Profil Hodnocení (1176) Komentáře (293) Filmotéka (220)
Oblíbené filmy Oblíbení režiséři Oblíbení herci Oblíbené herečky Oblíbené seriály Oblíbení uživatelé
Moje komentáře |
Smrt čeká všude (2008)
10.03.2010 |
| |
Jednu hvězdu uděluji za vyšperkované scény, při kterým moje oči plesaly (příklad první výbuch nebo padající kulka) Druhá hvězda za scénu s cereáliemi..vtipně podaná neschopnost v obyčejném vybrání vloček.. Sice dokáže čelit smrti, ale nakupovat je pro něj tabu :o) no ale co si budeme povídat, já sama se seznamem v ruce stojím u košíků a bádám, kde ten mámou napsaný produkt mám asi hledat :o) Třetí hvězda za naběhlé žíly na rukou Jeremyho Rennera, vrrr…Čtvrtá hvězda za .. ehm..hups.. za co by měla být? Tím to pro mě asi končí… Na jednu stranu si vážím, že paní režisérka ve filmu nemoralizuje, nesnaží se ukazovat přílišnou krutost válek, ale na druhou stranu si říkám: „Je to opravdu to, co chci vidět?“ Film ve mně vyvolal mnoho otazníků.. Příkladem může být třeba počáteční scéna, kdy si specialista navleče do toho slušivého obleku a vy doufáte v to, že ho má ochránit. Jenže evidentně slouží jen k tomu, aby při výbuchu americký voják svou krví a vnitřnostmi nezašpinil ulice Bagdádu. To jsem zase ale netušila, že se podobná scéna bude opakovat a v tom okamžiku obleček svou práci plní.. Tak jak se v tom pak má hloupá a nevzdělaná holka jako já vyznat? :-( Raději se nebudu dále rozepisovat, protože bych byla schopná rozebrat kompletně celý film. Podle mého skromného názoru, má tenhle film své kvality, ale bohužel i hodně nedostatků,.. které mě donutili k rozhodnutí, že si znovu z The Hurt Locker pustím maximálně pár scén :o) Vysvětlení pro neznalé, tedy pro mě: Ochraný pyrotechnický oblek chrání hlavně proti střepinám...Největší nebezpěčí při výbuchu je ale vzniklý podtlak, který roztrhá plíce (nebo alespoň poškodí, takže se zaplaví krví a člověk se de facto utopí). Pokud je ten výbuch velký a pyrotechnik je moc blízko, pak mu oblek nijak nepomůže... :o) |
Pusinky (2007)
07.03.2010 |
| |
Po zhlédnutí Pusinek se cítím, jako bych prožila tu největší pařbu, po které je mi šíleně špatně, zvracím a přeju si, abych mohla vrátit čas. Protože to co rozjely slečny ve filmu je k smíchu možná i k pláči. Film o devatenáctiletých slečnách, které si chtějí užít poslední prázdniny, ale mají za prdelí čtrnáctiletého klučíka, který je hlídá, brzdí a kazí plány. Jenže tenhle klučík má v hlavě více rozumu než všechny tři dohromady.. Jsem asi moc konzervativní a úzkoprsá, když mě chování těchto rádoby plnoletých slečen rozčilovalo. Moc dobře vím, že žádná holka není světice (já taky ne :o) ale ty holky byly prostě a jednoduše krávy. Jedna děvka, která nečekaně dospěje a už jí býti nechce.. Druhá chce být za každou cenu jako ta první, ale nečekaně zjistí, že to není to co hledá.. A třetí se o sobě dozví, že není frigidní, ale lesba, která (kdo by to byl řek) se zrovinka zamiluje do té první. Ta ji ale bohužel odmítá. No a celý film je potřeba k tomu, aby pochopila, že moře má spoustu ryb. To celé je poskládané do situacích, nad kterými zůstává rozum stát, můj se zastavil úplně. Film mě psychicky vyčerpal, znechutil, pobouřil, rozčílil, pobavil, v zoufalství rozbrečel… Rozhodně už tuhle story nechci nikdy vidět a pokud po mě bude chtít někdo v nejbližší době pusinky asi se neudržím a nabančím mu.. |
