Uživatelská zóna Přihlásit Registrovat Ztracené heslo

Oblíbení herci
Oblíbené herečky
Oblíbené seriály
Oblíbení uživatelé

od nejnovějších    podle abecedy    podle hodnocení    podle roku vzniku filmu

<<       >>

Fame - cesta za slávou (2009)  *** 14.03.2010

Originál jsem jak bývá mým zvykem neviděla, takže nemůžu srovnávat. Proto je pro mě tento remake další z řady hudebních tancovaček překypující puberťákama, kteří si chtějí splnit svůj sen a získat slávu.. Ničím neohromí a mě osobně ani ničím neurazí.. I když je děj předvídatelný, pokud se tomu tedy dá říkat děj? Herci jsou spíše neherci, ale copak je to v podobných filmech na škodu? Já jsem stejně půlku filmu přemýšlela, zda ten černoch má rty udělaný od stejného chirurga jako Angelina Jolie, nebo ho tak obdařila příroda :o) No chci prostě jen říct, že když se na film kouknete, neutrpíte žádné fyzické či psychické následky, jen si odpočinete.. a to snad neškodí :o)
     2012 (2009)  ** 12.03.2010

Nezapomenout! Příště až mi bude půjčovat dvd můj sedmiletý bratránek se slovy: „Budeš nadšená!“ Nevěřit mu! Díky bohu, že byl John Cusack ve filmu řidič z povolání (pokud tedy řidič limuzíny je považován za řidiče z povolání?) jinak bych já potřebovala plínky kvůli pomočování z toho, jak bylo napínavé zda ujede před tou propadající se zemí a padajícími baráky všude kolem a reprezentovat USA v běhu by taky mohl ;o) Také smekám svůj imaginární klobouk dolů před výkonem Thomase McCarthyho, páč s několika kurzy letectví dokázal krásně kličkovat v padajících meteoritech.. Tomu se říká přirozený talent :o) A můžu poprosit nějakou dobrou duši, která mi pár dní před tímhle koncem světa připomene, abych si vzala dost silný prášky na spaní a všechny tyhle krásné efekty zaspala? Děkuji :o) Jediné pozitivum na tomto filmu je komentář Enšpígla ;o)
     Smrt čeká všude (2008)  *** 10.03.2010

Jednu hvězdu uděluji za vyšperkované scény, při kterým moje oči plesaly (příklad první výbuch nebo padající kulka) Druhá hvězda za scénu s cereáliemi..vtipně podaná neschopnost v obyčejném vybrání vloček.. Sice dokáže čelit smrti, ale nakupovat je pro něj tabu :o) no ale co si budeme povídat, já sama se seznamem v ruce stojím u košíků a bádám, kde ten mámou napsaný produkt mám asi hledat :o) Třetí hvězda za naběhlé žíly na rukou Jeremyho Rennera, vrrr…Čtvrtá hvězda za .. ehm..hups.. za co by měla být? Tím to pro mě asi končí… Na jednu stranu si vážím, že paní režisérka ve filmu nemoralizuje, nesnaží se ukazovat přílišnou krutost válek, ale na druhou stranu si říkám: „Je to opravdu to, co chci vidět?“ Film ve mně vyvolal mnoho otazníků.. Příkladem může být třeba počáteční scéna, kdy si specialista navleče do toho slušivého obleku a vy doufáte v to, že ho má ochránit. Jenže evidentně slouží jen k tomu, aby při výbuchu americký voják svou krví a vnitřnostmi nezašpinil ulice Bagdádu. To jsem zase ale netušila, že se podobná scéna bude opakovat a v tom okamžiku obleček svou práci plní.. Tak jak se v tom pak má hloupá a nevzdělaná holka jako já vyznat? :-( Raději se nebudu dále rozepisovat, protože bych byla schopná rozebrat kompletně celý film. Podle mého skromného názoru, má tenhle film své kvality, ale bohužel i hodně nedostatků,.. které mě donutili k rozhodnutí, že si znovu z The Hurt Locker pustím maximálně pár scén :o) Vysvětlení pro neznalé, tedy pro mě: Ochraný pyrotechnický oblek chrání hlavně proti střepinám...Největší nebezpěčí při výbuchu je ale vzniklý podtlak, který roztrhá plíce (nebo alespoň poškodí, takže se zaplaví krví a člověk se de facto utopí). Pokud je ten výbuch velký a pyrotechnik je moc blízko, pak mu oblek nijak nepomůže... :o)
     Pusinky (2007)  * 07.03.2010

