Rodinné drama a zároveň schizofrenní psychologický teror. Dost možná jeden z nejděsivějších filmů, které jsem viděl. Naprosto fantasticky ponurá atmosféra (ruchy, hudba- chtěl bych ten hukot slyšet v kině). Šílené snové vize, silné intimní momenty a hlavně neskutečně dobrá Jessica Chastain. Škoda snad jen, že se nepovedlo úroveň vizuálních efektů posunout ještě o úroveň výš. Nevadí to ale moc, jsou užity hodně střídmě. 9/10 a zatím film roku.
Námět překonává všechny ostatní aspekty toho filmu. Hodně jsem tomu věřil, nakonec bych to ale musel zařadit mezi ne úplně malá zklamání. Například herci. Oba mám docela rád a oba mě moc nepřesvědčili. V některých momentech se hodně tlačí na pilu, ale výsledný emoční prožitek byl u mě téměř nulový. Přesto zajímavé a zasluhující pozornost.
Solidní duchařina s několika dobře vymyšlenými lekačkami i hutnou atmosférou. West si mě trochu udobřil, točit rozhodně umí, ale s občasnou nudou jsem se potýkal znova. Kromě průměrných herců je největší slabinou nejspíš scénář a docela málo zajímavých nápadů, jak ten veleprůměrný děj ozvláštnit. 7/10
Excelentně zrežírované psychologické drama + herecký koncert + nádherná hudba od pro mě neznámého Jeremyho Samse. Rogera Michella si asi budu muset víc hlídat.
Kdyby pro mě byl čas stejně tak drahý jako pro postavy v tomhle filmu, asi bych nebyl z investice právě do něj úplně nadšený. Ale vlastně bych si v takovém případě nemohl dovolit dívat se na jakýkoliv film :). Veliké plus v podstatě jen za nápad. Samotná zápletka, průměrné zpracování a minimum prostoru pro Olivii (hlavně kvůli ní jsem na to sakra čuměl) moc nepotěšily. Niccol by se měl vzchopit, nebo si ho zařadím do škatulky přeceňovaných tvůrců.
Natočit film s takovým námětem, který postrádá jedinou silnou, slušně natočenou scénu, je opravdu na pováženou. Opět pouze povrchně hezké obrázky a herci pletoucí si film s divadlem. 3/10
Spielberg byl už tehdy na podobný projekt příliš velký megaloman. Příběh je jednoduchý, téma přesně takové, jaké mě dokáže zaujmout, ale jeho podání mě prostě rušilo. Zmíním třeba jen tu až směšně dlouhou policejní kolonu táhnoucí se za ústřední trojicí a časté z prstuvycucané havárie, které jsou navíc asi na takové úrovni, na jaké je občas předvádějí současní čeští filmaři. Jakože vtipné momenty taky zrovna nepotěšily. Například Malick se Zapadákovem se mi do noty trefil o mnoho lépe.
První film, ve kterém mi Maggie nejenže nelezla na nervy, ale dokonce mi byla sympatická. Jinak vcelku povedená nezávislá a hlavně netradiční romance, která stojí za vidění. 7/10
Jak mám od Aardmanů rád jejich plastelínové snímky, tak mě ty jejich 3D animáky tak nějak vůbec neberou. Když jsem po pár minutách zjistil, jak moc prostinký bude následující děj, tak jsem věděl že je zle. Je to akční a rádoby inovativní, ale atmosféra, duch či kouzlo vánoc v podstatě na nule. A bohužel jsem na to šel hlavně z toho důvodu, abych se vánočně naladil. 5/10
Zvířecí variace na "Into the wild" a jeden z letošních nejzásadnějších filmových zážitků. Na svou dobu především technicky naprosto neuvěřitelná filmová báseň. Kolikrát jsem vůbec nechápal, jak byli schopni natočit TAKOVÉ záběry- třeba vidět. Další věc co stojí za zmínku, je práce se zvířaty a ještě k tomu zrovna s ptáky. Racek je PAN herec a hudba Neila Diamonda taky mile překvapila- jeho muziku jinak neznám. 8+/10
Příliš a příliš nezajímavě se tu mluví a málo, i když zajímavě, se tu jedná. Nese to Tarsemův osobitý, i když lehce zkrocený rukopis, což je jediné výrazné plus. Cela i Pád jednoznačně lepší filmy.
V podstatě spokojenost. Jeden z remaků oblíbené klasiky, který sice nic moc nového nepřinesl, ale hlavně moc neotrávil. Postavy se nechovaly úplně logicky (to se čekat dalo) a občas pronášely vážně úsměvné dialogy (to už je zbytečný fail), ale díky atmosféře a technické kvalitě jsem to poměrně bez problému ustál. A samozřejmě bod k dobru za závěrečné titulky.
