Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (54)

plakát

Divnosvět (2022) odpad!

Svět se v superkorektní p*del obrací. Abych byl tedy také korektní a nedostal náhodou ban, tak se to budu snažit napsat tak, jak si to dnešní mládež (tedy ne neschopní nemakačenkové) představuje. Muž europoidní rasy (takže ne běloch) si najde negroidní ženu (tedy ne černošku) a zplodí mulata (tedy ne čmouda), který je homosexuál (tedy ne buzík) a najde si opět europoidního homosexuála (tedyne bílýho homouše) a jejich vztah je v rodinné pohádce (přístupné dětem 6+) omýlán pořád a pořád dokola. Je zde početné zastoupení i mesticů (tedy ne mongolobílých), zambů (určitě ne mongoločerných) a různé LGBT míšeniny včetně hendikepovaného psa (tedy ne kriplopsa). Příběh je opět parodií na globální oteplování a ničení přírody a nabádá nás, abychom se vrátili do doby kamenné, chodili pěšky a jedli červy, abychom zachránili naší planetu. Námět mi nevadí, pokud to není ekoterorismem přeplněné, což zde není, ale ta protkanost superkorektností už je tak do očí bijící, že si půjdu dát steak z dalšího poraženýho kusu dobytka, hodím trochu uhlí do kotle a zítra se projedu dieslem jen tak pro srandu okolo města. Je to smutný odpad!, jinak už to nejde.

plakát

Eternals (2021) 

Jack Kirby by se obracel v hrobě, kdyby viděl tu superkorektní slátaninu. Ale musím říct, že měli tvůrci hodně prostoru pro tvorbu. U takového Supermana by se těžko hlavní postava dala složit z afroameričana, mulata, asiata, inda, latinoameričana, nebinárního, hluchoněmého, gerontofilního a geje.... Když pominu tu nucenou korektnost, která alespoň z ostatních marvelovek tak strašně nebije do očí, i pak jsem nucen ohodnotit nízko za nudu, kterou s velkými možnostmi a rozpočtem nakonec Chloé přinesla. Děs, běs.... Taky jste si všimli, že když se režie filmů z Marvel CU ujme žena, tak to hodnocení pak stojí za prd? Asi by se nad tím měl někdo zamyslet...

plakát

Harry Potter: Bradavický turnaj čtyř kolejí (2021) (pořad) odpad!

Mám sice příběh Harryho Pottera rád, ale tohle je úplně totálně zbytečná ztráta času. Nevím, jaké je poměrové zastoupení afroameričanů a gejů v USA, ale z tohodle výblitku moderní doby přímo čiší, že jsou bílí heteráči v USA v menšině. Tak strašný tlak na korektnost jsem už dlouho neviděl. Bylo mi z toho na blití. A nejvíc z toho, že je to z USA, takže „kámen mudrců“ byl samozřejmě „čarodějův kámen“, což mi vadí už od té doby, co to nějaký majitel knihkupectví vymyslel za zády Rowlingové. Nedoporučuji nikomu pouštět si ani první díl. S tímhle HBO šláplo do ho*na.

plakát

Zase Vánoce? (2021) (TV film) odpad!

Vzhledem k tomu, že mě poslední dobou štve nucený multikulturalismus, nemohu než opět snímek označit za odpad. Afroamerický Santa, latinskoamerická rodina, asijští a evropští návštěvníci, multibarevný pes. Strýčkové gejové a zastoupení od mláďat po přesluhující. Myslím, že snímku není co vytknout v porovnání s většinou nových filmů. Biskup Svatý Mikuláš, který byl Santa Clausovi předlohou, by se otáčel v hrobě. Asi třeba jako Ernest Theodor Amadeus Hoffmann... zasvěcení ví. A co se děje týče, je to klasická vykrádačka třeba geniálního filmu s Billem Murraym Na Hromnice o den více z roku 1993, kde si na tyhle multikulti ještě z politické korektnosti fakt hrát nemuseli.

plakát

Poslední směna (2020) odpad!

Další moderní srajda snažící se vyzdvihnout afroameričana na podmínce, kterému se nechce pracovat nad bělocha 38 let pracujícího za minimální mzdu. Poslouchat kecy o tom, že je to vykořisťování, jsem tedy vydržel až do konce, abych to tu mohl shrnout. Kdyby mě někdo nutil zaučovat nemakačenko pod výhrůžkou toho, že mi nedá poslední výplatu, asi bych udělal to samé. Vůbec netuším, proč se pak cítil provinile. To už se dneska nemůže člověk podívat na normální film bez multikulti rasistického podtextu?

plakát

Jak rozdělit rodiče (2020) 

Myslím, že to nucené multikulti v každém novém filmu už začíná hraničit se šílenstvím. Dneska už se nestříhají ani scény, kde při rozhovoru na chodbě školy, lezou zpocené koláče feministkám z podpaží, aby to asi nebylo diskriminující. Jinak tam bylo víceméně vše: afroameričani, asiati, lesby, gej, árijci německého formátu, zrzaví, blond, černovlasí, staří, mladí, tlustí, tencí. Indiány a ani Inuity jsem tam neviděl, to je fakt. Námět na film super, ale čeho je moc, toho je moc.

plakát

Není čas zemřít (2021) 

Úvodní píseň od Billie Eilish je tak strašně nudná, že pak má člověk mnohem lepší pocit z celého filmu, to tvůrci vymysleli dobře. Celkově úvodní bondovská znělka mě fakt nenadchla. Jinak je to pěkné zakončení Craigova bondovského účinkování. Jen se modlím, že za něho nenastoupí 007 v podobě, jakou jsem viděl ve fimlu. V tmavých akčních scénách je to pak strašně nepřehledné.

plakát

Australská záchrana lodí (2018) (pořad) odpad!

Proč kurnik třídím odpad, když pak přijde parta d*bilů a pálí odpadky, které se dají využít jinak? Hnus, nedoporučuji.

plakát

Louskáček a čtyři říše (2018) 

Louskáček afroameričan. Měl mít červené tváře a nos, ale nějak to nebylo ani vidět. Herec sympaťák, ale sem se nehodil. Začínám mít těch nutných obsazování všech kultur do příběhů, které vznikly v dobách, kdy v multikulti společnost nikdo ani nevěřil, dost. Příště už si ohlídám obsazení a začnu bojkotovat všechno, co se historicky nehodí. Nedávno jsem viděl Prvního člověka, proč neudělali z Neila afroameričana? Nebo třeba proč lví smečku ve Lvím králi nevede puma? Případně by ještě mohli zvážit dát do Psího poslání místo psa Bailyho třeba želvu se jménem Liung Xu Hi, aby to nediskriminovalo plazy z východu. Dal jsem dvě hvězdy, ale vlastně ani nevím proč, možná ještě změním názor a snížím hodnocení, uvidíme.

plakát

Pes baskervillský (2018) (divadelní záznam) 

Zažili jsme na vlastní kůži přímo i natáčení a musím přiznat, že naživo je to lepší. Roden perlil. Vtípky s kokainem bych ani nevymyslel. Spousta scén je zaostřena na právě mluvící osobu, takže není vidět, jak herci šaškují mimo záběr, když zrovna nejsou hlavními aktéry záběru. Bohužel jsem stále ovlivněn tamní atmosférou, takže pro mě stále 5/5 (90 %). ,,Pokud jste také fanoušci animáků, zde je můj zcela animákový osobní seznam". Další dubnová aktualizace se blíží a je toho opět hodně, co přidávat.