DominikV

okres Mělník
fotbalista

ICQ: 433960278

22 bodů

od nejnovějšíchpodle abecedypodle hodnocenípodle roku vzniku filmu
<< předchozí 1 2 3 4 7 10 13
    • 22.1.2012  03:11
    Muži, kteří nenávidí ženy (2011)

Davidu Fincherovi jsem dával velké naději, že překoná svůj film Sedm. Bylo tomu tak, jelikož jsem četl výbornou a napínavou knihu, ale hlavně viděl původní švédský film. Kniha mě absolutně nadchla a měl jsem jí přečtenou takřka za pár hodin. Stejně tak původní film s Noomi Rapece v hlavní roli, který jsem viděl několikrát. A to byla asi největší chyba. Kdybych byl neznalý knihy i původního filmu, byl bych nadšen dvojnásobek než jsem. Můžu jenom říci, že ti, kteří neviděli původní film, se mohou těšim na film, který je takřa skvělou kopií knížky, ale je hlavně napínavým filmem pro náročné diváky. Fincher určitě nezklamal, ale bohužel (pro plné hodnocení) přišel o pár let pozdě.

• 21.7.2011  23:44
    Monte Cristo (divadlo) (2002)

Pro muzikály mám slabost a obzvlášť když se jedná o muzikály Karla Svobody. Dracula je stěžejní dílo celé české muzikálové scény a Golem, byť se na něj valila kritika ze všech stran, také nesporné kvality má (alespoň co se hudby týče). Monte Cristo, kterého jsem viděl jako posledního z nich, je dle mého názoru značně opomíjený. Mnoho lidí, kteří muzikál viděli, jej srovnávali s předešlým dílem Svobody, Draculou. Daniel Hůlka jednou v jednou rozhovoru řekl, že Dracula a Monte Cristo jsou úplně odlišné a nesrovnatelné muzikály, a já mu dávám naprosto za pravdu. Monte Cristo je o dosti komplikovanější, výprava je barevnější a hudba rozdílná. Ovšem něco mají tyto dva muzikáli společné... a to geniální hudbu a úžasný text. Monte Cristo už asi nedosáhne věhlasu Draculi a to je velká škoda.

• 15.7.2011  19:45
    Harry Potter a Relikvie smrti - část 2 (2011)

V žádné "potterovce" se mi nedostalo tolik emocí. V žádné "potterovce" jsem neviděl tolik akce. Má očekávání byla nejen naplněna, ale dostalo se mi víc než jsem čekal. U Harryho setkání s rodiči jsem dokonce cítil slzy v očích a to se mně tak často nestává. Davidu Yatesovi se podařilo zakončit jednu z největších ság v dějinách kinematografie s plnou parádou a dovolím si říct, že překonal vše, co jsme kdy v Bradavicích viděli. Harry Pottere, děkujeme ti za všechno... bylo nám ctí.

• 23.5.2011  21:48
    Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna (2011)

Ano. Jedná se o solidní a svěží pokračování. Dokonce mi ani nevadila neúčast Orlanda a Keiry. Jenže dle mého názoru film nepřináší nic nového. Jednička byla překvapení sama o sobě, dvojka přinesla super scénu s mlýnským kolem a trojka bodovala megalomanským finálem. Jenže zde není nic nového a převratného. I díky tomu jen 3*.

• 22.4.2011  22:08
    Jak jsem poznal vaši matku (TV seriál) (2005)

Nevěřil jsem, že nějaký seriál dokáže přeskočit Mr.Beana v mé oblíbenosti, ale změna je život a změna právě přišla. Ted, Lilly, Marshal a Robin jsou úžasní, jenže kde by všichni byli bez Barneyho? Žádný seriál mě od mého mládí nedostal, jako právě tento.

• 25.3.2011  21:08
    Dívka, která si hrála s ohněm (2009)

Ty čtyři hvězdičky určitě nejsou čisté. Sám si nejsem zcela jist, zda bych se ve filmu vyznal, kdybych nečetl knížku. Milenium 2 se rozhodně nemůže jedničce vyrovnat (jak filmem, tak knížkou), ovšem i tak jsem rád, že knížka i film existují. Doufám, že dvojka je pouze avangardou trojky, na kterou se velmi těším...

