Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Pohádka
  • Rodinný

Oblíbené seriály (10)

Sladká Laura

Sladká Laura (2005)

Za moje zapsání do filmové databáze může vlastně německý seriál Sladká Laura, která je první ucelenou a zatím nejvíce povedenou částí nekonečného seriálu - Síla lásky - Sturm der Liebe. Ještě jsem takovýto typ romantického seriálu neviděla. Na rozdíl od jihoamerických telenovel nebo amerických seriálů typu Dallas nebo Beverly Hills, kde tamní život je nám na hony vzdálen nebo naopak českých seriálů VKV a Ošklivka Katka , kde se zase řeší 50 a více dílů samé nepodstatné a stejné věci a jsou zbytečně prodlužovány, je seriál Sladká Laura nabitá nepředvídatelným dějem a má spád. Co se začne v jednom díle, je v dalším vyřešeno a mnohé díly mohou existovat i jako samostatný film. Němci prostě romantiku umí, což dokazují některé povedené romantické filmy podle spisovatelky Rosamunde Pilcher. Seriál je doprovázen příjemnou hudbou a povedenými přírodními záběry. Při odkliknutí odkazu Sladká Laura se mi několikrát objevily stránky filmové databáze, kde si v hodnocení vedla velmi špatně, myslím, že ti, co jí kritizují, ve skutečnosti Lauru vůbec nesledovali. Přečtou si název sladká a dají odpad. Ale málokdo z nich asi bude vědět , že je sladká protože má cukrárnu. Odsuzuji ty, kteří hodnotí 1000dílný seriál po shlédnutí pár vteřin, či minut některého dílu. Lidé z mého okolí mají tento seriál celkem rádi nebo ho alespoň tolerují.Chtěla jsem tedy pár hvězdiček přidat a dávám pětku. V dalších částech tohoto seriálu se vyskytují vždy 2 ústřední dvojice, podle kterých je i seriál pro přehlednost rozdělen - Miriam a Robert, Samia a Gregor, Emma a Felix, Sandra a Lukas, Robert a Eva. Z těch několika sérií, které jsou zatím dostupné, se mi nejvíc líbila ta první o Lauře, dále bych asi volila Emmu a Felixe. Serie Sandra a Lukas mě nenadchla ani obsazením hlavních rolí, ale ani dějem. Všechno už jsme tu videli, nemocnice, koma, vraždu,travičství,boj o akcie,únosy, zlodějnu, hádání a usmiřování, nevlastní a vlastní děti, testy DNA. (mimochodem Werner rozsévá svoje semínka po celém Německu a neví o tom, divné , ne?)Je to zbytečně už protahované, za což TV Barrandov odpovědnost nenese, ale naprosto stupidní je zde dabing Sandry. Hlas se k ní vůbec nehodí a jakmile jí slyším, jsem naštvaná na TV Barrandov, že to ještě takhle pokazila víc než to bylo a seriál tím příšerným dabingem naprosto pohřbila. Jak se mohlo stát , že Helen, která se zde objevuje společně se Sandrou má stejný hlas s ní? Tento hlas je protivný i u Helen, ale dejme tomu, že Helen se tam vyskytuje párkrát, tak se dá u ní přežít, ale u hlavní hrdinky Sarah Stork, která je o 17 let mladší než Kristina Frejová se to nedá ani tolerovat. Opravdu by měl ten, kdo schvaloval výběr hlasu uhradit výměnu hlasů na vlastní náklady, protože Barrandovu i nekonečnému seriálu udělal špatné jméno. Je vidět, že svou práci dělá špatně a na výsledku mu pramálo zaleží.

Nemocnice na kraji města

Nemocnice na kraji města (1977)

Poctivý český seriál, který má všechno, co se od takového díla očekává. Napětí, vývoj postav, relax, lásku, zklamání, lítost , poutavé dialogy, nezapomenutelné a dodnes opakované hlášky, ale především zasvěcenost herců při natáčení v nemocničním prostředí. Skvělé dílo , na které se dá podívat a těšit i dnes, ačkoliv bylo natočeno v těžkých dobách hlubokého socialismu. Muselo to být tenkrát velké umění Jaroslava Dietla, aby byl seriál přijatelný pro tehdejší režim a zároveň oceňován a kladně hodnocen i v dnešní době.

Byl jednou jeden... život

Byl jednou jeden... život (1987)

Nejlepší a nejzábavnější , poutavou formou, velmi precizně a do detailů zpracován složitý proces v lidském organizmu, poučný pro děti i dospělé. Lépe to už podat nelze - tvůrcům dík.

Tajuplný ostrov

Tajuplný ostrov (1973)

Protože jsem holka, tak mě verneovky moc nenadchly. Tohle je ale jediný seriál podle předlohy Julese Verna, který jsem viděla ještě na základce a utkvěl mi v mysli. Ještě dnes cítím mrazení v zádech, když trosečníci zahlédli třpytící se body. Napětím jsem tenkrát ani nedýchala. Odměna za sledování jejich putování byl okouzlující kapitán Nemo.

Vyprávěj

Vyprávěj (2009)

Tak tento seriál , doplněný o autentické záběry a dobovou hudbu se české televizi opravdu povedl. Je dobře, že se pravdivě připomene mladým , ale i starší generaci, která již často zapoměla, jak to vlastně tenkrát bylo. Prázdné regály v obchodech naplněné dvěma druhy zboží, žádané výrobky jen pro známé, fronty na knihy, maso (běžně byl nabízený pouze bůček), ovoce i zeleninu, komunistické agitační večírky, zavřené hranice. Seriál ukazuje nejen tyto chmury těžkého socialismu, ale je nabitý vtipem a září hvězdným obsazením. Tvůrcům opravdový dík.

Ovládací panel
17 bodů