Tak teď mám dilema.. Za počáteční animák, skvělého Bettanyho, odporné upíry a občasné mrazení v zádech mám chuť dát i tu čtvrtou hvězdu. Jenže to má své mouchy. Záporák nemá moc prostoru, upíři moc nemasakrují, závěrečná bitka mohla mít větší grády a na můj vkus má kazatel přeci jen víc nelogičností. To jsem ale ochotna odpustit, protože jsem se i bavila. Nj, Bettany, tvoje prsa mi nestačí :o)
Zbožňuji Rockyho. Takže sportovní drama, kdy přesně víte, jak se bude děj ubírat, mě nedokáže naštvat. Jenže Warrior má jednu velkou výhodu, nepřekonatelné herce. Ač jsou místa, kdy Vám vyvěrá na myslí slova typu klišé, nebo citové vydírání, stejně jim to žerete. Smekám před panem Noltým, protože na scénu před barákem svého syna jen tak nezapomenu, ale největší můj obdiv má Tom Hardy. Tohle svalnaté hovado by jistě nechtělo potkat mnoho chlapů po tom, co předvedl ve filmu Bronson, ženy jistě ano :o) Ale to co mi právě tam chybělo, tady bylo. Warrior je směs bolesti, kterou ale ráda ucítím znovu.
Při pohledu na jakýkoliv plakát je zřejmé, že nový Barbar Conan nebude žádný hit. Což je jeho výhodou ale zároveň i nevýhodou. Momoa, proboha, co je to za jméno, nevypadá jako herec, takže proč na něj mít nějaké nároky? Svou postavu hraje dokonale. Mladý tupý barbar, který nechce nic jiného, než pomstu, sex a krev? Škoda jen, že se pořád mračí, jinak bych se mu polovinu filmu dívala i do tváře. Už jen jeho tělo mě baví a proto, abych viděla jeho zadek z jiné strany, bych se nechala obětovat :o) Škoda, že film nepokračoval v duchu Conanova dětství a vrhl se do akčních sekvencí, které byly hodně slušné, ale na můj vkus jich bylo moc. Nebála bych se rozvinout více postavy na úkor bitev. Barbar Conan splnil svůj účel, zabavil i pobavil a dokonce budu i uvažovat o další projekci. Jen prosím někdo řekněte Paige, že jí ten nový účes nesluší!
Pokaždé si říkám, že na další díl Twilightu už do kina nepůjdu. Stejně mi to nedá a do kina jdu a pak se proklínám, když poslouchám ty rozhovory slečen za mnou. Letos jsem to poslouchala i při filmu. Dřív jsem zatnula zuby a snažila se to ignorovat, jinak bych je musela roztrhat na kousíčky a většinou se mi to i dařilo, protože se v tom filmu něco dělo. Jenže… Rozbřesk je ten film, který spíše kecá a ukazuje výhody a nevýhody manželství a nějaká akce, která by se přeci stále jen ve filmu o upírech a vlkodlacích dala čekat, chybí. Takže si dokážete představit, kolikrát za ten film jsem se držela sedačky, abych nepřeskočila o řadu výš a tu ukecanou kačenu neuškrtila. Ač se pan režisér snaží a evidentně se mu snaha u mnohých vyplatila, já trpěla. Zastávám názoru, že je ten díl zbytečný. Kdo chce vědět detaily, například jak hrají šachy, neb si přečte knihu :o) Já bych tedy raději proseděla tři hodiny v kině s vědomím, že je tohle moje poslední návštěva Twilightu v kině. A panu režisérovi děkuji, že udělal můj další krok v rozhodnutí, že si adoptuji černouška.