• 6.3.2011  20:46
    Muži, kteří nenávidí ženy (2009)

Paráda, paráda a zase paráda. Nic jiného se napsat nedá.

• 5.2.2011  20:45
    Pařba ve Vegas (2009)

Jestli moje rozlučka se svobodou dopadne takhle, tak potěš pánbůh.

• 28.1.2011  18:45
    The Social Network (2010)

Tak jak začít? Facebook je určitě fenomén dnešní doby a tipuji, že ještě dlouhá léta bude. Proto si myslím, že pro každého, který má na této sociální síti účet, by mohlo být zajímavé se dozvědět něco o tom, jak to všechno začalo. Přiznávám, že na Facebooku mám také účet a dělím se o své zážitky a pocity s přáteli. Proto také chci poděkovat panu Fincherovi, že mi umožnil dozvědět se jak to všechno bylo. OVŠEM od filmu, který porazil při udílení Zlatých glóbů Počátek (nejlepší film roku- dle mého mínění) a který je podle jedné nejmenované sázkové kanceláře nejžhavějším kandidátem na Oscara, jsem čekal o hodně více.

• 14.1.2011  17:39
    Zelená zóna (2010)

Cože? Jason Bourne dostal nakopáno od Luciuse Malfoye?? Kam ten svět spěje? :)

• 20.11.2010  21:29
    Harry Potter a Relikvie smrti - část 1 (2010)

Je to tady. Jedna z největších filmových ság jde do finále. Knížka pro mě byla největším čtenářským zážitkem a díky tomu byl HP7 mým nejočekávanějším filmem roku 2010. Ovšem do filmu roku má hodně daleko. Jedna z nejemotivnějších scén jaké jsem kdy četl: "loučení z Dursleyovými"? Necelá jedna minuta. Úvodní akční scéna na košťatech? Naprosto odfláklá (to ovšem platí i o dalších akčních scénách, které jsou nejen odfláklé, ale i málo přehledné). Jedinou povedenou akční scénou je Harryho souboj s hadem. Dále mám na srdci hudbu, která není špatná, ovšem té od Johna Williamse se nemůže rovnat, ani kdyby si vzala žebřik. Herci podávají svůj standard jako v předcházejících dílech. Abych jenom nekritizoval, musím uznat, že přes všechny mé výtky jsem se u filmu celkem bavil a děj měl rychlý spád. Ať je film špatný nebo dobrý, nic to nemění na tom, že velké finále nás teprve čeká. Doufám, že bitva o Bradavice předčí všechno, co jsme v kouzelnickém světě doposud viděli.

• 17.11.2010  21:45
    Román pro muže (2010)

Jedna hvězdička za skvělého Donutila, který mě dokáže rozesmát pokaždé, když se na něj jen podívám. Jinak trpané, trapné a zase trapné.

• 20.8.2010  19:39
    Poslední vládce větru (2010)

Místo slibované velkolepé fantasy přišla obyčejná pohádka. Ale i tak se na to dalo docela dívat.

• 7.8.2010  00:40
    Kajínek (2010)

Není to žádný velkofilm světových kvalit, to v žádném případě. Je to ,,jen" slušně natočený a na české poměry solidní thriller se slušnými hereckými výkony, kde nejvíc zaslouží vyzdvyhnout Vladimír Dlouhý. Nic víc, ani mín.

• 23.7.2010  20:56
    Počátek (2010)

První film letos, o kterém můžu říci, že jsem vylezl z kina naprosto spokojen. Při prvních scénách jsem byl sice trochu vedle, ale všechno napravilo vysvětlování, kterého je v první polovině filmu více než dost (přesněji řečeno je celá první polovina jen vysvětlování :)). Druhá půlka už je o ničem jiném. Střílí se vostošest, nepětí se dá krájet a scéna v otáčivé chodbě nemá chybu. A poslední záběř filmu mi málem přivodil exitus (v celém sále bylo takové ticho, že by byl slyšet spadnout špendlík). Pan Nolan opět nezklamal. Jestli někomu dávám hlas pro film roku?? Pak jednoznačně sem. PS: Nikdy bych nevěřil, že můžu být tolik napnutý sledováním auta, které padá půl hodiny z mostu do vody :D

• 9.7.2010  15:12
    Predátoři (2010)

Průměrný film a nadprůměrné akční scény. Nic víc se napsat nedá. Je to ,,jen" film, který vzdává hold prvnímu Predátorovi. Když průměr, tak 3* ovšem za Adriena Brodyho dávám o jednu navíc. Dlouho jsem totiž neviděl akčního hrdinu s tak velkým charakterem.