Vesmírní opičáci (2008)
02.03.2010 |
| |
Už mi pomalu přestává bavit číst komentáře k animovaným pohádkám... aneb čím více záporů napíšu, tím jsem víc kúl??!! Mě maminka říkávala, že pohádky jsou pro děti. Takže nepředpokládám, že děj bude mít několik časových rovin, zápletek až se do toho autor sám zaplete a postav tolik, kolik má Afrika obyvatel. Takže jsou Vesmírní opičáci jeden z mnoho animáků, který může urazit jen velké dospěláky, kteří si na ně podle mě jen hrajou... Pro děti předškolního věku, pro děti nevytříbeného vkusu na základní škole, pro mladistvé s trochu zvláštním vkusem a pro dospělé s žádným vkusem(tím myslím samozřejmě jen sebe), jsou opičáci ideálním filmíkem na dobrou noc :-) P.S. Pánové neříkejte, že se Vám nelíbila Kilovata? Vždyť měla hlavu jak prso a její křik byl zpěv.. Ničím se Vám ženská nezavděčí!! :-( |
Kyklop (2008)
20.02.2010 |
| |
Jedna hvězda za ten svůdnej pohled a zářivý úsměv... VOLNÝÝÝÝ!!! |
Noc oživlých mrtvol 3D (2006) odpad!
18.02.2010 |
| |
Prodám dvd tohohle úžasného, suprového a dokonalého filmu.. Puštěno pouze jednou, takže jako nové a obsahující dvoje 3D brýle, použity jen jedny a též jednou... Cena dohodou.. Značka: Za rychlost bude i sleva! |
Já, legenda (2007)
28.01.2010 |
| |
Dva roky jsem tuhle podívanou odkládala. Asi mě k tomu vedl Bůh nebo motýlek, ale 28. ledna jsem se konečně odhodlala a musím podotknout, že to byla správná volba. Film je pro mě veliké překvapení. Od začátku Vás nechává v nejistotě. Atmosféra by se dala krájet. Otázky se stupňují. Hned se vcítíte do hlavní postavy a zamilujete do jeho společníka, respektive společnice (jsem hrozná, když se ve filmu objeví zvíře a hlavně pes) … A jak čas ubíhá, začínáte chápat, oč tu běží. Zombií jsou v celku realističtí, děj, i když předvídatelný, je dívatelný, srdce rvoucí scény přijatelný a Will Smithtík opět odvádí solidní práci, kterou mám u něho ráda :o) I Am Legend je jeden z těch lepších filmů se zombie tématikou a mě nezbývá než říci, že pro mě ten film je legenda. |
Rin Tin Tin (2007)
27.01.2010 |
| |
Rin Tin Tin je upgradovaná verze komisaře Rexe, s tím rozdílem, že Rex byl věrohodný psí hrdina, kdežto Rin Tin Tin super hrdina. Asi Sárinku nějak špatně učím. Místo "dej pac" by měla umět salutovat. Močit místo po celé zahradě, by měla do hrnečku. Kam se hrabe "přines klacíček“, když se mnou může hrát poker a v hospodě mi může dělat taky společnost, psi jsou očividně hrozní alkoholici :-) A ještě bych chtěla vzkázat majiteli Rin Tin Tina. Všimla jsem si, že během filmu mu ošklivě slzela očíčka. Se Sárou jsme měli podobný problém, ale oční kapky Ophthalmo-Everal ji pomohli. Zkuste to ;-) Takže sečteno podtrženo, film mi udělal ze života chaos. Zjistila jsem, že svoji fenku učím asi podle starých zákonů, že nejkrásnější chlap ve filmu byl modrooký sirotek (SPOILER nakonec se ukázalo, že sirotek není KONEC SPOILERU) a že i z nepřátel, můžou být přátelé (není to divné? :o) Film je milý, ale i na vlčákooomilku moc přehnaný. Nedělejte z tak krásných a chytrých stvoření cirkusovou atrakci. Jinak budu kousat! |