Už se Vám někdy stalo, že jste se svému psu dívali do tváře, dali jste hlavu na stranu a on to udělal též? A už se Vám to stalo s Vaším robotem? Magické, že? Ehm, počkat! V současnosti u nás na jednu domácnost spadá 0 robotů, pokud tedy nepočítáme automatickou pračku, kávovar, který jedním tlačítkem udělá jakoukoliv kávu, nebo televizi na dálkové ovládání a nemyslím tím ovládáním koště :o) Ale věřím, že robot s tváří a „duší“ je snem každé dívky :o) Takže když ho nemůže vlastnit, alespoň si užívá film, ve kterém takový robot je :o) Real steel je rodinné drama v hávu robotických zápasů. Kdo čeká, že jsou ale roboti hlavními hrdiny, toho asi jeden z nich udeřil. Hlavním hrdinou je špatnej taťka a jeho syn, kterého nikdy neviděl, ale osud je k sobě zavedl. Takže je naprosto jasné, jak se film bude ubírat a kolik klišé sebou přinese. Linie táta a syn silně připomíná, nebo respektive kopíruje Stalloneho filmy Do útoku a závěrečný boj by se dal zase nazvat robotický Rocky Balboa. A ač to může naštvat, stejně to působilo. Mě osobně nejvíc mrzí, že se film nepokusil trošku více rozvést trénink Atoma a dával opravdu největší prostor těm dojemným slzám, přičemž mě nejvíc dojímalo, když Atom dostával na… plechovou držku, ale stejně vstal a bojoval dál. Takže ač to nebylo dokonalé, jak jsem si přes půl roku přála, moje srdéčko dostalo, to co chtělo a tentokrát za to ani nemohl Jackman :o) PS: Taky bych chtěla roztancovat robota :o)
Chtěla bych poznat scénáristy podobných Japonských sraček.. Vsadím se, že je najdu na jednom místě, a to v psychiatrické léčebně ve vypolstovaných pokojích a slušivých mundůrech.
Při pohledu na podobné filmy děkuji, že si mě... chce se mi po tom filmu říct… vyšukali... moji rodiče, ale moji rodiče mě vychovali k slušnosti, takže řeknu stvořili :o) Dali mi normální dětství, oslovovali jsme se zdrobnělinami a láskyplnými výrazy a slova čubka, děvka apod. jsme nechali jiným.. Upřímně jsem holku litovala, až tedy na jednu scénu (tu bych si s ní mile ráda vyměnila :o), v jistých momentech chápala a soucítila. Katie Jarvis hrála uvěřitelně, děj zajímavě gradoval, i když jsem tak nějak předvídala, co se stane, začátek zbytečně pomalý a konec naopak rychlý. Znovu bych se na to koukla jenom kvůli Fassbenderovi :o) a prosím, že se mnou souhlasíte, že tancovat vůbec neuměla? :o)
Nesnáším, když ve filmové sérii jednu postavu hraje více herců, takže si dokážete představit, jak jsem se bála toho, když se vyměnili kompletně všichni herci. Ale jak u mě bývá zvykem, čím víc se bojím, tím lépe to dopadne. Když vypustím pro mě tu nic neříkající dějovou linii o jaderné válce, troufám si tvrdit, že je to nejlepší díl série. A můžou za to dva hlavní pánové alias Profesor X a Magneto. Ač si můžete říkat, že se mnou opět cloumají hormony, možná trochu jo, ale na jejich výkony jen tak nezapomenu. Fassbender má kromě neskutečného charisma, šílený talent přesvědčit Vás o všem co hraje a nevěřím, že to napíšu, ale McAvoy byl perfektní. Věřila jsem mu každý moment, jako by to nehrál. Že by mi vstoupil do hlavy? Ostatní postavy taky nezaostávaly (chtěla bych být diamantová) a zbožňuji scény, když se výjimeční učí používat svou moc. Efekty občas kolísaly, ale já přes ty dva herecké výkony chyby nevidím. Doufám, že se tihle mladí proti sobě ještě postaví :o)
Tak ČSFD projekce kazí mé slušné vychování. Copak by Vás jinak napadl dvojsmysl, když chlap s pochodní v ruce řekne: „Jestli se nevzdáte, tak Vás vykouříme!“ Mě ne, tedy do chvíle, než kdosi v Kdosicích chytl příšerný záchvat smíchu. Jinak jsem dostala přesně to, co jsem od toho očekávala. Akci, humor, romantiku, ale hlavně tu zábavu, kterou u podobných filmů mám tak ráda. Herci si to vyloženě užívali a já s nimi. Další film u kterého budu jednou ráda odpočívat :o)
Sice nevím, co Clare na Henrym tak viděla, hlavně když měl tu nejhorší vlastnost, co muž má a to kdykoliv a nečekaně zmizet a vrátit se, no prostě někdy :o) Ale nemůžu si pomoc, Rachel si umí vybírat, nejdřív si mě dokázala získat v Zápisníku lásky a teď v tomhle. Problém je v tom, že v Zápisníku lásky byl ještě k sežrání Gosling, tady žeru jenom ji, pánové prominou. Cestování vem čert, nejdřív jsem to chtěla pochopit a v horším případě ubírat hvězdy, ale kašlu na to, jediné za co beru hvězdu je to, že ty nudle na rukávě si musím vyprat sama!!
