Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (402)

plakát

Vlastníci (2019) 

V Čechách výjimečný komediální počin, který je v závěru trochu přehnaný, ale přesto dokázal na ploše jedné místnosti využít všechny možné archetypy (stereotypy?) postav a rozesmát kdekoho.

plakát

Nabarvené ptáče (2019) 

Nenechte se odradit velikášskou stopáží, černobílým vizuálem nebo minimem dialogů, ani zprávami o brutalitě. Běžte na film do kina a udělejte si obrázek sami. Není to snímek, který si dáte, když se chcete pobavit. Není to film poháněný dramatickými zvraty, ani počítačovými triky. Jeho síla totiž tkví v tom, co zůstane nevyřčeno.

plakát

Velký útěk (1963) 

Uteče to jako voda, ale těch nedotažených věcí, nesmyslů a celkově nevyváženosti poměru komediální a seriózní složky je tolik, že u mě celkové hodnocení sráží někam k 65 %.

plakát

Spider-Man: Paralelní světy (2018) 

Tohle mohlo dopadnout hodně zle. Naštěstí se někdo při "natáčení" zamyslel a vznikla z toho překvapivě zábavná a originální komiksová jízda, která sází na to, že už jste někdy nějakou marvelovku viděli. Ale dělá to sakra dobře. PS: Víc prostoru Noirovi a Párkovi!

plakát

Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny (2018) 

Když pominu, že fantastická zvířata hrají ve filmu jen komparz, tak stejně bohužel dopadl i příběh. Během sledování si toho možná nevšimnete, protože se na to dobře kouká a znovu se s chutí ponoříte do kouzelného světa v předpotterovské době, jenže po doběhnutí posledních titulků si řeknete, že se tam vlastně nic moc nestalo. Potenciál hereckého triumvirátu Depp, Law, Redmayne naprosto nevyužitý, celou dobu avizované finále vyšumí do prázdna a Credencův příběh je vlastně takový... nijaký. Při zpětném ohlédnutí cítím, že jsem se nejvíc těšil na prostřihy do Bradavic. Jinak drobná poznámka - hrad v rakouských horách, čistokrevníci, shromažďování svých podporovatelů, Paříž... Nepřipomíná vám to někoho?

plakát

První člověk (2018) 

Chazelle u mě tři ze tří, tomu říkám kvalitní začátek. Povedlo se mu z jedné z nejvelkolepějších událostí v historii lidstva natočit komorně zaměřené drama o honbě umanutého astronauta za svým cílem. Nečekejte typickou mainstreamovou oslavu americké dokonalosti, protože možná budete celkovým vyzněním filmu překvapeni. Snad příjemně.

plakát

Bohemian Rhapsody (2018) 

Bohemian Rhapsody samozřejmě získává už dopředu plusové body za vynikající hudební doprovod, ale jen ten by k pozitivním recenzím nestačil. Singer využil osvědčené vyprávěcí šablony, která ovšem není na škodu, protože stejně všichni očekáváme, že prožijeme s Queen jejich cestu od začátku do konce. Nekomplikované podání totiž umožňuje naplno vychutnávat hudbu, především však oslnivý výkon Ramiho "Mr. Robota" Maleka, jemuž tleskám za odvahu tuhle roli vzít. Převtělit se do jedné z nejikoničtějších postav hudební historie je vskutku nevděčný úkol, se kterým se popral na výbornou a z tichého, až melancholického ajťáka se z něj stal extrovertní a vždy něčím se vymykající zpěvák. Závěrečný blok je pak logickým, hlasitým a energií nabitým vyústěním. It's a kind of magic...

plakát

Toman (2018) 

Příběh samotný je ve výsledku asi zajímavější než filmové provedení, nicméně i tak se jedná o na české poměry nadstandardní podívanou, které chybí něco, kvůli čemu bychom vzpomínali i za pár let.

plakát

Mission: Impossible - Fallout (2018) 

Padesátník Cruise dává na prdel, doslovně i pomyslně, všem akčním hrdinům Hollywoodu, kteří jsou leckdy o generaci mladší. Nejen proto je Mission: Impossible jednou z mála sérií, u níž se ihned těšíte na další díl. Zasloužený úspěch.

plakát

Takoví normální Američané (2013) (seriál) 

Málokdy platí, že s postupujícími sériemi se kvalita seriálu zvedá a nejde opačným směrem. The Americans jsou zářným příkladem toho, jak gradovat příběh na pozadí historických událostí, a přitom neztratit ze zřetele konkrétní lidské osudy. Špionážní drama s fantastickým hereckým obsazením, které si zasluhuje větší pozornost a více ocenění, než se mu dostává.