Kickboxer (1989)
25.01.2010 |
| |
Vyměňte Jean - Claude Van Damma za Pepika Nováka a máte z tohoto filmu zábavnou srajdu. Děj a zápletka je natolik směšná a natolik průhledná, že se divím, jakou oblíbeností se film stal. Ale co. V té době si to mohli režiséři ještě dovolit. :-) Jenže hlavního hrdinu hrál tehdá ještě mlaďoučký, slaďoučký a vypracovaný Van Damme, který vlastní jednu z těch nejhezčích prdýlek. Klidně si skáče do výšek, z kterých se mi dělá špatně. Kope nohama víc jak děcko v supermarketu toužící po lízátku a dělá rozštěpy, z kterých mě pro změnu při představě bolí můj klín. Celý film je postavený na jeho umění, kde všechny obvyklé prvky, po kterých normální divák prahne, jdou mimo :-) Nic jiného si nepřeju, jen ať Tong Po pozná porážku a Van Damme kope a mlátí, co to jde :-) PS: Připraven k obraně? |
Sherlock Holmes (2009)
22.01.2010 |
| |
Čím mám začít? Vychválit Robert Downey Jr. jako chlapa, herce či Sherlocka Holmese?? Ve všech ohledech byl v tomhle filmu (u mě) na jedničku. Jako chlap je šíleně přitažlivý, jako herec vynikající a jako Sherlock nezapomenutelný. Jeho kolega Watson, bez kterého by Sherlock nemohl existovat, si zahrál Jude Law. V tomhle případě Guy Ritchie udeřil kladívkem na hlavičku, protože na složení Downey a Law v těchto rolích byla radost pohledět. Rachel McAdams opět dokázala, že není jen krásná a na ozdobu. A nesmím zapomenout zmínit Hanse Zimmera, který mi svou hudbou zase a opětovně přivodil orgasmus… A ač si tady snad každý stěžuje na děj, já s ním neměla sebemenší problém. Hláškující Holmes, který ve svých rukách střídá housle (snad to tedy byly housle :o) dýmku, popřípadě kladívko a řeší záhady s takou grácií, jak to umí jen on, mě nepřestal bavit ani na minutu :o) |
Marie Antoinetta (2006)
22.01.2010 |
| |
Obdivuji a zbožňuji Sofii Coppolu. Co ona dokáže vytvořit obrazem a zvukem, nikoli dialogy, je ohromující. Její cit pro atmosféru se rovná dokonalosti a detaily, které bezchybně pasují, mě zarážejí. Marie Antoinetta se v jejích rukou stala mojí oblíbenou Královnou, a to jsem do této chvíle znala jenom jméno, nikoli její život a činy. Žena vlastně dívka, která se musí vzdát všeho pro uzavření spojenectví. Začlenit se v cizí zemi, s (pro mě úplně) hroznými zvyky a pravidly, s manželem, který se z počátku zdá, že je gay, společností, která ji odsuzovala, je nad lidský výkon. Pro to se ji nikdo nemůže divit, že vedla takový život. Ač s ní v jistých ohledech nesympatizuji, ale nemůžu tvrdit, že já na jejím místě, bych se nezachovala stejně. A jelikož se bohužel nikdy nestanu Královnou, nemůžu to ani zjistit. Rozhodně děkuji Kirsten Dunst za její nejlepší roli (pro mě, jako herečku ji nemám moc v lásce) a Sofii Coppole, jež mi dopřála nezapomenutelný a dech beroucí zážitek. PS: Nebyla bych to já, kdybych nevyzdvihla momenty týkající se zvířátek.. Scéna s Mopsíkem a ovečkou jsou pro mě nejkrásnější momenty, které jsem za poslední dobu viděla :-) |
Rybáři (2009) odpad!
20.01.2010 |
Vypůjčím si přímo z "filmu": To už bylo ono? To jsem nepochopil(a)! |
Tornádo - Pomsta nebes (2006) odpad!
17.01.2010 |
| |
Můžete mi prosím někdo "domyslete si sprosté slovo" vysvětlit, jak se tomu blonďákovi podařilo uniknout před tornádem?? |