Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Sci-Fi

Recenze (26)

plakát

Dům z písku a mlhy (2003) 

Dlouho a propracovaně budované drama s fatálními důsledky, které vlastně nemá viníka, ale jedná se o sousled nešťastně propojených událostí. Nesouhlasím s polopaticky podaným závěrem, posledních 10 minut si mohl režisér klidně odpustit (SPOILER: Nebo nechat zemřít i Jennifer Connelly).

plakát

Politické kruhy (2009) 

Takhle nějak by vypadal House of Cards, kdyby to natočil Guy Ritchie.

plakát

Leviathan (2012) odpad!

Dokument, co se snaží naskočit na tu únavnou vlnu záběrů maličkých kamer, která těží hlavně z toho, že záběr můžete pořídit odkudkoli. S trochou fantazie by šlo udělat stejný dokument o výlovu kaprů nebo vesnické zabijačce. Kakofonie nesnesitelných zvuků a obrazů, žádná přidaná hodnota, dokument per se. První film, ze kterého jsem odešel ze sálu.

plakát

Hobit: Neočekávaná cesta (2012) 

Z knížky pro děti se Jackson snaží udělat velkolepou dramatickou dechberoucí podívanou okořeněnou o souboj dobra se zlem. Jenže taky tam chce mít pořád tu pohádku. Nejen že je z toho téměř muzikál, ale postavy nejsou hodné a zlé, jsou prostě roztomilé. Nejstrašidelnější byli obecně vrci. A to jen proto, že nemluvili (a nezpívali).

plakát

Terapie láskou (2012) 

Neurotický film o neurotických postavávh, pro který je dopis psaný na počítači (tuším, že tam byl i Comic Sans) vyjádřením citů, pro který je obdarování ajpodem vyjádření přátelství a pro který znamená soudržnost výhra oblíbeného týmu. V Mistrech to fungovalo, ale ve filmu nominovaným na oskara? notááák!

plakát

Zabiják Joe (2011) 

přeexponovaná, předvídatelná až nudná podívaná. Jo a na konci zasáhne Deus Es Machina. Herecké výkony nepřesvědčivé, vývoj postav neznatelný, atmosféra je spíš jakousi nakašírovanou napodobeninou Drive, Fargo a Auto Drsňák. Forma je moc popisná bez zřetele na nějaké ozvláštnění nebo snahy zaujmout diváka. Prostě další film, který jsem dokoukal do konce druhý den, a to jen proto, abych zjistil, že vážně stojí za prd

plakát

Franklyn (2008) 

zmatené, nesourodé, nekonzistentní, myšlenky plytké, spíš jen patetický hesla. 10% za Evu Green. Jo a ještě ten hrozně vlezlej hudební motiv, kterej se točí celým filmem. Zpočátku je atmosferický, ale časem začne lízt krkem.

plakát

Princ a pruďas (2011) odpad!

nejdřív jsem tomu chtěl dát jednu hvězdičku za Natalii Portman skákající do vody, ale ono to nešlo

plakát

Diktátor (2012) 

něco mezi bratry Marxovými a nezskurpulentní satirou

plakát

Divnej týpek (2009) 

komedie o rivalitě mezi utažskými spisovateli sci-fi, která vypadá jako vystřižená z klipů Boards of Canada. Já mám filmy s nádechem minulých desetiletí rád, ale tohle je tak osmdesátkový, až je to opravdu špatný.

Ovládací panel
3 body