Profil Hodnocení (1062) Komentáře (79) Obsahy (2) Oblíbené filmy Oblíbení režiséři Oblíbení herci Oblíbené herečky Oblíbené seriály
Moje komentáře |
Alenka v říši divů (2010)
05.03.2010 |
| |
Začnu chválou, ať nikoho hned zpočátku neodradím. Skvěle zahrané postavy, každá svým způsobem úchylně roztomilá (Anne Hathaway byla rozkošná :). Bizardně nápadité kostýmy (to je už ale u Burtona dobrým zvykem). Danny Elfman si drží svůj standard, ale nijak neoslňuje. Můj problém tkví v tom, že postrádám Burtonův rukopis. Drobné detaily nebo vtipné scénky, které sem tam občas na diváka vykouknou, jakoby ležely pod nánosem univerzální uhlazené animace, která se má zavděčit všem. I přes slušný český dabing se nemůžu zbavit dojmu, že bez originálního zvuku nebudu schopná zcela objektivně hodnotit (jména Alan Rickman, Stephen Fry, Christopher Lee... mluví samy za sebe...). Zatím silné tři a půl hvězdy. |
Stargate Universe (2009)
25.12.2009 |
| |
Nové SG se okatě veze na vlně Battlestar Galacticy. Každému, kdo propadl BSG, je od prvního pohledu jasné, že si tahle Stargate přisvojila nápadně podobnou stylizaci - od podobně laděných filtrů přes ruční kameru (včetně úhlů pohledu, rozostřování apod.) až po skupinu lidí na pokraji záhuby, postrádající základní faktory podpory života. Zatím je to konstatní zábava, na kterou se celkem příjemně kouká, uvidíme, jak se to vyvine... P.S. Carlyle má charisma a role mu sluší, pozvedává každou scénu o 100%. edit: po šesté epizodě nadšení opadá, jdu si pustit BSG a spravit si chuť... |
The Box (2009)
09.12.2009 |
| |
Co na to říct... Richard Kelly a jeho filmy se nedají jen tak zaškatulkovat... Southland Tales jsou zábavný úlet, Donnie Darko nepřekonaný klenot, ale The Box působí nemastně neslaně, ať už má poselství silné jak chce, ať už herci hrajou co jim síly stačí. Děj působí neuspořádaně a chaoticky, je silně cítit, že původní příběh byl krátkou povídkou, protože film po určité době působí natahovaně. V The Box použil režisér nápadně podobné prvky, jako v Donniem, jenom se tu míjely účinkem (dokonce použil i knihu Roberty Sparrow - pozorní si jistě všimli...). Je to škoda, Kelly nadání má a doufám, že se dá brzo do kupy... (P.S. Vizáž Franka Langelly skvělá.) |
Terminator Salvation (2009)
03.06.2009 |
| |
Robo-chobotnice ála Matrix - fajn, motorky ála Dark Knight - fajn, roboti ála Transformers - fajn, akční sekvence - fajn. Herecké výkony - fajn.(Na Sama Worthingtona si posvítim, něco na tom klukovi je (a nemluvím jen o těch jeho očích) :) Christian Bale si drží standard, i přesto, že nemá žádnej prostor.)
... Scénář - wtf?!!. Kdyby to byl jakýkoliv jiný postapokalyptický akčňák, tak nad tim mávnu rukou, ale vzít si pod kudlu legendu, jakou Termináror bez pochyby je, a takhle jí rozkuchat, za to by někdo zasloužil profackovat.
Když vypnete mozek a odmyslíte fakt, že se díváte na Terminátora, budete se bavit... ale to neni až tak snadné. (dobrý komentář: Tom Hardy)
P.S. poznali jste McGregora z Četnických humoresek? |