Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dokumentární
  • Animovaný

Recenze (85)

plakát

FlashForward - Vzpomínka na budoucnost (2009) (seriál) 

Jedná se zatím o hodnocení po prvních třech epizodách. Vynikající začátek vás ihned vtáhne do děje a pak už ani nedýcháte, abyste náhodou něco neprošvihli. Svým způsobem je FlashForward velice originální a skvěle propracovaný. Uvidíme, co si pro nás tvůrci připraví dále, každopadně už teď se nemohu dočkat dalších dílů! Doufám, že si seriál udrží laťku tak vysoko, jak si ji nastavil.

plakát

Renesance (2006) 

Po vizuální stránce pozoruhodné dílo, ale to je tak vše. Dohromady to nic extra není, děj se pořádně rozjede až ke konci, takže si půlku filmu hezky pronudíte. Věřím, že někomu se bude krásně vyjímat tenhle kousek mezi ostatními filmy, pro mě je to ale čistý průměr.

plakát

Dvanáct rozhněvaných mužů (1957) 

Z minima téměř maximum. Jak málo stačí ke štěstí; stačí napsat vynikající scénář a mít dvanáct schopných herců, které zavřete do jedné místosti s kamerou a ve výsledku vznikne vskutku napínavé drama. Zprvu to vypadá na jednoznačnou záležitost. Ale díky jednomu porotci (Henry Fonda), který si není jistý vinou souzeného člověka, se rozjede vlna diskuze a je velice zajímavé pozorovat, jak postupně podle úvah druhých mění porotci své názory a přiklání se k jedné či druhé straně. Velice pozoruhodný film, nic podobného jsem asi neviděl. Přesto na plný počet to není, čtyři hvězdy jsou podlé mého akorát.

plakát

Earth (2007) (TV film) 

Úžasný zážitek! V HD kvalitě naprosto famózní podívaná, některé záběry opravdu dechberoucí; až se vám z toho samovolně tvoří ve tváři úsměv, ale zároveň se hrnou slzy do očí. Hudba skvěle dolaďuje některé záběry, až z nich pomalu tvoří akční scény - např. smečka o třiceti lvech se vrhne na dospělého slona; nedýchal jsem! A takovýchto záběrů tam je mnohem více. Earth je zcela bezkonkurenční dokument, který není pouze jenom o obrázcích, ale také se snaží nějakým způsobem promluvit k divákovi a říci mu, co se tu vlastně děje na té "naší" krásné Zemi a jak moc jsou v nebezpečí ohrožené druhy zvířat. Tento dokument by měl povinně vidět každý. Člověku se poté třeba otevřou oči a začne dělat něco jinak...

plakát

Krycí jméno Donnie Brasco (1997) 

Dobrá práce Miku Newelle, ale na pana Scorseseho a jeho The Departed nemáte. Scénář byl jistě omezen skutečností, že byl psán podle pravdivého příběhu; možná proto je místy Donnie Brasco nemastný, neslaný. Filmem jsem proplul, ani nevím jak. Ani obsazení dua Al Pacino, Johnny Depp nedokáže zázraky, i přes fakt, že byli oba výteční. Je to škoda, čekal jsem od tohoto filmu ještě trošku více. Je to mezi 3-4; Johnny Depp ale naklání pomyslnou misku vah k číslu 4.

plakát

Magnolia (1999) 

Ufff, tři hodiny uběhly a je to konečně za mnou. Geniální námět, o tom není sporu - provedení už se mi tak dokonalé ale nezdá. Přesto se na Magnolii budu muset podívat ještě jednou, protože nyní se ve mě prolínají rozpoluplné pocity (super!), které jdou steží popsat. Ano, i takové věci se stávají... Zatím za 4

plakát

Mafiáni (1990) 

Scorsese předvedl svůj těžký nadstandart, kvalita je vidět téměř v každém záběru. Ale přesto všechno se neubráním srovnání s Casinem - zdálo se mi více propracovanější. V Gangsterech běží děj strašně rychle, což je fajn, žádná nuda. Snímku by i tak ale slušelo tak půl hodinky navíc - něco mi tam prostě chybělo. Co se týče obsazení, nemám výhrady. De Niro, Pesci - paráda, dokonce i Liottta zahrál slušně. Vše je doplněno hezkou dobovou hudbou, která filmu dodáva šmrnc. 4

plakát

Drsný časy (2005) 

No, tak tohle byl nářez. Vidět Balea v takovéhle roli se mi bohužel poštěstilo až nyní, ale přeci jsem se dočkal a jsem nadšen. Velice dobré drama, krásný konec :o)

plakát

Šifra mistra Leonarda (2006) 

Knihu jsem nečetl, ale scénář filmu mi připadal přitažený za vlasy - přesto uvěřitelný. Bavil jsem se celý film, nutno brát nějaké věci s nadhledem. Solidní režie a jako vždy výtečná Zimmerova hudba. 75%

plakát

Hodný, zlý a ošklivý (1966) 

Bezesporu Hodný, zlý a ošklivý své kvality zaručeně má. Silnější scénář a kamera jsou doménou tohoto snímku, zato hudba se mi zdá, že nedosahuje takových kvalit - po přečtení x výchvalných komentářů jsem čekal podstatně více. Přijde mi, že člověka nevtáhne tolik do děje a hardcore délka snímku tomu rozhodně nepříspívá. Pan Leone nám těch pár nedostatků vynahrazuje sice v závěru, který je určitě tou nejlepší částí filmu, přesto všechno se mi celý film jeví jako dost nevyvážený. Srovnání s Tenkrát na západě není moc na místě - Hodný, zlý a ošklivý hodnotím jako takového slabšího staršího bratra.