• 15.6.2010  22:33
    Sluha dvou pánů (divadlo) (2000)

Nejlepší divadelní představení, jaké jsem měl možnost vidět

• 13.5.2010  16:00
    Kick-Ass (2010)

Jsem tak trochu na rozpacích, ale v dobrém slova smyslu... tento snímek šel tak trochu mimo mě. Proto jsem nic nečekal. Od traileru jsem si sliboval docela slušnou řechtandu. O to větší bylo moje překvapení, když jsem viděl desetilotou holčinu krájet padouchy na cimpr campr, střílet z pistole jako ostřílený profík a rvát se jako Mike Tyson:-D. Film je technicky na vysoké úrovni a to platí i pro režisera (co jsem taky mohl čekat po skvělém Hvězdném prachu?). Jinak vřele doporučuji (ale v žádném případě od toho nečekejte komedii jako to bylo v mém případě :-D).

• 13.5.2010  15:55
    Iron Man 2 (2010)

Tak trochu mi to připadalo, jako taková předehrávka k Avengers, než jako pokračování slušné jedničky. V porovnání s ní, mi to připadalo o něco horší (Hlavně co se týče Tonyho Starka- ano Downey jr. byl více něž úžasný, ale už to nebyl takový zábavný koncert jako v jedničce), ale zase akční scény mi připadali o něco nabroušenější a ke všemu musíme připočítat skvělý výkon Mickeyho Rourkea.

• 17.4.2010  14:19
    Souboj Titánů (2010)

Film je trikově na vysoké úrovni, akční scény jsou dechberoucí a herci také nejsou k zahození. Bohužel se ale jedná jen o kopii původního filmu, kde se změnilo jen pár postav. I přes to, že jsem se skvěle bavil, nemohu dát více jak 3 hvězdičky

• 11.3.2010  00:11
    Twilight sága: Nový měsíc (2009)

Je to již několik měsíců, co jsem jako divý vlétl do kina a těšil se na Smívání. Od filmu, do kterého jsem vkládal velké naděje se vyklubal největší propadák mého života. Ty měsíce, jsem všude tvrdil, že Twilight saga je směšná, směšná a směšná. Dnes jsem se vydal do jednoho vesnického kina na Nový měsíc s tím, že se jdu ,,skvěle pobavit". Vůbec nic jsem nečekal a díky tomu jsem byl příjemně překvapen. Docela nápaditý příběh mě chytl a nepustil.Až jsem se divil jak moc. Během promítání jsem sice párkrát zívnul a Bella mi připadala, jako když neví co chce, ale myslím si, že se jedná o ten typ pokračování, kdy dvojka překonala jedničku a s plnou parádou. Neříkám, že jde o bezchybný film, jedná se pouze o porovnání se Smíváním. Stále je ze mě divák, kterému je Twilight saga tatkřa ukradena.

• 9.3.2010  23:12
    Alenka v říši divů (2010)

