Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (249)

plakát

Interstellar (2014) 

Shlédnuto potřetí a konečně píšu komentář. Emoce, příběh, gradace, vztahy, motivace postav.. vše naplno dopadá a drtí. Kašlu na vědecko-logické lapsy. Tohle je science finction par exccellance, i když fiction dost převažuje. Bratři Nolanovi jsou neuvěřitelní a v současnosti někde jinde než zbytek světa (slyšel jsem Arrival?). A ta Hudba ("Díky pane Zimmere!") a ta Kamera ("Díky, pane Hoytemo!".

plakát

Koruna (2016) (seriál) 

Brilantní ve všech ohledech. Ve všech. Claire Foy + Matt Smith = jedna z nejlepších catingových tref všech dob.

plakát

Dunkerk (2017) 

IMAX Flora, 4. řada. Můj první IMAX v životě. Celá válečná nesmyslnost obnažená na kost. Absurdita na základě opravdu skutečných událostí. Dojíždí mi to už sedmý den. Brilantní kamera, neslyšené zvuk a hudba. Nolan si zasadil další cihlu do svého piedestalu. Jako, ty krávo. Nevím jestli to chci ještě někdy vidět.

plakát

Rogue One: Star Wars Story (2016) 

Výborná premisa, zdařilý casting, velkorysý rozpočet a Tony Gilroy za scénaristickým stolem, a tohle z toho vypadlo??? Nemastné, neslané, idiotské a velkohubé nic, kde nefunguje chemie mezi postavami, vyskytují se CGI zombie, příběh je plný takových kravin, že mám podezření na kotel drog volně přístupný na všech kreativních schůzkách. Jaká škoda!

plakát

Star Wars: Síla se probouzí (2015) 

Únosně nostalgický, velmi tradiční, minulost respektující úvod k velkým věcem zítřka v galaxii far far away. Film za tři hvězdy, ale star wars universe tomu prostě dává tu jednu must see hvězdu navíc.

plakát

Star Trek: Do neznáma (2016) 

Nevím už co jsem čekal, ale po Abramsových spektakulárech, ze kterých mám dodnes příjemný chuťový ocas na patře je Beyond opravdu Beyond - za hranicí mé snášenlivosti. Střih bez jakéhokoliv flow, nedodělané triky (motorka - WTF????), strojené dialogy, Pine hraje, jako by nedostal zaplaceno. Jako díl seriálu OK, jako celovečerní film za 120 minut ani náhodou. Nefunguje vedení herců, nefunguje scénář, nefungují vztahy. Fail. Velký a bolestivý. Tahle série zaslouží zatnout tipec.

plakát

Nejšťastnější den v životě Olliho Mäkiho (2016) 

Upřímné, pravdivé, reálné až na kost, civilně humorné, skvostná filmařina, radost z každého záběru, situace, pointy. Rezonuje dlouho poté. Tak živoucí a uvěřitelné postavy jako jsou Olli a Raia... abych pohledal. Srdeční záležitost.

plakát

Pacific Rim - Útok na Zemi (2013) 

Pateticky hloupé, hloupě patetické. Bez jakkoli zajímavých postav, se stupidním scénářem. Akce je velká, nicméně pomalá, těžkopádná a nezáživná. Hodně velké zklamání. Jestli chtěl Del Toro převést na plátna něco ve smyslu Neon Genesis Evangelion, tak je to prohra roku.

plakát

Jeden musí z kola ven (2011) 

Brilantní kousek. Pomalu odsýpající narace, která skvěle podává špionskou story z prostředí mi5. Dokonalí herci z dokonalého castingu. Nenašel jsem jediný zadržel, jen a pouze se nechal unášet průzračně čistou filmařinou.

plakát

Iron Man 3 (2013) 

Opravdu příjemné překvapení, které u mne ani nebylo očekáváno. Železňákova trojka se nadmíru vyvedla v profilaci postav, v efektních záporácích a ve vpravdě komiksovém přístupu k vyprávění.. kamera se jakoby snaží zobrazit a akcentovat výstižná komiksová pole, film zpracovává více témat, nejedná se o jednu komiksovou knihu, nicméně storyboardy byly podle mě tvořeny jako komiks (plácám?). Dvě nosná témata (snad nebudu spoilerovat, nicméně "Extremis a Mandarín") dávají týmu okolo Iron Mana pořádně zabrat, sám Tony je v dialogovém laufu, a to nemyslím hlášky, nýbrž opravdu podařené, vtipné a briskní dialogy. Akční sekvence jsou kulervoucí, trošku nepřehledné, někdy beze smyslu, nicméně nikdy nepostrádají pointu, vtip, dokonce i trochu originality. No Downey je tu ve vrcholné formě, a jak nemám rád Kingsleyho, tak zde se opravdu "povedl". Oproti chudokrevné "dvojce" velký skok kupředu. Palec hore!