Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (84)

plakát

Cesta do Říma (2015) 

To je pokus o umění nebo tvůrci přeskočilo? Ten film má 2 výhody, je trochu jiný než většina filmů (ale koukatelné to není) a na absolventský film tam je pár známých herců. Ale nevýhody daleko převažují. Už scénář je dost divný, jsou tam scény které jsou úplně mimo. Že tam pár cestujících odvypráví svůj nudný a dost divný příběh je třešnička na dortu. Je tam mnoho divných dialogů a celkově to působí opravdu jakoby si tvůrce předtím něco šlehl.

plakát

Modré stíny (2016) (seriál) 

Já vůbec nechápu, jak tato hrozná kamera mohla projít do televize. Místama je to moc světlé, opravdu až přepálené, chvílema mě z toho bolely oči. Za druhé, ten obraz mi připomíná flat profil tedy ten co vyleze rovnou z kamery, někdo to zapomněl barevně upravit. A za třetí ta kompozice. Kameraman asi rád snímá stropy. Někdy tam jsou v záběru dole jen hlavy a nad nima široký celý prostor v místnosti. Mě by děsně zajímalo, kdyby takovouto kameru udělal nějaký student na filmové škole třeba při absolventském filmečku, zda by vůbec prošel. Já myslím, že by mu řekli že takto ne. Samotný dej nezajímavý. Předražené zakázky, machinace s pozemky a jak se do toho začne míchat politika, je to nezajímavé.  Nebavilo mě to.

plakát

Jan Žižka (2022) 

Ten film má jeden velký problém, po zhlédnutí první co jsem řekl bylo že je to film o lásce. Což jsem u Jana Žižky vážně vidět nechtěl!! Přitom vše ostatní je dobré až perfektní. Natočené to je dobře, výběr herců dobrý, střih dobrý, vykreslení té doby taky perfektní. Že samotný příběh je komorní a nejsou tam žádné velké bitvy je taky dobrý. Ale ta dějová linka s láskou se vážně nepovedla. Před uvedením jsem četl, že to má silný příběh, jestli se myslela ta láska tak to ani omylem. Vždy když tam je Žižka a Kateřina, tak to spadne a nudí a s tím i ten konec a záběr na orla či co to je ten pokus o umění, hrůza. Kdyby toto tvůrce vynechal a dal divákovi jen to co chce vidět, tak by to mělo daleko daleko daleko větší úspěch.

plakát

Grand Prix (2022) 

Co je to za blbost?!? A proč tam na sebe všichni stále křičí? Scénář a vše ostatní je hrozné, nedá se na to koukat. Jediné pozitivum je Kozub, kdyby ten tam nehrál, tak se to nedá ani dokoukat. Vše ostatní je nezáživné, nudné a o ničem. A mimochodem Bottas ve Španělsku nikdy nevyhrál a formule a tým co tam byl když Ferro nasazoval kolo při pit stopu nejsou reálné v F1.

plakát

Moonfall (2022) 

Ani se nedivím, že to má tak nízké tržby celosvětově. Tady někdo psal náklady 150 mil / tržby 41mil. Takovou blbost jsem dlouho neviděl. Některé filmy Emmericha mám rád, to jo, ale toto je scénáristicky taková blbost, že to snad ani není možné. To i Transformers u kterých jsem si říkal, že auta měnící se v roboty jsou blbost, ale kam ti se na tento film hrabou. Kdyby Emmerich zfilmoval ten příběh čistě o pádu měsíce na Zem, asi by to dopadlo mnohem lépe, ale s těma mimozemšťanama to fakt né. Navíc ani Wilson ani Berry žádné velké hvězdy nejsou, kteří by utáhly takto nákladný velkofilm. Ale do takovéto blbosti se i hodí.

plakát

Survivor Česko & Slovensko - Série 1 (2022) (série) 

Jak je údajně pro soutěžící těžké přežít soutěž, je neskutečně těžké pro diváky přežít sledování tohoto pořadu. Někde jsem četl rozhovor s tvůrci a jak se to točí průběžně jak se to vysílá, údajně si mohou brát k srdci námitky diváků. I ve třetím díle stále nic. Je to opravdu hrozně sestříhané. Stále neskutečně nudné zpomalené záběry toho co jsme před minutou viděli. Komentování moderátorem některé soutěže je děs. Ve druhém díle jak do jedné věty moderátora střih snad všechny tváře soutěžících byla hrůza. Mam za sebou třetí díl a co mi vadí nejvíce, že stále nic nevidíme jak tam v těch údajně těžkých podmínkách přežívají. I ve třetím díle jen 2 záběry na kotlík jak tam někdo něco míchá, 2 záběry stavění a 1 záběr na pilku. Ale co a jak tam třeba loví, jak tam něco staví, zkrátka jak tam v těch údajně těžkých podmínkách přežívají nic nevidíme a to má pořad dvě hodiny. Mimo soutěže jen klábosení!!! Tak to neprezentujte jako nejdrsnější reality show! Má to blíž k Nebezpečným vztahům s Musilem než k nejdrsnější reality show!!!!!

plakát

Rapl - Série 1 (2016) (série) 

První série je rozhodně nadprůměr. Přesto bych tvůrci doporučil si přizvat nějakého spoluscénáristu. V jednom díle, kdy divák čeká pořádné pátrání, najdou zločince v kartotéce. Následně "vrah používá řetěz", "náš podezřelí používá řetěz, tak to je on". V jiném díle si Kuneš doslova vycucá zločince z prstu. Podle indicií by na to nepřišel ani Sherlock Holmes, ale Kuneš v pohodě. Bratr Rohana by šel lépe napsat, je to podle mě dostatečně nevyužitá postava. Poslední díl je parodie na americké filmy, kdy do toho zločinci zatahují rodiny detektivů. Poslední díl se mi opravdu nelíbil. Všechny ostatní díly jsou dobře napsané i natočené a podařilo se docílit perfektní atmosféry. První série si rozhodně zaslouží 4 hvězdičky. Hynek Čermák se na roli opravdu hodí a zahrál to perfektně. Seriál má taky kvalitní hudbu, která perfektně navozuje atmosféru.

plakát

Hlava Medúzy - Hlava Medúzy (2021) (epizoda) 

Zas tolik bych to neodsuzoval. Pár drobných kladů to má, Jirka Dvořák je super a i ten prvotní námět s obrazama není špatný. Ovšem scénář již tak dobrý není a ten konec je úplná blbost. Ale hlavně kdo navrhl a schválil obsazení Čvančarové do hlavní role, ten nemá u filmu co dělat. Proti ní samotné nic nemám, ale tady se jako policejní šéf absolutně nehodí. A jak už tu někdo psal, když zakřičela, bylo to jako když prodavačka zakřičí na zloděje v obchodě. Je tu absolutně nereálná, navíc i vzhledově s tou rádiovkou je to hrůza. Myslím, že Renč má spíš známější jméno, než je jeho tvorba. Respektive lidi znají jeho tvorbu, ale poslední léta spíše v tom negativním světle. To s Jirkou Strachem a jeho detektivníma seriálama se Renč nemůže vůbec srovnávat. Renč pouze převede psané do obrazu se zvukem, ale Jirka Strach tomu dá pořádnou atmosféru a to je umění. Jirka Strach je v tomto top, ať žije a tvoří.