Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (185)

plakát

Peníze těch tupců (2023) 

dobře zpracované téma z prostředí obchodování na burze, a že takových filmů je už pěkná řádka, dobře herecky obsazeno, příběhy obyčejných lidí, bavilo mě to, v hlavní roli Paul Dano a když jsem kouknul na jeho profil, tak mě překvapilo, kolik kvalitních filmů už jsem s ním viděl. 4*

plakát

Úsvit (2023) 

dobré téma, velmi dobré k zamyšlení nad tím, co vlastně určuje pohlaví, jsou to jenom primární nebo i sekundární pohlavní znaky? zde hermafrodit, který zjevně vypadá i cítí se být mužem, ale má funkční ženské pohlavní orgány, přesto se vyhranil v muže a takto by měl být akceptován, teď vidím, že právě pro takové lidi, byť se jich narodí jenom zlomek promile, má neutrální pohlaví smysl do chvíle, než se vyhraní, než budou vědět, kým se cítí, nebo dospějí, ostatní mají možnost si své pohlaví nechat změnit. dobrá filmařina i pozadí závodů Svit, poctivé 3*.

plakát

Superžena (2022) 

netušil jsem, že jde o slepenec nesouvisejících, pouze zadáním tématu, krátkých filmů, které mají naplnit stopáž celovečerního filmu, ale překvapivě mě většina bavila, Dyková jako pornoherečka, tunel Sitinka, zbloudilá stopařka v chalupě a skvělé duo Plesl - Krobot v kupé vlaku, jenom na film je to málo, ale i tak 2*.

plakát

Nikdy neříkej nikdy (2023) 

nenáročná rom-kom s Maštalírem za každým rohem, mám ho sice rád, ale čeho je moc..., kterému zdatně sekunduje Tereza Kostková, nádherná ženská zrající jako to nejlepší víno, které tu hromadu současných filmových rolí přeji, ať si len herecký Olymp užije :) není v tom nic hlubokého, jede se podle ověřeného předvídatelného schématu, končí to tak, jak budete očekávat, že to skončí, Sokol ani Stárková by mi tam vůbec nechyběli, dávám 3*, ale pokud to někdy někde poběží a nebude nic lepšího, tak se klidně zase podívám.

plakát

Jak přežít svého muže (2023) 

na úvod série nových českých, slovenských a česko-slovenských filmů jsme si vybrali ten s nejhorším hodnocením, 28 %, abychom to měli za sebou a mohli postupovat směle vzhůru! jaký to omyl :) ve filmu je sice hodně explicitních scén, ale Bernášková je ve skvělé formě a tak je na co koukat! plus nějaký ten komediální podtext, k tomu pár dalších výborných herců a herkyň, shovívavá stopáž... co si přát více na večer po náročném dni :) vemte přítelkyni, otevře si lahvinku, k tomu nějaký snack a krásně si orazíte ;) a pokud nevěříte, uvěříte, až uvidíte filmy jako Citlivý člověk, Dvě slova jako klíč nebo Superžena, to budete čubrnět! takže za mě 3*, abych vylepšil aktuální nevlídné hodnocení :)

plakát

Dvě slova jako klíč (2023) 

slepenec několika příběhů, které ovšem na konci nic nespojí, jenom vám dojde, pokud už jste nečetli synopsi, že je to něco mezi dětma a rodičema a že je potřeba se včas usmířit, díky za tu kameru a exteriéry! jinak by to bylo utrpení, a když jsem pak viděl, jak ke Švehlíkovi jde šaman Dušek, tak si říkám, vždyť je to je přece jako z Úsměvů smutných mužů! a taky že jo, v titulcích vidím předloha Josef Formánek, jak může tentýž scénarista a režisér po tak dobré adaptaci natočil takovou slátaninu, vůbec neztrácet čas, za tu přírodu a Pierre Richarda dávám 1*.

plakát

Citlivý člověk (2023) 

pár podařených hereckých scén, které to ale nezachrání, první půlka ještě vypadá jako hraný film, který snad někam spěje, ale postupně se to mění v čirý psychedelický chaos, půlroční mimino je zcela neuvěřitelné, nebrečí, není mu zima, nepotřebuje krmit ani přebalovat, velká jména v obsazení a takové zklamání, za těch pár vhledů do míst, kde se běžný člověk nedostane, dík, ale za ty dvě hodiny povětšinou utrpení, max 1*.

plakát

Barbie (2023) 

shlédnuto v Premier Cinemas v Hostivaři s českým dabingem, vysvětlující úvod, pro nás, mě, co jsme si tak úplně s Barbie nehráli, byl fajn, Barbie s Kenem ve "Skutečném světě" - mimochodem, aby byla takto vypálená čeština na ceduli ve filmu, tlačítko ve výtahu, tak to je celkem frajeřina, i když chápu, že je to animace - byli taky celkem fajn a mělo to potenciál, ale druhá půlka filmu z toho nic nevytěžila, Margot Robbie jako Barbie, byla perfektně stereotypní a těžko tomu mohla dát více, Ryan Gosling odehrál vše, co mu scénář dovolil, líbila se mi divná Barbie i další herci se snažili, ale nebylo to dostatečně nablbé, abych se u toho bavil, a že byste vzali děti, tak na to úplně zapomeňte, pokud je nedokážete něčím zaměstnat, případně odpovídat na otázky, co to znamená nebo kdy už to skončí. více než 2* tomu dávat nechci, protože když to ani na plátně v kině nevyzní... o to víc mě překvapuje zdejší hodnocení, t. č. 73 %. asi velmi dobrý marketing.

plakát

Pěkně daleko (2023) 

hlavní herečka je prostě dobrá a celé to krásně utáhne, příjemný odpočinkový film

plakát

Všechno, všude, najednou (2022) 

to poselství na konci filmu šlo výrazně zkrátit, je to taková slátanina parodie na efekt nepropracovaná, ale vydržel jsem, abych se dozvěděl to "najednou", kdo vynechá, o nic nepřijde