mr.bredok

mr.bredok

Aleš Hoferek

3 body

od nejnovějšíchpodle abecedypodle hodnocenípodle roku vzniku filmu
<< předchozí 1 2 3 4 5 7 9
    • 30.10.2011  15:03
    Počátek (2010)

Během tohoto snového filmu jsem třikrát usnul a pokaždé jsem měl zmatek v tom ve které fázi filmovéhu snu se probudím, připadalo mi to trochu cimrmanovské. Nakonec jsem to po kávě sjel ještě jednou bez spánku, film jsem celkem pobral, ale ty ovace kolem nepochopil...

• 29.10.2011  20:48
    Prokletý ostrov (2010)

Napětí a atmosféra skvělé, herecky dokonalé.. Ale flmů, kde jsou celý děj hlavní hrdiina i divák v bludu aby nakonec prozřeli a pohlédli pravdě do očíí stačí vidět pár a pak ten efekt ztratí kouzlo.. Ti druzí, Angel Heart Prokletý ostrov a dost... Nebo snad Teddy Daniels připlul na ostrov opravdu jako vyšetřovatel?

• 29.10.2011  16:18
    Vyvolený (2000)

Hledáníí identity bývá někdy bolestné, ale je fakt, že pokud to určení své pozice k životu nevyřešíme přetrvává neklid a nespokojenost. Jak někdy záviidím lidem, kteří hned v dětství neminuly kolej a ujíždí rychhlíkem ke štěstí. Ale bohužel i vlaky do této stanice mohou mít kolizi... Skvělý film

• 2.4.2011  11:42
    Zlato z Valhally (2007)

No ano, je to celkem ptákovina, ale je to film pro děti a moje dítě se bavilo, tak tady přece nebudeme onanovat nad kvalitou uměleckého díla.

• 13.3.2011  01:55
    Nepřítel státu (1998)

Do poslední chvíle jsem netušil jakou kličkou z toho Will a Gene vybruslí. Bylo to chytře napsáno. Líbila se mi kamera, lítala často do ptačí perspektivy i výš a rychlým klesáním dodávala filmu spád. Hackman charismatičtější než zamlada. Skvělé kinečko.

• 8.1.2011  16:34
    Mravenčí polepšovna (2006)

nechápu tak slabé hodnocení. Je to chytrý, zábavný a poučný film pro děcka.

• 1.1.2011  09:41
    Mňága & Žďorp On Stage (koncert) (2010)

Tento koncert jjsem viděl na čt2. Zcela mi napravil neuvěřitelně zpackaného a smutného Silvesttra 2010. Mňága je kapelou starších pánů, ale ukázali, že muzika je pořád baví a hlavně jim to perfektně šlape.

• 26.12.2010  11:25
    Dům U Zlatého úsvitu (TV film) (2009)

Nestandartní, vtipné chytré. Jen postava iluzionisty kurevníka trochu nepohádková, byť tak silně pravdivá. Co vy na to chlapi?:

• 11.12.2010  21:40
    Příšerná tchyně (2005)

žádná sláva, ale pár rad jak zatočit s tchýní se tam najde.

• 28.11.2010  13:15
    Sněhurka (TV film) (2009)

Sněhurka je moc hezká - to ostatní v pohádce je mnohem horší.

• 27.11.2010  09:39
    Pravdivá pohádka (1997)

Copak vy nevěříte na víly a skřítky?

• 21.11.2010  00:50
    Ospalá díra (1999)

Dokonale ponuré na jedné straně a úsměvné až hloupé na straně druhé. Tak jak se to dá čekat od pana režiséra.

• 20.11.2010  10:29
    Jíst, meditovat, milovat (2010)

Po shlédnutí hodnocení na ČSFD jsem šel na film (na přání mé přítelkyně) s takovým despektem, že mne mohl již jen příjemně překvapit. A taky se stalo. Film je opravdu předlouhý a absence některách scén by mu sice ubrala na délce, ale přidala na kráse. Ale přesto jsem si z kina odnesl pár postřehů, které se budou do života hodit.

• 14.11.2010  02:11
    Jeden svět nestačí (1999)

co naplat bondovky s Brosnanem patří k nejlepším. Škoda, že byl tak nenasytný na peníze, až byl vyměněn a aby skončil u romantických sraček.

• 14.11.2010  02:07
    Studený bufet (1979)

Tak absurdní a nečekané, až naprosto odzbrojujíci. Je divné mít za kámoše vraha svých partnerek...

• 18.10.2010  20:58
    Karamazovi (2008)

Karamazovi jsou natolik silné téma, že by byl příběh dost silný i bez bočního motivu smrti chlapečka a tragické sebevraždy jeho otce. Je to v tomto filmu nadbytečné.

• 28.9.2010  10:49
    Mladý Andersen (2005)

Zcela nečekaný pohled do mladí pohádkáře. Adolescentní posedlost slávou byla hnacím motorem mnoha umělců. Jen některým vydžela energie. Andersen tu sílu měl - pokud je tedy film natočen opravdu na reálném základu.

