Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (256)

plakát

Dítě Bridget Jonesové (2016) 

Tak pár pozitivních věcí... Bridget je konečně šťabajzna, co má svůj styl a ví, kam patří. A to je tak vše pozitivní, co bych na tom našla. Žádná hitparáda to tedy nebyla, především cítíte, že za těch patnáct let od prvního dílu, se nic nezměnilo a scénář stále sází na ohrané vtípky, kterých jsme si užili požehnaně v předchozích dílech. Nic nového nepřináší. Obdivuji Hugha Granta, který ví svou cenu a do dalšího dílu nešel. Na obou hlavních hrdinech je znát, jak moc se na nich podepsal zub času a chudák Colin Firth vypadá ve filmu všelijak, ale ne jako někdo, komu by snad ještě nádobíčko mohlo fungovat. Renée je zas upravená, odsátá a prošpikovaná různými botoxama, že bych ji v prvních momentech ani nepoznala. Možná to vyznělo, že je to opravdu zlé - nebylo, ale ničím mě to nenadchlo. Kecám! Ještě jedna pozitivní věc, a tou je Emma Thompson.

plakát

Teorie velkého třesku (2007) (seriál) 

Seriál, který můžu vidět pořád, stále a dokola. Všechny postavy jsou skvělé, padly k sobě jako puzzle a pro mě je to Number One v seriálech. Nemám potřebu hodnotit každou sérii zvlášť, nebo nedej bože každý díl zvlášť. Já se královsky bavím při všech dílech a popravdě si TBBT drží linii standardní kvality i v 11. sérii. Žádný prudký pokles nebo nárůst, jako to je u jiných seriálů běžné, díky bohu není.

plakát

Alenka v říši divů: Za zrcadlem (2016) 

Alenka vyrostla, najednou je starší a moudřejší a její představitelce se už začínají dělat vrásky a tak by člověk čekal, že i ta kdysi krásná a fantastická podívaná bude trochu vyspělejší a emočně náročnější. Ono je to k tomuhle filmu hrozně nefér, protože Tim Burton je prostě génius a na tomhle filmu je hodně znát, že se pod to nepodepsal. A přitom to mohlo být táák pěkný.

plakát

Avengers: Age of Ultron (2015) 

Samozřejmě jsou to Avengers, nemůžu hodnotit jinak. Vizuálně je to opravdová lahůdka, super zvládnuté triky se špičatým kloboukem a nějaký ti vtipný hefty, co pobavily celý sál, navíc jsme nahlédli do psychologie některých postav více než v předchozím díle ale! Ale bohužel, jednička je jednička a někdy se stává, že dvojka překoná jedničku, ale tentokrát se opravdu nestalo.

plakát

Padesát odstínů šedi (2015) 

V kině jsem na to pohlížela jako na sondu do hlubin študákovy duše. Rozdělení fifty-fitty - povětšinou mladá děvčata, doprovázená svými boyfriendy či opravdu "dobrými" kamarády, kteří doufají ve zpestření Valentýna tím, že po zatáhnutí opony poběží domů, samozřejmě skrz nejbližší sexshop, kde nakoupí potřebné lubrikanty, bičíky a pouta. Z hrůzou zjistíte, že po závěrečných titulcích to v sále vypadalá jako za Caliguli. Očekávat podprahovou psychologii byla naivita, hlavní hrdina se snaží byt tak zahleděný do svých vrstev cibuláče, až to je trochu trapný (zvlášť když mně stačily dvě vteřiny na to, abych ho měla přečtenýho). Nehledě na to, že ta káča s nemožným účesem tu spíš uvádí podprahovou reklamu na modrý pilule, neb snáz by erekci vyvolala kdejaká kreslená postavička Walta Disneyho. Nakonec můžeme skrz rozsvícená okna s jistotou určit, kdo na Valentýna v kině byl. Většina z těch páru se totiž cpou chipsama a koukají na céčkový braky, aby si trochu spravili chuť, přičemž víte, že ze zamýšleného sexu s hvězdičkou (a bičíkem) zbylo velký kulový.

plakát

Planeta Země po vymření lidstva (2008) (TV film) 

Najednou sem si přála, aby lidstvo neexistovalo. Chování lidstva směřuje ke konci, to víme všichni už dávno. Bohužel s tím nikdo nic nedělá a připadá mi fér, že za to, že si sedíme v útulných betonových domečkách a odvracíme se, potažmo ničíme, přírodu, která nám svým způsobem dává život, zaplatíme jednou či později všichni. Je to naprosto laciný dokument s jedním a tím samým opakujícím se trikem, po čase mi však začal hlodat v hlavě. Zprvu úplně nevýznamně, ale postupem času začal sílit... a TO! je milí vážení účelem.

plakát

Enderova hra (2013) 

Ona vůbec ta myšlenka toho filmu je famózní, ale bohužel. Já to necítila... Ne snad z hereckých výkonů, i když tam byla tenká propast mezi brilantností a parodií, ale dalo by se z toho vytřískat rozhodně mnohem, mnohem víc! Je to obrovská škoda, protože sem od toho čekala druhou kultovku podobnou Matrixu.

plakát

Jak jsem poznal vaši matku (2005) (seriál) 

Barney je naprosto "legen ... wait for it ... dary"! Jeho hlášky jsou pro tenhle seriál typické tak, jako bullet time pro Matrix. Robin je drsná jako toaletní papír na Ukrajině a Maršmelounek s Lillečem jsou dokonale sehraný pár. Trochu nudným a předvídatelným se stává hlavní hrdina Ted, jehož největší přednost je, že nevíme, kdo vlastně je ta jeho žena! - Dobře, buďme k sobě upřímní a řekněme si, že po páté sérii se tu už dost vařilo z vody! Někdy jsem slzela smíchy a někdy mi v hlavě kukala kukačka (v překladu kukala asi toto: "To jako vážně?") a zcela nepochopitelným se stává 9. série (dva dny roztáhnuté do 25 dílů), jak moc ještě musíme trpět, než dojdem do konce a za poslední dva díly bych dala scénáristům opravdu na prdel - "spoiler" ne kvůli rozvodu, smrti matky a jiných podivností, ale proto, že sem se naprosto ztrácela v tom, kde, kdy a jak jsme se dostali do téhle časové smyčky? Nakonec název toho seriálu je k ničemu, matku jsem viděli poskrovnu! Ne, poslední dvě série opravdu nestojí za ten čas.

plakát

True Blood: Pravá krev (2008) (seriál) 

Nevím jestli by ten seriál byl bez toho sexu tak super. Ale už jen kvůli němu, bych se na něj mohla koukat denně! :D

plakát

Honey 2 (2011) 

Zbytečné. nudné, nezvládnuté... oproti jedničce naprosto neoriginální!! Zlatá Honey Daniels...

Ovládací panel
11 bodů