Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Oblíbené seriály (8)

Konec přehlídky

Konec přehlídky (2012)

BBC v posledních letech tvoří to nejlepší na seriálovém nebi. Píšu to už nějaký rok, pokaždé když dám nějákému jejich seriálu 5 hvězdiček a píšu komentář. V tomto případě to bylo o to milejší a překvapivější, že jsem to vůbec nečekal. O seialu jsem vlastně vůbec neslyšel. Základem všeho je výborně napsaný scénář a bravurní herecké výkony. Cumerbatch je skvělý, příšerně přechytralý, puntičkářský, nejistý, sobecký. Úpěnlivě se brání rozpadu splečnosti jakou znal, poklesu morálky a osbní cti. A to jak ve své profesi, na poli dalo by se říct politického a vojenského poradce, tak v osobním životě, v náhledu na své dvě osudové ženy. Rebecca Hall mě překvapila ze všech herců snad nejvíce, je prostě skvělá, je tak skvělá, že pokaždé když ji vidím mám chuť ji dát par facek. A nakonec Adelaide Clemens, kterou jsem do té doby neznal. Její upřímně naivní a zapálená pacifistka je dojemná a navíc velmi krásná. Přestože je mini série převážně drama, o to víc musím ocenit tak přesně načasovaný a skvostě vytříbený humor. A pokud si teď vzpomenu na Panství Downton, musel bych mu v přímém porovnání s Přehlídkou ubrat tak tři hvězdičky. Tohle je prostě nádhera.

Studio 60

Studio 60 (2006)

Geniální drama. Jednoznačně nejlepší seriál co jsem viděl. Matta a Dannyho jsem si zamiloval hned při první scéně a bez dechu jsem sledoval jejich pracovní i milostné kotrmelce, kterými procházejí bok po boku, v čele živého komediálního pořadu na veřejnoprávní stanici NBS. Ve 22ti dílech, se postupně rozvíjí život herců, scénáristů, kulisáků a vedení Studia 60, dozvíme se jak funguje zákulisní politika, složitá jednání uvnitř televize, třenice s médii. Zabrousíme do historie americké televize a poznáme jak televizi bezprostředně ovlivňují události na dálném východě, stejně jako domácí politická scéna a společenské mínění. Za nečekaných okolností převezmou Matt (Perry) a Danny (Whitford) vedení Studia 60 a ocitnou se v nekonečném týdenním kolotoči. Matt zde potkává svou ex-přítelkyni Harryet, která je členkou velké trojky, třech nejdůležitějších herců studia. Danny neodolá Jordan, své šéfce ve vedení společnosti. Hlavní předností seriálu je bravůrně napsaný scénář, nadstandartní rozpočet, který doplněn o neopakovatelné herecké výkony, výbornou dynamickou kameru a střih dotváří nejlépe natočený seriál posledních let, ne-li nejlepší vůbec. Na závěr malé upozornění. Viděl jsem Studio 60 už několikrát vždy v původním znění. Samozřejmě jsem všem rozhovorům neporozuměl, protože některá témata jsou specifická pro amerického diváka a vycházejí z americké televizní kultury a historie. S tím se nedá nic dělat. Ale dostal jsem se tentokrát k české verzi, kterou dávali na HBO a je to velké zklamání. Spousta žertů, skečů a slovních přestřelek českým "nedoslovným" překladem ztrácí smysl, nebo úplně zmizí. A to je velká škoda.

Luther

Luther (2010)

Luther mi neskutečně sedl. Od výborného Idrise Elbu, který je je ve své roli naprosto perfektní, Ruth Wilson a Indiru Varmu, jeho krásné ženy až po výtečný soundtrack. Je to nejspíš nejlepší detektivní serie jakou jsem viděl. Propracovaný scénář a charaktery postav, neokoukaní herci, v hlavních i epizodních rolích. Ústředním motivem příběhu je vyšetřování Luthera s možného pokusu o vraždu, jeho následné hospitalizace na psychiatrii a jeho rozpadající se osobní život. V prvním detektivním příběhu se Luther setkává s Alicí, která se mu nedobrovolně vetře do života a už tam míní zůstat. Jejich vztah je na televizní obrazovce velkým osvěžením, je nádherně komplikovaný, láska, nenávist, nedůvěra, přátelství. Opravdu jsem se moc bavil.

Samantha Who?

Samantha Who? (2007)

Jak se napravit, když jste celý život strašná mrcha? Těžko!! A moc Vám nepomůže, když si po autonehodě nic nepamatujete a za nejlepší kámošky máte jednu další úděsnou mrchu a jednu potrhlou spolužačku ze základky. K tomu rodiče na baterky, přítele kterému máte co vysvětlovat a vrátného co si o Vás myslí jen to nejhorší. Shrnuto a podtrženo pět hvězdiček a spoustu zábavy!!!

Californication

Californication (2007)

Velké nadšení z první a druhé řady, vystřídalo absolutní okouzlení třetí a čtvrtou sérií. A jak už to tak bývá následovalo absolutní zklamání v podobě páté a další řady, kde kvalita klesla o 99%. Jak má potom člověk hodnotit.

Jak dobýt Ameriku

Jak dobýt Ameriku (2010)

Tohle je opravdu svěží závan do poněkud zatuchlého světa amerických seriálů. Sympatické postavy, které jsou dobře napsané, chytrý a svižný děj, perfektní kamera a střih, a naprosto vynikající soundtrack, to dělá z tohoto seriálu to nejlepší za poslední roky. Už se těším na pokračování