Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (608)

plakát

Tupíři (2010) 

Parodie té nejnižší úrovně. Snaží se být vtipná každou scénou a každým záběrem. Někomu se to může zdát až kýčovité. A ono opravdu je, ale dost z těchto vtipů mě zasáhlo a já i přes onu šílenou trapnost jsem se u filmu celkem dobře bavil. Jenn Proske mě velmi zaujala, poměrně talentovaná herečka, která bohužel nechápu proč již další filmy netočí.

plakát

Duna (2021) 

Poměrně příjemné seznámení s tímto scifi světem. Spíše výpravné než zábavné. Akce je bohužel dost sestřihana. Pod tíhou nátlaku nové doby musím film prohlásit za těžce rasistický, protože jsem neviděl ani jednoho inuitskeho herce ani jednoho romského herce a co hůř beloch v tomto filmu zabil černocha, to je neusne a neakceptovatelné,v dnešní době může pouze černoch zabít bělocha. Jediný muž asiat je zrádce což podle mě podněcuje myšlenku, že asiati jsou zlý a špatný. Myslím si, že na každého zlého asiata by měli být dva hodní aby nedošlo k očerňování žluté řasy. Počkat to nesmím dnes říci., že očerňuji - černá barva je dnes spojená s rasismem. Gendrove je to nevyrovane. Divím se jak mohl tento film vůbec v této době vyjít, prohlásil bych ho za ilegální materiál a snahu bílých o to normalizovat to, že když bílý zabíjejí cerný je naprosto normální. Někdo by mohl argumentovat, že tento scifi film zdaleka nebyl o rasové čistotě a td, ale pletete se. Dnes je o barvě kůže každý film...

plakát

V zajetí démonů 3: Na Ďáblův příkaz (2021) 

Tohle už mě opravdu nebaví. Stále stejné postavy a dá se říci s ničím novým nepřicházející pokračování. Když film začne příliš dobře, málokdy dobře končí. Čím více postav je ve filmu 'posedlých', tím méně je prostoru pro nějaké příjemně nepříjemné houstnutí atmosféry a jakési gradace. Jakákoliv obava o hlavní postavy je zbytečná, protože věřím, že ještě pár horších pokračování přijde (alias Nezvratný osud). To, že film bude obsahovat prvky sladší než v nějakých romantických filmech mi přijde už opravdu trochu zvrácené.

plakát

V síti (2020) 

Co je na tom filmu nejsmutnější je jak ohleduplně a mírně se jednalo s přistiženými úchyly. Někde jsem četl, že snad jen jeden skončil v base. Pozaviral bych je všechny, nebo mě napadá jeden přiměřenější trest pro takové úchyly, kastrace. Filmově nehodnotím, viděl jsem verzi 15+ a stačilo. Hodnotím nápad a poukazani na hrozbu, kterou si mnozí rodiče neuvědomují.

plakát

Krvavá nevěsta (2019) 

Při prvním shlédnutí v kině celkem otrava. Důvodem byla chybná očekávání. Šel jsem na horor a čekal jatka. Na legracky jsem neměl moc náladu. Naštěstí dostal tento film druhou šanci a já jsem pochopil.... U filmu jsem se opravdu nasmál a upřímně jsem si celou dobu říkal, proc jsem byl napoprvé tak sklamaný.

plakát

Doktor Spánek od Stephena Kinga (2019) 

Rozhodně se mi víc líbil první film, I přes nepochopení jeho titulu byl film příjemně strašidelný a místy překvapivý. Zatímco v tomto volném pokračování se ona atmosféra vitrácí a film působí dojmem, že se tvůrce nechal inspirovat až příliš okatě několika známými horori. Onu návaznost na první film vnímám jako neprirozenou. V momentech jsem tu našel, že lidi oceňuji větší pochopení a podobnost s knižní předlohou. Já jakožto nečtenář jsem byl filmem zklamán. Jedna hvězda je za skupinu kolem kloboucnice, která jakožto variace na upíry působí velmi originálně a nebýt tak zbytečně protahovaneho filmu, mohl se film stat velmi úspěšným. Už v téhle verzi v jaké je by mu prospělo mnohem drastictejsi stříhání, protože obsahuje mnoho zbytečného a nudneho materiálu.

plakát

Prázdniny v Provence (2016) odpad!

Tak dnes jsem pochopil, že i sebeoblibenejsi herec že špatného filmu oskarovy neudělá. Mám rád jak Prachaře tak Kotka, ale ani jeden z nich mě nedokázal přesvědčit, že má význam se na tenhle film koukat. A jestli v tom filmu byl nějaký jiný herec jsem si mezi všemi těmi hroznými komparzisty nevšiml.

plakát

Aldabra: Byl jednou jeden ostrov (2014) 

Záběry jsou nádherné, ale jsou naprosto nadhodnocené rádoby vtipným komentářem, který bych ani dětem nepustil. Doporučuji sledovat bez zvuku.

plakát

To Kapitola 2 (2019) 

Dokonce i o dvou hvězdách jsem přemýšlel. Narozdíl od prvního dílu, který krom lehce mentálně retardovaneho Pennywise přinesl velmi zdařilé přepracování původního To, druhý díl byl pro mne velkým zklamáním. Nejde tu ani tak o budování plíživě nepříjemné atmosféry strachu, jakožto manifestaci speciálních efektů, které nebyly vůbec nezbytné, a kdyz uz tak ne v takové míře.

plakát

Rambo: Poslední krev (2019) 

Bohužel na předchozí dil to nemá, ale jakožto fanoušek Ramba jsem nebyl zklamán. Nemusel by tolik mluvit, ale to co říká, má hlavu a patu, takže se to dá vydržet. Akce ubylo a diky protahovanemu začátku působí veškeré akční scény uspěchaně a sestrihaně. Na druhou stranu jsem ocenil, že Rambo měl poprvé možnost bojovat ve svém prostředí, což mělo zajisté vliv na rychlost celé akce. Jeho soupeřem byli bohužel rádoby drsni typci, kteří leč jsou ověšeni zbraněmi, tak s bojem jako takovým mají nulové zkušenosti. Troufám si tvrdit, že Rambo v každém z předchozích dílů zabil vic lidí, než všichni ti rádoby drsňáci, co se ho snažili zabít v tomto díle. Bohužel ve zvoleném prostředí se člověk rychle ztrati v tom, jaké přesile vlastně Rambo čelí a leč se film snaží o nějaké super finále, mě chyběla jistá gradace.