Po zhlédnutí Pusinek se cítím, jako bych prožila tu největší pařbu, po které je mi šíleně špatně, zvracím a přeju si, abych mohla vrátit čas. Protože to co rozjely slečny ve filmu je k smíchu možná i k pláči. Film o devatenáctiletých slečnách, které si chtějí užít poslední prázdniny, ale mají za prdelí čtrnáctiletého klučíka, který je hlídá, brzdí a kazí plány. Jenže tenhle klučík má v hlavě více rozumu než všechny tři dohromady.. Jsem asi moc konzervativní a úzkoprsá, když mě chování těchto rádoby plnoletých slečen rozčilovalo. Moc dobře vím, že žádná holka není světice (já taky ne :o) ale ty holky byly prostě a jednoduše krávy. Jedna děvka, která nečekaně dospěje a už jí býti nechce.. Druhá chce být za každou cenu jako ta první, ale nečekaně zjistí, že to není to co hledá.. A třetí se o sobě dozví, že není frigidní, ale lesba, která (kdo by to byl řek) se zrovinka zamiluje do té první. Ta ji ale bohužel odmítá. No a celý film je potřeba k tomu, aby pochopila, že moře má spoustu ryb. To celé je poskládané do situacích, nad kterými zůstává rozum stát, můj se zastavil úplně. Film mě psychicky vyčerpal, znechutil, pobouřil, rozčílil, pobavil, v zoufalství rozbrečel… Rozhodně už tuhle story nechci nikdy vidět a pokud po mě bude chtít někdo v nejbližší době pusinky asi se neudržím a nabančím mu..
     Velká ryba (2003)  ***** 04.03.2010

Tim Burton tak trochu jinak... U jeho filmů vnímám očima. Zaměřuji se na kostými, prostředí a až na posledním místě na příběh,.. u Velké ryby tomu bylo naopak.. A přesto že to není ten Burton jak ho znám, stejně vidím jeho rukopis, ten který mám tak ráda :o) Kdopak je pro mě tou velkou rybou?.. A tak jak on nám prostřednictvím Edwarda Blooma vypráví příběh o nejkrásnějším životě, tak já jednou budu vyprávět příběhy prostřednictvím jeho filmů :o)
     Vesmírní opičáci (2008)  **** 02.03.2010

Už mi pomalu přestává bavit číst komentáře k animovaným pohádkám... aneb čím více záporů napíšu, tím jsem víc kúl??!! Mě maminka říkávala, že pohádky jsou pro děti. Takže nepředpokládám, že děj bude mít několik časových rovin, zápletek až se do toho autor sám zaplete a postav tolik, kolik má Afrika obyvatel. Takže jsou Vesmírní opičáci jeden z mnoho animáků, který může urazit jen velké dospěláky, kteří si na ně podle mě jen hrajou... Pro děti předškolního věku, pro děti nevytříbeného vkusu na základní škole, pro mladistvé s trochu zvláštním vkusem a pro dospělé s žádným vkusem(tím myslím samozřejmě jen sebe), jsou opičáci ideálním filmíkem na dobrou noc :-) P.S. Pánové neříkejte, že se Vám nelíbila Kilovata? Vždyť měla hlavu jak prso a její křik byl zpěv.. Ničím se Vám ženská nezavděčí!! :-(
     Horton (2008)  ***** 02.03.2010

Zatím můži jen říci: ,,V mém světě budou jen poníci, kteří budou papat duhu a kakat motýlky." Po zklidnění mého záchvatu smíchu napíši více. Děkuji za pochopení.
     Funny Games USA (2007)  *** 01.03.2010

Už se mi dlouho nestalo, že bych tři dny dumala, jak ohodnotit film.. A co je horší? Já se stále nedobrala konečného verdiktu. Funny Games U.S.A. je bezpochyby dost silný thriller s výbornými hereckými výkony, ale proč mě tam něco chybělo nebo naopak? Ale co? Mám rozporuplné pocity.. Na jednu stranu mě šíleně vadilo promlouvání psychopatů do kamery plus ovládač, ale na druhou stranu geniální nápad. Možná trochu nedotažený do konce a proto mi to kazilo výsledný dojem. Jenže pak vzpomenu na scénu se sendvičem nebo televizí a mrazí mě až na sedací soupravě mého těla. Jelikož se nemůžu rozhodnout a v dohledné době se na tom určitě nic nezmění, hodnotím zlatou střední cestou do odvolání, jest do druhé projekce.. Ten film si to zaslouží.
     Světlušky v zahradě (2008)  ***** 28.02.2010

