Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (94)

plakát

Princezna zakletá v čase (2020) 

Vazne zabavna pohadka! Ze je to "vykradacka" kde ceho, tady vazne vubec nevadi, tak se na tohle tema psanymi komentari nenechte zvyklat. Napady samo nejsou nove, ale povedlo se je ztvarnit zabavne a vazne atraktivne. Povedl se podle me casting. Vsimam si, ze jsou vsechny dialogy zvladnute tak akorat, nesklouzava to k variete, trapnosti, blbosti, kdyz padne forek, pak je dobre trefeny. Dialogy nejsou hloupe ci naivni, jako tomu u pohadek ceske provenience byva. I konec se povedl. Za me je to vyrovnany vykon ve vsech rovinach po celou dobu. Takhle konzistne zabavnou, atraktivni a smysluplnou pohadku jsem nevidel, pocitam bratru 10 let.

plakát

The Gray Man (2022) 

Ta jediná hvězda je za Prahu. Přitom stačilo se tam zase zajet podívat nebo si pustit dokument na ČT. Mohl jsem si tak ušetřit jinak nudných 122 minut.

plakát

Moudrost traumatu (2021) 

Dokument se zabývá tématem závislostí, ale z docela jiného úhlu pohledu, než jakým to většina z nás obvykle vnímá. Nejvyšší hodnocení jsem vytáhl z toho důvodu, že Gabor Maté je významným odborníkem v dané oblasti a je neskutečně inspirativní sledovat, jak o všem on osobně přemýšlí, jak pracuje a jakých konsekvencí si všímá. Téma traumat - komplexních či série monotraumat jsou díky jeho práci více na očích. Vidět za špinavým "vagusem", malého chlapce, který si doma prožíval peklo... To je pak docela jiný svět. Někoho může přivést k poznání, že jejich důsledky mění lidské bytosti na trosky, že právě zničující zkušenosti, které mnozí z protagonistů nabývají už v útlém věku, vedou k nevyhnutelnému - závislostem. Ten kdo má k tématům hodně blízko, ať už profesně či silnou osobní zkušeností, ocení pohled, který není vůbec plytký (jak jsem se tady mohl dočíst), ale podle mého názoru hluboký, profesně pohlcující a samozřejmě bolestivý.

plakát

Jak se zbavit nevěsty (2016) odpad!

Jeste pred velkym finale v cukrarne bych byl ochotny se uvolit ke trojce jako ve skole, dvema hvezdam, 40ti procentum. Nejspis z milosti a jako vymluvu, ze jsem uplne nemarnil pracovni cas. Po ocekavanem vyvrcholeni jsem vsak dospel k nazoru, ze se jedna o obycejny odpad. Zda se mi, ze ceske filmy trpi vylozene na jejich konce, to, co bylo snad pracne vystaveno, je zabito totalne odflaknutym zaverem. Spoiler: dojem kazi i zpomaleni dortove bitvy, ktere je mozna trendy a vypada cool, to by ale nesmelo trvat tak dlouho, ze se v nem utopi i to malo, co zbyvalo.

plakát

Krycí jméno U.N.C.L.E. (2015) 

Jak si poradit s hodnocenim? Tri nebo ctyri hvezdy? Po prihlednuti ke vsem okolnostem, lze s klidnym svedomim dat 4. A proc to? Protoze zabava, trojka hlavnich postav, hudba a blistiva patina (posledni dve se vzajemne doplnuji) u me prebiji nektere dejove nesrovnalosti, coz lze navic omluvit zarazenim k zanru komedie, a jeden moment, ktery pro me byl jiz za hranou zanrovou a do filmu se jednoduse nehodil (nackovska kreatura prezentuje sve zvracene uspechy).

plakát

Padesátka (2015) odpad!

Nestojí za komentář, stačil ten promrhaný čas v kině. Pro více info si stačí přečíst jakýkoliv komentář o jedné hvězdě a lépe méně (tedy odpad), cokoliv negativního je určite pravda.

plakát

Neuvěřitelná dobrodružství Tada Stonese (2012) odpad!

Tad Jones vykradl všechny možné i nemožné filmy a obrátil je v bohapustou zhovadilost. Film plochý jako žádný jiný dlouho před ním, stejně tak velmi jednoduchý, předvídatelný a nudný. Schválně jestli poznáte přetavenou úvodní znělku z My z Kačerova, závěrečnou scénu z Terminátora nebo samozřejmě spoustu věcí z Indiana Jonese. A co třeba Avatara a honičku kočkovitým zabijákem mezi kořeny pandorských stromů. Navrch ještě tupá masáž kozama dcery profesora Trouby. Doporučuji vyhnout se velkým obloukem a raději si zajít vykopat nějaký svůj vlastní poklad.

plakát

Kurýr (2002) odpad!

Na Kurýra jsem se chtěl vždycky podívat. Slyšel jsem, že je to skvělý film, natřískaný super auty, spoustou honiček a bitek, prostě, fakt super akčňák kámo! Jenže ouha, velké houby s octem nebo také upřímněji řečeno - totální sračka na entou. Větší debilovinu jsem neviděl už hodně dlouho a to se mi zdálo, že můj výběr filmů nestojí v poslední době za moc. Může mi někdo vysvětlit, co to všechno mělo znamenat? Scénář si snad někdo vyndal ze zadku, ne? Vždyť takovou kupu hnoje bych nepobral, ani kdybych Kurýra sledoval totálně zhulený v autokině za volantem naleštěného veteránského bafa a v kufru mi ležela nadržená vřískající asiatka. Zdá se vám to celé jako nesmysl? A co čekáte, že budu schopný napsat po, pche, ,,Kurýrovi"?

plakát

Pes Baskervillský (1959) 

Do první půle jsem si myslel, že to bude velmi dobré, zhruba od druhé půle strmý sešup, který skončil téměř na samém dnu. Zpočátku jsem ocenil fakt, že se Fisher nedrží původní předlohy, tak jako většina ostatních Psů Baskervillů a potěšila mě úvodní pasáž o hanebném Hugovi, která také u ostatních zpracování absenuje, ale ouha, právě od poloviny se prvně zmiňovaný fakt začal projevovat jako naprostá chyba, která ve výsledku podtrhla nesmyslnost celé řady momentů. Vrcholem je celá sekvence ve starém opatství s pekelným psem, jelikož byl tak moc děsivý a obrovský, vůbec jsem se nedivil dědici Baskervillů, že mu téměř puklo srdce strachem. Počkat! Tak to vlastně nebylo.. Bohužel. To, co mělo být vrcholem, se ukázalo jako vtip, neskutečný vtip na pekelného psa a výsměch líčení Doyla. Shrnuto: zklamání z nedotaženého dobře rozehraného klasického detektivního příběhu, ale nedotaženého tak, že bych Fischera i se scénáristou nejraděj viděl zmizet v nějakém smradlavém vřesovišti. Fujtajksl! (Tak jsem se rozohnil, že jsem si musel odplivnout).