Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (113)

plakát

Půjčovna masa (2018) (seriál) 

První série je skvělá, druhá je odporná. Místo skvělého Kinnamana je ve hlavní roli naprosto necharismatický Anthony Mackie, který celou sérii odehrál s jedním výrazem a nejspíš se ani trochu nesnažil napodobit herecký styl Kinnamana, který v první sérii udal směr, jakým se postava Takeshiho Kovacse měla logicky ubírat i v sérii druhé. Výprava hrozná, scénář děsný, Rkovej rating už nejspíš taky v druhý sérii nebyl, už to vůbec ani nepůsobilo cyberpunkovým dojmem. Celý to tam vlastně táhne Chris Conner v roli Poea. Pusťte si první sérii a dělejte, že tam to skončilo.

plakát

Ďábel od vedle (2019) (seriál) 

Možná bych ubral jeden díl, ke konci to dost natahovali. Jinak výborný.

plakát

Roztříštění (2019) 

SPOILERY: Premisa filmu Fractured je známá filmařům už hodně dlouho. Někdo někomu zmizí a nikdo dotyčnému nevěří, všechny důkazy hrají proti němu, avšak na konci se ukáže, že protagonista měl celou dobu pravdu. Fractured je to samé, až na jednu menší odchylku. Ray, hlavní postava filmu, je opravdu blázen. V podstatě stejnou premisu má i film "Tajemné okno". Takový "zvrat" není vůbec špatný, ale co vidím jako velkou chybu a co "Tajemné okno" zvládlo mnohem lépe, je to, že je to jasné od začátku. Rayovi nevěříte ani půl slova, protože filmaři se dost snažili divákovi naznačit, že není v pořádku. Tudíž celou stopáž filmu, která čítá 100 minut, víte, jak film dopadne. Nechápu, proč se filmaři tak očividně snažili naznačit divákům, že Ray je blázen, když poté konečný zvrat filmu je ten, že Ray opravdu JE blázen. Kdyby Raye udělali více důvěryhodného, tak by mě konec i překvapil. Takhle to bylo 100 minut, které mi nikdo nevrátí. I přes to všechno a to, že Sam Worthington je otřesný herec, mě film zaujal svou atmosférou a zhlédl jsem ho na první dobrou, a proto nemůžu dát míň jak 2 hvězdy.

plakát

Dusno (2019) (studentský film) 

Nehrál zde Marek Vašut, ve filmu nebyly žádné barvy.

plakát

Úžasňákovi 2 (2018) 

Příběh je ve svém jádru identický s prvním dílem, což je ohromná škoda po takovém dlouhém čekání. Film je jinak velmi záživný, ale nemohl jsem se zbavit dojmu, že vznikl jenom kvůli momentální šílenosti po filmech o superhrdinech. Proto taky recyklovaný příběh v novém kabátě.

plakát

Jumanji: Vítejte v džungli! (2017) 

S prvním dílem to má společné jen podobnou pointu, jinak je to úplně jiný film. Jednička je lepší.

plakát

Avengers: Infinity War (2018) 

SPOILERY Po hrozném Black Pantherovi je tohle docela svěží vánek. Film je naprosto velkolepý a KONEČNĚ všechno nedopadne tak, jako v každém jiném Marvelovském trháku. Jen škoda, že v Marvelu (nebo v Disney, whatever) nemají koule na to, aby nechali aspoň většinu mrtvou. Jsem si naprosto jistý, že skoro každý superhrdinský vandrák ve druhé části ožije. Jsem zvědavý, jak dlouho tahle mánie se superhrdiny bude trvat, ale jelikož se penízky sypou, tak uvidíme ještě minimálně další polovinu Hollywoodu v dalších Avengers. Jen prosím už změňte ten dokola stejný návod, jak udělat Marvelovský film, minimálně aspoň Avengers. Ne vždycky musí všichni hrdinové vyhrát a ne všichni musí přežít. Chceme napětí!

plakát

Black Panther (2018) 

Naprosto průměrná Marvelovka, která jede v zajetých kolejích ostatních průměrných Marvelovek. Po výborném třetím Thorovi bylo tohle velké zklamání. Film se navíc velmi očividně snaží být "for blacks only" od soundtracku, obsazení až po finální moudro o otroctví od hlavního záporáka. To se nemusí brát jako zápor, ale podle mého to bylo až příliš do očí bijící a navozuje to pocit, že film vznikl jen proto, aby lidi z Disney nahnali afroameričany do kina.

plakát

Logan: Wolverine (2017) 

Moc mi nešlo klení k postavě Charlese Xaviera. To, že film byl cílený pro "R" rating neznamená, že každý musí mluvit sprostě. Jinak žádné výtky nemám, právě naopak, výborný film, jsem pro více superhrdinských filmů s ratingem "R".

Ovládací panel
4 body