• 28.9.2010  10:39
    Princ Bajaja (1971)

Jako dítě jsem se této pohádky bál a zdálo se mi o ní. Navíc je to točeno v Českém ráji.

• 28.9.2010  10:35
    101 dalmatinů (1961)

pěkné a hezké až na to že v českém dabingu je to samý ,,kterén" . Myslím že pro děcka by to mohlo být jemnější.

• 28.9.2010  10:20
    Nekonečná - nevystupovat (1978)

Kdybych byl dítě tak by mi taky vadila taková ta kolektivnost pionýrů, ačkoli byla až na druhém místě. Nejdůležitější byli Lasica a Satinský, ale bohužel museli hrát s těmi smrady...

• 28.9.2010  10:12
    Edith Piaf (2007)

Bylo to sice trochu jako v Němém Bobšovi od cimrmanů: To bylo tak: chrrr jsme o deset let dozadu. Ty retrospektivní pohledy tu to dětství Edith nebo do doby jejího mládí z pozice smrtelné poslete, byly sice silné, ale zdálo se mi jich příliš. I tak byl filmvelkým zážitkem.

• 2.9.2010  20:00
    Smrtonosná zbraň 4 (1998)

celkem zábavné, jen kdyby neměl Gibson hlas Forest Gumpa. Nevím kdo to daboval, ale rozhodně to byl řlověk co daboval Hankse v Gumpovi. Působilo to komicky....

• 31.8.2010  10:13
    Tváří v tvář (1997)

Ksichtem sem, ksichtem tam. Zdá se to až tupé založit stavbu filmu na obličejové rošádě. Ta ale nakonec umožnila tvůrcům mnoho dějových zvratů někdy i zvratků, které daly filmu napětí. No uznejte že i v osobním životě by taková výměna identity byla zajímavá. Například dostat obličej a tělo arogantního nadutého šéfa, který má doma hezkou milenku a na účtech hromadu peněz....

• 31.8.2010  10:06
    Sin City - město hříchu (2005)

Od začátku filmu jsem bojoval s pocitem: Na tohle se přece nemusím dívat - vypni to. Černobílé zpracování v němž se s barvou zachází jako s prvkem násobícím napětí nakonec udržely mou pozornost. Ale ambice které film vyvolával svým obsazením a zamotaným motivem se nenaplnily. Herci to zvládli, ale motiv se odmotával tak jaksi neochotně až se nakonec zdál být druhořadý a místo brilantního osvícění na konci jsem se cítil jen unavený z těch gejzírů žlutobílé krve.

• 26.8.2010  22:17
    Asterix a Obelix: Mise Kleopatra (2002)

zdá se, že bylo zcela zbytečné točit tento film, kreslená předloho je proti němu obrovsky dál a je nadupaná vtipem. Je až nepochopitelné jak hraná verze utrácí dynamiku a vtip. Nicméně Clavier a Depardieu dělali co mohli.

• 5.8.2010  00:45
    Ženu ani květinou neuhodíš (1966)

Kladně to hodnotím, především proto, že se komedie zabývá tématem sexuálního štvance, který vlastně ženy ani neloví, ale má jich tucty a už ani neví proč to všechno dělá. Mám plno takových kámošů a mohu potvrdit, že příliš šťastni nejsou, no na druhou stranu nejsou šťastni ani panici z řad mých přátel. Brodský jako donchuán nekňuba, byl dokonalý a Brejchová jako histerická postadolescentka přesvědčivá natolik, že až pochybuji, že to hrála.

• 5.8.2010  00:36
    Mumie se vrací (2001)

Přesně tak: dosť bolo mumií. Jsou hezké, ale jedna stačí. A navíc tyhle mumie se strašně rychle množí.

• 5.8.2010  00:29
    Stav obležení (1998)

v roce 1998 to byl jen smyšlený akční film. Dneska to vnímám jinak. Proč amíci tak rádi točí filmy o tom jak jim a jejich zemi někdo škodí, proč se na to chodí koukat do kina a proč jsou tak vyděšení když ty vize z jejich filmů přrevede někdo do reality? Nechápu to, jakoby skutečným teroristům filmaři našeptávali co mají vyzkoušet....

• 28.7.2010  00:26
    Once (2006)

i pokud by šlo jen o muziku byl by film dost silný. Příběh se zdá zpočátku jaksi druhořadý, ale nakonec najede s muzikou na stejnou kolej a zaujme svou obyčejností. Kdo z nás neprožil podobný vztah?

• 18.7.2010  01:55
    Mikulášovy patálie (2009)

situace jsou vystřiženy ze života. Zavzpomínal jsem na dětství kdy jsem četl knížku, dneska jsem to ale chápal jinak. S potěšenímjsem navíc kvitoval, že knižní předlohu lze zpracovat aniž by film působil jako snaha opít vás birelem.

<< předchozí 1 2 3 4 5 7 9