Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Thriller

Oblíbené filmy (10)

Klub rváčů

Klub rváčů (1999)

Kopie, kopie z kopie, kopie.. Není to tak? Kupujeme si věci, které nejen že nepotřebujeme, ale ani nechceme, atd. Film mi trochu pomohl vypořádat se s nespavostí. Členem tohoto klubu bych určitě byl, celková problematika násilí je mi blízká, zde je popsán ale boj ne s okolním světem, ale boj s okolním světem skrze souboj v sobě samém, samozřejmě vše vyhnáno do extrému na motivy brilantní knižní předlohy, vynikající parta herců - Fincher ke všemu. 100% a film v TOP!

V jako Vendeta

V jako Vendeta (2005)

Zvítězí myšlenka, síla myšlenky, přežije duše v myšlence. Lidé by se neměli bát vlády, ale vláda by se měla bát lidí. Perfektně zpracování pomsty dle A. Moora. Vzpomeň a nezapomeň na 5. listopad...

Dobrý Will Hunting

Dobrý Will Hunting (1997)

Připouštím, že se vidím v hlavním hrdinovi, obzvlášť v mém náctiletém období, rozepisovat podobu radši nebudu. Bravurní drama, které daleko přesahuje hranice filmu a trancesnduje ve spirálách lidské duše, geniality, komplexů a chutí žít po svém. Být svůj. Neobdivuji kravaťáky s naleštěnými boty, ale ty lidi, co celý život prohrávají svůj boj, jsou třeba dělníky, zametači, cokoliv, ale nebojí se vstát a znova bojovat...

Match Point - Hra osudu

Match Point - Hra osudu (2005)

To je tak Dostojevski-film, prudce dramaticky zvratové a táhlé napínavé, neuvěřitelně Dostojevské. Ještě teď mi nemůže zpomalit srdce. Některé části jsem musel jemně popohnat a la na to nemám nervy. Mrazivě poučné? Jak pro koho. Pro mě určitě. Allen jak ho neznám. Smekám před tímto dílem. Film jde do TOP. 100%

Nepřítel

Nepřítel (2013)

Dokonalé vyjádření strachu z odpovědnosti, celé ty podvojné principy, úžasné provedení. Vzhledem k mému strachu ze závazků a k mé napůl šílené/napůl v nepořádku (to je asi to samé) mysli se mnou film rezonuje. Atmosféra je absolutně pohlcující, jako bažiny, které nemilosrdně polykají zaživa. Nenávidím přetaženě dlouhé scény, tady mi ale přišly všechny scény, jako by měly svůj vlastní příběh (život). Vše bylo takové napůl mrtvé a zároveň až hororově živé. Jeden z nejlepších mysteriozních filmů - ever.

La cara oculta

La cara oculta (2011)

Neskutečná idea, která se zrodila v hlavě tohoto poměrně mladičkého režiséra, jehož jedna z prvotin míří rovnou do mých TOP ten snímků. Film působící v první polovině jako horor dostane racionální vysvětlení v druhé části a sevře divákovi veškeré přívody kyslíku napětím. Výborná práce s příběhem, láskou a pomstou.

Sicario: Nájemný vrah

Sicario: Nájemný vrah (2015)

Divák zažívá proměnu u filmu, který neopouští moc informací, spolu s hlavní hrdinkou a dospívá k závěrům, jež ukazují realitu tvrdší, než jak se může zdát. Hlavní hrdinka se mění z drsné paní na půdě USA na vyklepanou ženu uprostřed mexického pekla. V pekle se oheň hasí jedině ohněm. Nekalé praktiky drogových kartelů se dají potřít pouze hrou za hranicí zákona. Film po lyrické stránce absolutně chladný a bez emocí nechává diváka propadat do epického víru.

Maudie

Maudie (2016)

Tak tahle volně poletující bublinka opravdu prapodivné, bolestivé, ale upřímné lásky opravdu hory přenáší. Film zanese diváka do hlubin emocí bez jakéhokoliv citového vydírání, místy smích, místy slzy, ale volně nesoucí se životem. Snímek mě naprosto ponořil do života jedné ženy, co se naučila radovat absolutně z ničeho a přijímat život. Ta nenucená změna perspektivy, vhled do mysli jinak smýšlející bytosti, ta ladnost v surovosti života a lásky. Jsem ohromen. Nejlepší snímek roku 2016.

Pan Nikdo

Pan Nikdo (2009)

Už jsem si myslel, že bude trvat tak věčnost a půl zimy k tomu, abych vyměnil film v TOP. Ale tento tam jasně jde. Je to správné rozhodnutí? Je to natolik působivý film? Nejsou ta pravá rozhodnutí, všechna jsou to pravá. Už se těším, až jednoho dne budou tyto písmenka mizet z mého monitoru a já se budu usmívat, až mi začne hrát před chvilkou Mr. Nobody. Zmatený komentář? Neřekl bych.