Když jsem slyšel poprvé, že se Burton chystá natočit dnes již klasiku od Lewise Carrolla, docela jsem se zděsil. Jak čas plynul, těšil jsem se na film čím dál víc a vrcholem všeho bylo obsazení Johnnyho Deppa do role Kloboučníka. Ale i tak jsem si před pokladnou kina říkal, jestli to nebudou vyhozené peníze a teď, když píši tyto řádky, si říkám, že bych ty prachy do toho vrazil klidně znovu. Digitální triky a fantasticé zpracování Podzemní říše mě zaujali natolik, že jsem nachvíli zapomněl na na rostlinou vegetaci v Avataru ( asi Alenka Avatar v tomto směru nepřekonala, ovšem stopro byla na stejné úrovni). Burton zvládl vše jako pravý profík a to platí i při výběru herců. Deppa nemá cenu komentovat, Anne Hathaway byla správně praštěná a docela jsem se divil, jak mi byla ústřední hrdinka v podání Mii Wasikowké sympatická ( mou favoritkou pro tuto roli byla Amanda Seyfried). Jediné dva nedostatky, které bych vytknul, jsou Helena Bonham Carter, která se mi nezdála dost krutá a hlavně jsem se těšil, jakou animaci si Burton vymyslí k úvodním titulkům (jak je u něj známo), jenže žádné úvodní titulky nebyly. Ale to jsou jen detaily. V kině jsem se bavil skvěle a rád tento film uvidím znovu a znovu...

• 8.3.2010  15:35
    Duna (1984)

Na začátku mě naprosto chytla za srdce skvělá hudba. Poté asi na hodinku pusto, prázdno a nuda. Jenže ta druhá hodina je úplně o něčem jiném. Krásné záběry a povedené scény mi nedají jinou možnost než dát pět hvězd. Škoda jen, že tonto bombastický film byl zastíněn fenoménem Star Wars.

• 8.3.2010  15:32
    Shocker (1989)

Až na tu bláznivou hudbu a trochu sci-fi konec se jedná o docela slušný horor od Cravena.

• 7.3.2010  23:41
    Čtvrtý druh (2009)

Spíše než horor bych přitakal k psychologický thriller s prvky nadpřirozenosti. Dokumentární verze mi zde docela sedla, a srovnávání Milli Jovovich se ,,skutečnou" dr. Taylorovou nemělo chybu. Ovšem co sráží mé hodnocení z 5* je to, že celý snímek jsem byl v přesvědčení, že se jedná o skutečnou událost a jak jsem se po shlédnutí snimku dočetl zde na CSFD, že jde pouze o fikci, byl jsem zklamaný jako nikdy předtím. Vlastně je dobře, že to není pravda- pak by mohli přilétnout i ke mně a... no, radši nic.

• 7.3.2010  18:11
    Darkman (1990)

Jedná se o slabší komiksový film, to ale nic nemění na tom, že jsem to prostě musel dokoukat. Akčních scén sice moc není, ovšem ty co tu jsou, tak stojí za to vidět. Liam Neeson je také přesvědčivý, ale co se týče jeho výbuchů vzteku podbarvené barevným pozadím, byl jsem na vážkách a bylo mi do smíchu.

• 7.3.2010  18:08
    Na hraně temnoty (2010)

Co se týče Mela Gibsona, není co dodat- poctivý herecký výkon za který se nemusí stydět. Ovšem od Martina Campbella bych čekal o trochu více. Nudné a poněkud zmatené vyšetřování a pouze pár akčních scén není to, co sliboval nadupaný trailer. Pokuď je zde 96 hodin, tento film nemá šanci.

• 6.3.2010  15:19
    Paranormal Activity (2007)

Nechápu jednu jedinou věc- docela nízké hodnocení. 60% na tento film se fakt nehodí. U kterého hororu od Záhady Blair witch jsme se mohli takto bát? Ano, když se ve filmu odehrává den, je to docela nuda, ale poté, co se setmí a hlavní hrdinové jdou spát, to vše vynahrazuje. Chvílemi jsem se nachytal jak se schovávám pod peřinu a to se u mě ještě nikdy nestalo. Ať už jde o různé zvuky, zavírání dveří, či o vytažení hlaví hrdinky z postele, jedná se kvalitní horor, který baví, straší a hlavně není prázdný, jako většina hororů poslední doby.

• 4.3.2010  19:39
    1941 (1979)

Zcela jistě nejslabší Spielbergův film. Pár scén bylo až trapných, ale na druhou stranu několik jich bylo geniálních. K tomu si ještě přičtěme skvěle zparodovanou úvodní scénu z Čelistí a máme průměr který neurazí.

• 28.2.2010  20:39
    Bondovy dívky jsou věčné (TV film) (2002)

Jako rekapitulace všech bondových ,,zásahů" to stačí

<< předchozí 1 2 3 4 7 10 13