Velmi příjemný film s citlivým příběhem, ve kterém se prolínají nejen dvě časové vrstvy ale i komplikované vztahy. Pokud je člověk alespoň trochu bystrý, nedělá mu sebemenší problém se v tomhle propletenci orientovat. A právě tenhle propletenec dělá z filmu velice milou podívanou. A když k tomu přičteme skvělé herecké výkony, o kterých se v podání Willema Dafoe, Julii Roberts, Ryana Reynolds a ostatních, nedalo pochybovat. Pro mě po dlouhé době sympatické, jemné a nenáročné drama, které potěšilo, rozesmálo a zahřálo u srdce.
     Most do země Terabithia (2007)  ***** 27.02.2010

Jedna z nejkrásnějších věcí na světě je dětská fantazie. Fantazie, která se v moderním světě čím dál více a rychleji vytrácí. Proto děkuji za filmy podobného námětu, kde i dospělá duše na chvíli zapomene na každodenní povinnosti.. Ne že by to byl můj případ, já si svůj kus fantazie, který se mi při dospívání zmenšil, pořádně bráním. Vždyť je krásné na pár chvil utéct do svého světa a nechat problémy v realitě. A tak jako utíkali Jess a Leslie do svého království, já každý den utíkám do světa filmu. A když mám možnost vstoupit do příběhu, jež je kouzelný jako právě Most do země Terabithia, moje srdce plesá :o)
     Earth (2007)  ***** 25.02.2010

Se mnou už je to opravdu špatný, když dokáži brečet i u dokumentu. Ale copak se to dá zadržet, když vidíte tak překrásné scény naší planety s krutými osudy našich živočichů a to celé doplněné úžasnou hudbou?? Když si k tomu ještě uvědomím, že právě my máma velikou zásluhu na změnách klimatických podmínek, které stěžují už takhle těžký život všech těch nádherných zvířat, chce se mi brečet ještě víc. Earth je jedním slovem SVĚTOVÝ!! Pro mě film číslo 1 v letošní zimě :-)
     Neuvěřitelný Hulk (2008)  **** 24.02.2010

Jako absolutní panna komiksových předloh od filmů podobného ražení nečekám nic převratného. Stačí mi jednoduchý děj s milostnou zápletkou, odporným záporákem a souboje, kde lítají auta. Pokud to tak máte taky, tenhle zelený krasavec Vás nemůže zklamat... K tomu Edward Norton v hlavní roli s těma svýma modrýma kukadlama.. nebo raději zelenýma?? :-)
     Hellboy 2: Zlatá armáda (2008)  **** 23.02.2010

Tenhle pekelný chlápek je ouplnej dr. House v červeném :-) Arogantnost míchá s nejednou hláškou, dostává se do situacích ze kterých se s přehledem dostává, ale hlavně je to správnej chlap.. V pokračování nám ukáže, že není radno zahrávat si s kouřem, že bychom si měli dávat pozor na skřínky a že chodit po schodech může být i někdy problém :-) Prostě je všechno při starém a náš červeňák si zaslouží být v červeném :-)
     Kyklop (2008)  * 20.02.2010

Jedna hvězda za ten svůdnej pohled a zářivý úsměv... VOLNÝÝÝÝ!!!
     Noc oživlých mrtvol 3D (2006)  odpad! 18.02.2010

Prodám dvd tohohle úžasného, suprového a dokonalého filmu.. Puštěno pouze jednou, takže jako nové a obsahující dvoje 3D brýle, použity jen jedny a též jednou... Cena dohodou.. Značka: Za rychlost bude i sleva!
     Hotel pro psy (2009)  **** 15.02.2010

Dokonale absurdní a místy dost přehnaná rodinná komedie, která je ale neskutečně zábavná, smutná a hlavně kouzelná!! Copak se nedá jinak než se zamilovat do psích tuláckých hrdinů, kterým parta puberťáků ze zchátralé budovy udělá psí hotel. Mě to nedělá problém, najde se i někdo jiný?? P.S. Kajdo věta pro tebe: "Když ty pejsánci byli tak roztomilý!!" :-)
     Temné vzpomínky / Vzpomínky pošetilce (2008)  **** 10.02.2010

Jedna hvězda za zadek Daniela Craiga, druhá hvězda za zadek Harryho Edena, další hvězda za hudbu a poslední za dojemný příběh... Dohromady nám to dělá 4 hvězdy.. Přejete si platit kreditkou nebo hotově?
     Air Bud - Fotbalista (2000)  ** 09.02.2010

