Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Horor
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný

Oblíbené filmy (8)

Trainspotting

Trainspotting (1996)

Pro mě jednoznačně nejlepší film o drogách, který navíc obsahuje dávku místy až černého humoru. Skvěle zahraná role "Rence" skvělým Ewanem McGregorem podtrhuje jeden z nejlepších soudtracků, které znám. K tomu každá postava má svoje charakteristické vlastnosti, takže se vám všechny za tu hodinu a půl vryjou do paměti takovým způsobem, že na ně jen tak nezapomenete. Ani po několikanásobném shlednutí mě film rozhodně nenudí.

Monty Python a Svatý Grál

Monty Python a Svatý Grál (1975)

Kam se hrabou dnešní rádoby vtipné parodie typu ****** movie, které jsou plné záchodového, až fekálního humoru. Rozhodně mě víc rozesmějí typické Pythonovské absurdní dialogy, než odporný humor 21. století (neplatí o všech parodiích, avšak výjimka potvrzuje pravidlo). Na mém imaginárním žebříčku Pythonovských filmů je Holy Grail na prvním místě, druhou příčku zaujímá Život Bryana a po delší odmlce patří třetí místo Smyslu Života, který zachránila večeře s otráveným pyré z lososa, ale to už bych odbočil.

Mrtví k snídani

Mrtví k snídani (2004)

Některé filmy nesou označení "hororová komedie" jen proto, že se jedná o velice špatný horor. Dead & breakfast dokázalo, že si zmíněný titul právem zaslouží. Množství krve, černého humoru a úderného rockabilly ve mně vyvolává blažený pocit štěstí. Z celého filmu mám nejraději opening, ten mě opravdu dostal, úžasná písnička, skvělé animace, které navíc doprovází celý film, co víc si přát. A Zachariáš, zpívající příběh mezi jednotlivými scénami, taky rozhodně neurazí.

Ovládací panel
3 body