Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Oblíbení režiséři (10)

Jan Švankmajer

Jana Švankmajera "hltám" už od dětství.. Jedině on vám umožní, že otevřete dveře a je úterý, rozbijete vejce a ono vám poděkuje, zasadíte hřebík a vyroste ponožka, v papírnictví koupíte kus flaksy, která na vás zamrká a zazubí se.....

Jaromil Jireš

Když závoj z vůní podzimu vás zahalí, na louce u lesa zazpívá tráva, motýli z ní pavučiny spřádají, vínově červené chryzantémy na okno zaťukají, lev s bílou hřívou vlaštovky zdraví, pak tiše usedněte, začíná film J. Jireše...

Karel Kachyňa

Snad mi Terry Gilliam odpustí, že jsem ho "vystrnadila" ze své "topky" (což samozřejmě neznamená, že by nadále nepatřil mezi mé nej umělce), na úkor Karla v kuchyni. :-D Ale už delší dobu jsem si sem tohoto pána chtěla přidat, jen jsem se pořád nemohla rozhodnout, s kým ho vyměnit. Uvědomila jsem si totiž, že jeho filmy jsou mému srdci čím dál blíž, a dostaly se tam vlastně už v raném dětství. Tož, krůtí brko, nad čím jsem tak dlouho váhala?? ;-)

François Truffaut

Tak úžasně a přirozeně vystihnout všemožné radosti i starosti lidí, jejich osudy, povahu i zájmy, dokáže snad jen on; jistě hlavně díky svému velkému zapálení pro film. Truffauta nesmírně obdivuji i jako člověka, především pro jeho laskavé srdce, klidnou, vyrovnanou povahu, ale i jedinečný šarm a charizma.

Jacques Tati

Jeho filmy mají jedinečnou atmosféru a nenápadný, nevtíravý humor. Jsou pro mne takové pohodové a jakoby "odlehčující", zvláštní a jiné (zejména film Playtime). Tatiho obdivuji i jako skvělého herce.

Roman Polański

Další z klasiků (nejen) artových filmů, jež jsou navíc co do stylu a žánru velmi rozmanité.

Stanley Kubrick

Pod jeho taktovkou rozeznívají se barevné symfonie, jež vplují do každého kousku těla...