I můj sedmiletý bratránek by po skončení Air Buda požadoval odškodnění za výplach mozku, který momentálně utrpěl. Tak proč mi to vůbec nevadí?? Věděla jsem do čeho jdu.. Chtěla jsem vidět krásného psího hrdinu, kterého, chudáka, navléknou do dresu a štulpen a který to umí s míčem lépe než polovina našeho reprezentačního týmu, kteří za to dostávají nehorázné sumy :o) No a jeho románek, z kterého vznikne to nejkrásnější herecké obsazení, stačí bláznivé Viktorce na krásné usínání :o) P.S. Závidím, že Buddy ani jednou ten míč neoslintal.. Já mám doma asi slintajícího boxera :-D
     Blbec jménem zákona (1998)  *** 07.02.2010

Tak tohohle Bouřliváka bychom potřebovali v našich ulicích :-) ale potkat bych ho nechtěla..
     Plán 9 / Plán 9 z vesmíru (1959)  *** 05.02.2010

Každý kdo nejdříve viděl film Tima Burtona o panu režisérovi tohoto klenotu, tak musí mít pochopení a do jisté míry v něm získá i zalíbení. Vždyť Plán 9 postrádá úplně všechno, co by měl film (i špatný film) mít. Scénář je absolutní omyl, děj nenalezen,.. dialogy, střih a efekty?? Na to byl pan Wood pěkné dřevo. Účast herců téměř nulová,… ALE… originalita vysoká :o) i když nechtěná… Když ale vím s jakou láskou filmy tvořil a co všechno pro to udělal, nezbývá mi nic jiného, než ho obdivovat a jeho filmy si oblíbit. PERFECT :o)
     Já, legenda (2007)  **** 28.01.2010

Dva roky jsem tuhle podívanou odkládala. Asi mě k tomu vedl Bůh nebo motýlek, ale 28. ledna jsem se konečně odhodlala a musím podotknout, že to byla správná volba. Film je pro mě veliké překvapení. Od začátku Vás nechává v nejistotě. Atmosféra by se dala krájet. Otázky se stupňují. Hned se vcítíte do hlavní postavy a zamilujete do jeho společníka, respektive společnice (jsem hrozná, když se ve filmu objeví zvíře a hlavně pes) … A jak čas ubíhá, začínáte chápat, oč tu běží. Zombií jsou v celku realističtí, děj, i když předvídatelný, je dívatelný, srdce rvoucí scény přijatelný a Will Smithtík opět odvádí solidní práci, kterou mám u něho ráda :o) I Am Legend je jeden z těch lepších filmů se zombie tématikou a mě nezbývá než říci, že pro mě ten film je legenda.
     Rin Tin Tin (2007)  ** 27.01.2010

Rin Tin Tin je upgradovaná verze komisaře Rexe, s tím rozdílem, že Rex byl věrohodný psí hrdina, kdežto Rin Tin Tin super hrdina. Asi Sárinku nějak špatně učím. Místo "dej pac" by měla umět salutovat. Močit místo po celé zahradě, by měla do hrnečku. Kam se hrabe "přines klacíček“, když se mnou může hrát poker a v hospodě mi může dělat taky společnost, psi jsou očividně hrozní alkoholici :-) A ještě bych chtěla vzkázat majiteli Rin Tin Tina. Všimla jsem si, že během filmu mu ošklivě slzela očíčka. Se Sárou jsme měli podobný problém, ale oční kapky Ophthalmo-Everal ji pomohli. Zkuste to ;-) Takže sečteno podtrženo, film mi udělal ze života chaos. Zjistila jsem, že svoji fenku učím asi podle starých zákonů, že nejkrásnější chlap ve filmu byl modrooký sirotek (SPOILER nakonec se ukázalo, že sirotek není KONEC SPOILERU) a že i z nepřátel, můžou být přátelé (není to divné? :o) Film je milý, ale i na vlčákooomilku moc přehnaný. Nedělejte z tak krásných a chytrých stvoření cirkusovou atrakci. Jinak budu kousat!
     Kickboxer (1989)  **** 25.01.2010

Vyměňte Jean - Claude Van Damma za Pepika Nováka a máte z tohoto filmu zábavnou srajdu. Děj a zápletka je natolik směšná a natolik průhledná, že se divím, jakou oblíbeností se film stal. Ale co. V té době si to mohli režiséři ještě dovolit. :-) Jenže hlavního hrdinu hrál tehdá ještě mlaďoučký, slaďoučký a vypracovaný Van Damme, který vlastní jednu z těch nejhezčích prdýlek. Klidně si skáče do výšek, z kterých se mi dělá špatně. Kope nohama víc jak děcko v supermarketu toužící po lízátku a dělá rozštěpy, z kterých mě pro změnu při představě bolí můj klín. Celý film je postavený na jeho umění, kde všechny obvyklé prvky, po kterých normální divák prahne, jdou mimo :-) Nic jiného si nepřeju, jen ať Tong Po pozná porážku a Van Damme kope a mlátí, co to jde :-) PS: Připraven k obraně?
     Sherlock Holmes (2009)  ***** 22.01.2010