Matthew nepatří mezi mé oblíbence, ale ta irská krev mu strašně seděla a jeho role "hrubiána" byla sexy. Přála bych si být na místě Amy, která mimo jiné hrála perfektně jak to nazvat, prdlou? ženskou a spolu jim to pořádně ladilo. Bavila jsem se od začátku do konce a to od podobných romantických komedií ani nevyžaduji. Každopádně příjemná oddychovka, při které jsem nepotřebovala ani jednou kouknout po hodnikách a necítila se trapně, že se mi to líbí :o) Jo, kdyby byli ty Irové takový všichni, jedu se tam podívat, ale já je všechny vidím jako malé, zrzavé skřítky. Mimo jiné to je už další "Ir", který se mi dostal pod kůži. Kdo uhádne, kdo byl první?
Poselství toho filmu mi uniká, nebudu říkat radši proč, ale jinak je todle dílečko o Irském mnichovi naprosto rozkošné. Animace do detailu dokonalá, zábavná, roztomilá!! Hudba lahodící mým ouškům a postavy, hlavně kočka a vlk lesa si rychle získali mé sympatie! Ráda to uvidím znova a doporučuju :o)
Příběh si odtančil zazpívat do Pomády, ale akce s pekelně zábavnými kecy si nechal Travolta až sem, díky tomu jsem to dokoukala. Jinak nic nového a originálního pod Sluncem :o)
Kazatel (2011)
Warrior (2011)
Barbar Conan (2011)
New Yorku, miluji Tě! (2009)
A pak že Shia LaBeouf neumí hrát.. Jedině příběh s ním mi v hlavě zůstane..
Nezvratný osud 5 (2011)
Smrt už neví, jak zábavně zabíjet.. "Hlavně to musím udělat rychle a nikterak zajímavě, ať stihnu Ordinaci v růžové zahradě!"
Mechanik zabiják (2011)
To že má Jason svaly už víme,.. ale uvidím já někdy, jaký má zadek??
Twilight sága: Rozbřesk - 1. část (2011)
Ocelová pěst (2011)
Alien Vs Ninja! (2010)
Hadi ve vlaku (video film) (2006)
odpad!Doufám, že se nikdy nevožeru tak, že druhý den budu zvracet hady, prosím!!! :o)
Fish Tank (2009)
X-Men: První třída (2011)
Tři mušketýři (2011)
Zakletý v čase (2009)
Přestupný rok (2010)
Lovec trolů (2010)
Nerada se dívám, jak se zabíjejí bezbranná malá zvířátka :o)
Všemocný (2011)
Zkusím se při příští návštěvě gynekologa zeptat, jestli by mi taky nemohl předepsat tyhle pilulky :o)
Thor (2011)
Doufám, že jednou taky srazím, několikrát, takovýho krasavce a mytologickou postavu v jednom :o)
Brendan a tajemství Kellsu (2009)
Bez soucitu (2010)
Hop (2011)
Zájíček krásnej, ale otravnej a ten lidský ještě víc!
Let's Dance 3D (2010)
Ta choreografie, ten talent a tahle scéna ( http://www.youtube.com/watch?v=1IWjSicmZxA&feature=related ) = ♥ ... Zbytek filmu nic neříkající :o)
Nezapomeň na mě (2010)
"Blbej film!", řekla plakající Verunka smrkajíc třetí kapesníček.
Pat a Mat: Vinaři (1984)
[6. PFF Čakovická Be(´)čka]
Velký útok zombies (1980)
odpad![6. PFF Čakovická Be(´)čka]
Návrat vražedných rajčat (1988)
Příště až budu chtít vidět vražedná rajčata, tak se kouknu do ledničky na ty rajčata, které jsem kupovala před půl rokem.. [6. PFF Čakovická Be(´)čka]
Pobřežní hlídka: Řeka, odkud není návratu (TV film) (1992)
Let's Pollute (2011)
[6. PFF Čakovická Be(´)čka]
Karate Dog (TV film) (2004)
odpad!Uražka všech špatných filmů o psech. [6. PFF Čakovická Be(´)čka]
Ztracená věc (2010)