřenici. Její ohromný talent by si už konečně zasloužil pořádnou roli...

plakát

Twilight sága: Nový měsíc (2009) odpad!

Jako poučení z filmu jsem si odnesl, že upíři jsou svítící šampóni a vlkodlaka poznáte podle toho, že nenosí tričko. Zároveň bych rád filmu předal cenu za první upírský film, ve kterém se neprolila snad ani kapka krve. Něco mi však říká, že tam o ty pseudoupíry a jiná stvoření vlastně ani nejde. Bohužel jsem však nezjistil o co tam vlastně jde. Kvůli neschopnosti dokoukat film bez několika přerušení (trvalo mi to několik dnů) musím dát nižší hodnocení než prvnímu dílu.

plakát

Tomorrow, When the War Began (2010) 

Poselstvím filmu je to, že nemusíme mít strach z čínské armády, jejíž členové se chovají nesmyslněji, než vojáci z nějaké deset let staré počítačové hry. Naopak se bojím spíše druhého dílu. Námět nabízel tolik možností, škoda že ho shazují četné dějové chyby a nelogické chování postav. Čím dále film postupuje v ději a přibývá akce, tím paradoxně ztrácí na tempu. Začátek byl fajn, ale ke konci jsem se i dost nudil a úplný závěr tomu nasadil korunu. A nemyslím to v dobrém.

plakát

Have Dreams, Will Travel (2007) 

Naivní romantická pohádka o první lásce založená na úžasném hereckém výkonu AnnaSophie Robb, se kterou bych se na road trip taky vydal hned a bez přemýšlení. Hluboká moudra z úst malých dětí, příjemné prostředí a nesmrtelná láska je očividně ten správný recept na krásné nezávislé romantické drama.