Čím mám začít? Vychválit Robert Downey Jr. jako chlapa, herce či Sherlocka Holmese?? Ve všech ohledech byl v tomhle filmu (u mě) na jedničku. Jako chlap je šíleně přitažlivý, jako herec vynikající a jako Sherlock nezapomenutelný. Jeho kolega Watson, bez kterého by Sherlock nemohl existovat, si zahrál Jude Law. V tomhle případě Guy Ritchie udeřil kladívkem na hlavičku, protože na složení Downey a Law v těchto rolích byla radost pohledět. Rachel McAdams opět dokázala, že není jen krásná a na ozdobu. A nesmím zapomenout zmínit Hanse Zimmera, který mi svou hudbou zase a opětovně přivodil orgasmus… A ač si tady snad každý stěžuje na děj, já s ním neměla sebemenší problém. Hláškující Holmes, který ve svých rukách střídá housle (snad to tedy byly housle :o) dýmku, popřípadě kladívko a řeší záhady s takou grácií, jak to umí jen on, mě nepřestal bavit ani na minutu :o)
     Marie Antoinetta (2006)  ***** 22.01.2010

Obdivuji a zbožňuji Sofii Coppolu. Co ona dokáže vytvořit obrazem a zvukem, nikoli dialogy, je ohromující. Její cit pro atmosféru se rovná dokonalosti a detaily, které bezchybně pasují, mě zarážejí. Marie Antoinetta se v jejích rukou stala mojí oblíbenou Královnou, a to jsem do této chvíle znala jenom jméno, nikoli její život a činy. Žena vlastně dívka, která se musí vzdát všeho pro uzavření spojenectví. Začlenit se v cizí zemi, s (pro mě úplně) hroznými zvyky a pravidly, s manželem, který se z počátku zdá, že je gay, společností, která ji odsuzovala, je nad lidský výkon. Pro to se ji nikdo nemůže divit, že vedla takový život. Ač s ní v jistých ohledech nesympatizuji, ale nemůžu tvrdit, že já na jejím místě, bych se nezachovala stejně. A jelikož se bohužel nikdy nestanu Královnou, nemůžu to ani zjistit. Rozhodně děkuji Kirsten Dunst za její nejlepší roli (pro mě, jako herečku ji nemám moc v lásce) a Sofii Coppole, jež mi dopřála nezapomenutelný a dech beroucí zážitek. PS: Nebyla bych to já, kdybych nevyzdvihla momenty týkající se zvířátek.. Scéna s Mopsíkem a ovečkou jsou pro mě nejkrásnější momenty, které jsem za poslední dobu viděla :-)
     Rybáři (2009)  odpad! 20.01.2010

Vypůjčím si přímo z "filmu": To už bylo ono? To jsem nepochopil(a)!
     Butler (2005)  *** 18.01.2010

www.youtube.com/watch
     Tornádo - Pomsta nebes (2006)  odpad! 17.01.2010

Můžete mi prosím někdo "domyslete si sprosté slovo" vysvětlit, jak se tomu blonďákovi podařilo uniknout před tornádem??
     Městečko Twin Peaks (1990)  **** 13.01.2010

Diane.. Je 14:30 odpoledne, 13. ledna. Vjíždím do městečka Twin Peaks. Mám schůzku s šerifem Harrym S. Trumanem a zvláštním agentem Dale Cooperem, kteří mě provedou nejen při vyšetřování vraždy Laury Palmer, ale i tajuplným městečkem :-) Prosím, pánové, následuji Vás :-)
     Mystery, Aljaška (1999)  **** 12.01.2010

Prostý příběh o prostém městečku na Aljašce, kde každému normálnímu člověku mrznou všechny údy, ale obyvatelstvo hřeje láskou, když vyslovíte slovo hokej… Žijí pro ten sport a udělají vše, aby dokázali, že i „prodavači, šerifové a studenti“ jsou stejně dobří jako NY Rangers nebo lepší?? :-) příjemná oddychovka, kde si milovnice zadečků přišla na své… a dokonce v lepším podání než jsem zvyklá :-) PS: Mám hračku koníka a ten kaká velká hovínka. ;-)
<<       >>

Provozovatel, Reklama, Redakce  /  FAQ  /  Přidej obsah