Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Sci-Fi
  • Drama

Recenze (264)

plakát

Argylle: Tajný agent (2024) 

Odlehčené filmy se špionážní tématikou mám rád a první polovina filmu je celkem fajn a téma spisovetelky „kočičí dámy“, která ve svých knihách líčí téměř reálné plány zločinecké organizace mi přišla zábavná. Ale od cca poloviny, kdy dojde k jednomu ze zvaratů, začne film ztrácet onu původní zábavnost.  Počet zvratů mohlo být o dost míň, protože pak již ztrácí na významu a pocit překvapení se vytrácí. Fajn mi přišla pasáž s barevnými dýmovnicemi, ač byla čistě jen na efekt. „Amatérské“ efekty hned v úvodní akční scéně beru jako záměr, neb se jednalo o vyprávěný knižní příběh, který tak byl více posunut do absurnda. Rozhodně jsem se u tohoto snímku bavil více, než třeba u loňského Ghosted.

plakát

Ghosted (2023) 

No... vlastně už si z filmu ani moc nepamatuji. Pět minut po konci vše vyšumělo. Ve filmu nebyla žádná pamětihodná scéna. To už mi Red Notice (2021) přišel lepší a už i ten byl slabota. Chris byl fajn a do role mi celkem sedl, ale Ana de Armas byla úplně mimo. Pro tuhle roli se nehodila a absolutně z ní nebylo cítit, že by mohla být CIA agentka. Maximálně tak ňaká stážistka. Koukalo se na ní sice dobře ale agentku jsem ji nežral.

plakát

Mezi živly (2023) 

Pixar již není to co býval, alespoň tak na mě působí jeho poslední animáky. Prostředí živlů nabízí velký potenciál, bohužel animák ho využívá jen a pouze jako kulisu. Kdyby se jednalo o jiné zasazení, vyšlo by to nastejno. Zaměření jen na oheň a vodu, místo elementů jako celek, je zahazování potenciálu. Hlavní lovestory je celkem dost nudná, nezajímavá a velmi předvídatelná. Nejsem si ani jistý, zda-li je animák určen pro děti, protože humoru v něm moc není. Škoda, moho se jednat o zajímavý animák, ale takhle jde jen o další animák, na který se rychle zapomene.

plakát

Rychle a zběsile 10 (2023) 

Oproti předchozím dvěma dílům MNOHEM méně přepálené, což je velké plus. Pořád sice v tomto díle fyzikální zákony neexistují, ale kouká se na to lépe, než třeba na devátý díl. Škoda jen častého přeskakování z místa na místo, kdy je zobrazena jen jedna scéna a rázem jsme zase někde úplně jinde, jedna scéna a zase skok jinam. To mi přišlo dost nešťastné. Také je škoda, že nikdo z hlavních postav nikdy neumře a to naznačování je vlastně už dost trapné (opět oživili jednu již mrtvou postavu, chjo). Slovo „rodina“ v každé druhé větě v první části bylo hodně otravné, ještě, že ve druhé části už od toho odpustili a je jen v každé čtvrté větě. Jinak Momoa je super a je vidět, že si roli i užívá. Oproti devítce rozhodně velký posun dopředu, ale pětka je prostě stále TOP.

plakát

Indiana Jones a nástroj osudu (2023) 

Musím říci, že pro mě byl nový Indy velkým zklamáním. Jediná věc, co jsem si z kina odnesl, byla chuť pustit si první tři díly. Doufal jsem, že se scénáristé poučí a vyhnou se tentokrát sci-fi tématu, ale oni ne, zase tam to sci-fi dali a teď nevím, co bylo horší, jestli ufoni, nebo cestování časem. Čím více jsem nad novým Indym přemýšlel, tím více – a teď budu za kacíře – se mi líbil díl čtvrtý. Ano je to tak! Čtvrtý díl považuji za lepší, než tento. Upalte mě! Příběh je mizerný a vlastně už ani nevím, o čem to pořádně bylo. Postavy nezajímavé a ač se Harrison Ford snažil ze všech sil, sám to utáhnout nedokázal. K mizernému příběhu si dále připočtěte slabé CGI, které je hlavně během průvodu opravdu otřesné a ta kvalita je do oči bijící. Hlavně nasvětlení scén je úplně mimo. Z kina jsem odcházel zklamaný a možná by bylo lepší, kdyby pátý Indy vůbec nevznikl.

