Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Dvojníci

Dvojníci (1984)

Zaručeně nejvtipnější a nejmilovanější počin s dvojkou S&H. K dobrému pokoukání je ovšem zapotřebí správná dabingová verze s Ladislavem Mrkvičkou a Rudolfem Jelínkem. V takovém případě jedna hláška stíhá druhou a absurdnost celého snímku je dovedena k dokonalé parodii. U rvaček, kde spíš než pěsti létají vzduchem facky s neuvěřitelným zvukovým efektem, se ještě dnes královsky a velmi hlasitě bavím! U ničeho jiného takto krásně vypnout nedokážu. Ode mne plný počet :)

Emma.

Emma. (2020)

Filmová Emma je skvělá, vtipná, sarkastická, barevná, plná jemných detailů. Co se charakteru týče, Anya vystihla hlavní hrdinku svým herectvím (manýry) perfektně. Mr. Knightley je zde mnohem uvěřitelnější, lidštější a sakra větší sympaťák, než na stránkách knihy. Stejně tak Bill Nighy uchopil svou postavu oproti knize hravě a vtipně, a ani zbytek ansámblu nezůstává vůbec pozadu. Kombinování různých motivů a scén dohromady, či přidávání jiných, které v původním díle J. Austenové nenajdete, mi osobně vůbec nevadily. Ba naopak. Způsob, jakým režisérka a scénáristka dokázaly zachytit atmosféru nebo frustraci jednotlivých postav, mne doslova nadchl. Nikdy nemůžete do filmu narvat všechno z knihy, ale můžete natočit skvělý film knihou inspirovaný. A pro vzdychálky: ano, Mr. Knightley je v knize o 16 let starší než Emma. A i když to tak možná nevypadá, herci sami mají mezi sebou téměř totožný věkový rozdíl. Johnnymu Flynnovi skutečně pomalu táhne na čtyřicet. Někteří lidé na svůj věk zkrátka nevypadají, smiřte se s tím! Btw, knihu jsem zhltla naráz až po návštěvě kina - taková motivace to byla.

Pád

Pád (2006)

Pohlcující příběh, surrealističnost, barvitý fantaskní svět (úchvatná výprava), více než uvěřitelná atmosféra z prostředí nemocnice první poloviny minulého století, a nad tím vším neobvyklá dvojice hrdinů, které na začátku filmu spojuje pouze jediné...pád. V první polovině se sice v "pohádkové" části nachází několik hluchých míst, které zpomalují celkové tempo jinak poutavého emotivního příběhu o podivném přátelství dvou věkově, mentálně i národnostně zcela rozdílných lidí, nicméně ve druhé polovině je to právě hlavně snová část, která svým strhujícím tempem nedovolí divákovi odtrhnout oči od obrazovky monitoru. Kouzelně bezprostřední holčička v roli malé Alexandrie vnaší do příběhu upřímnou něhu a pomáhá divákovi vnímat děj dětskýma očima. Společně s vynikajícím Lee Pacem a jeho přesvědčivě zahraným zlomeným kaskadérem tápajícím ve svém bytí, který filtruje své niterní pocity a bolest skrze místy až kruté vyprávění s nejasným koncem, tvoří dokonalý kontrast mezi světem dětí a dospělých. V průběhu sledování se mi hned vybavil Del Torův Princ bez království. Další projekci plánuji co nevidět!

Kiss Kiss Bang Bang

Kiss Kiss Bang Bang (2005)

Jaktože mě tenhle klenot dokázal míjet téměř dvacet let, asi nikdy nepochopím. Stejně jako nepochopím, co za idiota napadlo dát všechny klíčové momenty filmu do traileru?! Dokonale tak odstřelil šance Shanea Blacka na vytvoření dalšího kultovního hitu, jakým byla a dodnes stále je Smrtonosná zbraň. Riggse jsem žrala už od dětských let, ale gay Perry, to je ještě úplně nová liga. Asi nejsympatičtější postava černohumorného krimi žánru, která v podání Kilmera navíc pohřbívá zažitá trapná klišé o homosexuálech. A s Downeym si sedli neskutečně. Dá se na to dívat pořád dokola a stejně to člověku vždy znovu a znovu polechtá bránici. Příjemné překvapení a za mě plný počet. Doporučuji, ale trailer vynechte.