Technicky prakticky bezchybné, zábavné a dobře obsazené. Budařovi jsem chvílemi nerozuměl co říká, jindy mě jeho hlášky naopak rozesmály právě díky přízvuku. Ve výsledku to v člověku nic moc nezanechá, ale jak už tu zaznělo, dejte někdo Řehořkovi opravdu dobrý scénář a budou se dít věci... 7/10
Ohromná sterilní nuda. Byl jsem na tom podobně jako hlavní hrdinka, nic jsem necítil, žádný zájem o postavy ani o vývoj děje. Ani můj oblíbený song od Radiohead na konci už na tom nemohl nic změnit.
Od prvotního nadšení z úžasných záběrů u úvodních titulek až k lehké nudě ke konci. Trochu bych to pokrátil. Jinak skoro jakoby za kamerou stál Zack Snyder- ano, tak obrovské množství zpomalovaček tam je :) Soundtrack bez jediného zaváhání a M83- můj hudební objev roku.
Jednička mile překvapila. Měla úžasného záporáka a nebyla přehnaně samoúčelně nechutná. To dvojka je a místo charismatického záporáka je tu necharismatický retardovaný tlustý prase. Six sice má nápady (viz. propojení obou dílů) a konec mile překvapil, tedy pokud jsem si ho správně interpretoval, protože by odpadly výtky k totální nelogice toho všeho, ale nestačilo mi to, nebavil jsem se a nebylo mi z toho dobře. Trojku už si Tome radši strč... třeba do řitě :) 3/10
Žádná romantická komedie pracující s atmosférou nočního New Yorku nemůže být špatná. Jen jsem osobně čekal více hudby a Michaela Ceru konečně v trochu jiné herecké poloze. Chápejte míň ukuňkaného, ale to byla z mojí strany spíš naivita. Potěšily ale vedlejší postavy, zejména opilá kamaráda bloudící městem a její eskapáda na záchodcích.
Minimálně scéna s uspávací šipkou v krku je na plný počet, jako celek ale spíš lepší průměr, který táhne hlavně Will Ferrell. Je fakt, že až u tohohle filmu jsem si pořádně uvědomil, jak moc marnej je mezi ostatními z party Luke Wilson. Camea potěšily. 7/10
Geniální nápad, ale to zpracování stojí za starou bačkoru. Těšil jsem se, že se budu bavit podstatně víc. Nakonec mě opravdu pobavila snad jen Slyho hláška o obličeji své navigátorky. 5/10
Královsky jsem se bavil, fakt... Nejzajímavější z toho celého pro mě bylo zjištění, že Lance Henriksen nevypadá ani trochu jako TEN Lance Henriksen. 3/10
Obhájci se podařilo tak trochu prolomit mojí neoblibu tohoto žánru. Chytrý scénář, výborné obsazení, výtečný soundtrack. Milé překvapení a veliká spokojenost.
Take Shelter (2011)
Perfect Sense (2011)
Innkeepers, The (2011)
50/50 (2011)
V první půlce jsem se slušně bavil, v té druhé se ale nedokázal dojímat. Režijně pouze OK, nic co by nadchlo (jako 500 dní se Summer). 7/10
Haunted World of El Superbeasto, The (2009)
Při vší té trapnosti velmi dobrá zábava. Obzvlášť písničky se povedly, debilita jejich textů mě doslova uchvátila. Nejlepší film Roba Zombieho.
Nezničitelná láska (2004)
Neklid (2011)
Krásně melancholicky zaobalená love story a jeden z vůbec nejpříjemnějších Van Santových snímků. Z velké části díky ústřední herecké dvojci.
Vyměřený čas (2011)
Lidice (2011)
Sugarlandský expres (1974)
Na vlásku (2010)
Jeden z hrstky animáků, který mi byl opravdu sympatický. Proto bych možná ani neváhal s plným počtem kdyby... ach jo, ty písničky...
Sekretářka (2002)
Velká vánoční jízda (2011)
Racek Jonathan Livingston (1973)
Noc hrůzy (2011)
Totální mimóznost. Vůbec nechápu jak se v ní zjevil Colin Farrell. 3/10
Válka Bohů (2011)
Věc: Počátek (2011)
Our Idiot Brother (2011)
Velká škoda sympatického obsazení v takovém... ničem. Jesse Peretz by se na to měl vykašlat, podruhé mě přesvědčil že prostě neumí. 5/10
Czech Made Man (2011)
Po životě (2009)
Art of Flight, The (2011)
Lidská stonožka 2 (2011)
Tejút (2007)
Kompozice záběrů moc hezké, ale chyběla mi odpovídající hudba (nějaký Brian Eno třeba) a to výrazně... 5/10
Daydream Nation (2010)
Povedená kanadská variace na Americkou krásu v lehce mysteriózním, no vlastně spíš drogovém oparu. Velmi příjemné.
Rande na jednu noc (2008)
Mládí v trapu (2003)
Cesta gladiátorů 2000 (1975)
Slammin' Salmon, The (2009)
Obhájce (2011)
Bláznivá, zatracená láska (2011)
Byla to zábava, ale co ten konec? Zkrátit, vystřihnout a spálit posledních deset minut a bylo by to perfektní. 7/10