plakát

The Last of Us (2023) (seriál) 

Hned na začátku je třeba zmíniit, že jsem hru nikdy nehrál, ale o její existenci a kvalitách jsem věděl. Takže pohled na seriál mám jako neznalec předlohy. První tři epizody + poslední byly naprosto skvělé. Post-apo scenérie dechberoucí, ale bohužel vše mezi tím bylo dost průměrné až podprůměrné. Takže v konečném důsledku se jedná jen o lehce nadprůměrný seriál. Tak jak jsem byl na začátku nadšený, tak jsem byl v závěru dost zklamaný. Pedro byl vynikající a na roli sedl, jako „prdel na hrnec“. Bohužel představitelka Ellie mi nesedla a ani po 9 epizodách jsem si na ni nezvykl.

plakát

610 metrů nad zemí (2022) 

Bylo fajn, že chování slečen bylo uvěřitelné, což je k vidění u podobných snímků spíše rarita. I když pár ALE tam přeci jenom bylo. Divil jsem se, proč se například nepokusili (alespoň jedna) ze stožáru sešplhat jako arboritisti. Lano měli dostatečně dlouhé a stožár po letech určitě ztratil svou hladkost. V části satelitů by pak mohli využík k obkrouženi dron. Případně na dron upevnit mobil a slétnout níže, kde už byl signál. Ale i přes pár logických drobností se jednalo o slušně napínavý snímek s ne až tak překvapujícím zvratem.

plakát

Nesmrtelný (2015) 

Zajímavý snímek, ale s nezvládnutým scénářem. Řada věcí nedávala moc smysl. Hlavně tedy pochybné chování hlavního hrdiny. Miliardářem vybudované impérium muselo zákonitě zničit řadu lidských životů a osudů, které byly zbohatlíkovi fuk. Což bylo také naznačeno na začátku, že se nejedná o žádného lidumila. Proto následná starost o jednu rodinu nedávala smysl. Tohle mohli autoři zpracovat mnohem lépe například tím, že původní mysl ovlivňovala mysl miliardáře a „nutila“ ho zachovat se správně. Takto to ale podané nebylo. Ze scénáře se dalo vytřískat určitě více.

plakát

Všechno, všude, najednou (2022) 

První polovina velmi zajímavá a originální a dost mě to navnadilo. Pocity, které jsem cítil během první poloviny, jsem naposledy cítil, když jsem se poprvé viděl Matrix. Bohužel, druhá polovina téměř vše pohřbila a pocit „nadšeného zmatení“, vystřídalo WTF. Situace přestaly dávat smysl a finále bylo vyloženě nudné a strašně ukecané. Matrix ve finále gradoval a exceloval, ale tento snímek se propadá do hlubiny podprůměru. Škoda, velká škoda, ten potenciál tam určitě byl.

plakát

Avatar: The Way of Water (2022) 

Přejdu rovnou k hodnocení. Tři a půl hvězdičky. Jelikož taková možnost tady není, zvolil jsem nakonec čtyři hvězdičky s tím, že očekávám za dva roky nějaký větší posun v příběhu, jinak půjdu nemilosrdně na tři. A teď k samotnému snímku. Návrat na Pandoru byl fajn, ale „posazení se na zadek“, jak tomu bylo u prvního dílu, se nekonalo. Mnoho lidí v recenzích píše, že tři hodiny uteče, jako voda, ale já s tím souhlasit nemohu. Posledních 30 minut bylo ubíjejících a klidně bych snímek o tuto hodnotu zkrátil. První třetina byla fajn a skutečně rychle utekla. Druhá se už ale zbytečně natahovala a ani ten podmořský svět nebyl nijak vyjímečný. No a třetí část už byla úplně přestopážovaná a po 20 minutách byl závěrečný konflikt jedna velká nuda. Nejvíce směšná věc ale byla snaha záporáka o vydírání Jaka. :-) Chápu, že popravovat děti se mu nechtělo, ale proč takhle blafovat a ještě k tomu hned dvakrát? Vyloženě k zasmání. CGI bylo fajn a obrovský rozpočet jde poznat. Za to určitě palec nahoru, protože mnoho nových velkofilmů má CGI často dost bídné, vzhledem k rozpočtu. U filmu jsem se bavil, ale jeho zkrácení by nebylo vůbec od věci.