Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Komedie
  • Krimi

Recenze (2 533)

plakát

IO (2019) 

Levná sci-fi ve stylu přizpůsob se, nebo umři. CO2 a další skleníkové plyny zasvinily planetu a kdo mohl uletěl na vesmírnou stanici poblíž Jupiterova měsíce Io. Krom pár naivů a vědců kteří zkoumají jestli to je trvalé nebo se včelky a prasátka dokážou přizpůsobit. Tu se z ničeho nic u základy mladé vědkyně (Margaret Qualley) zjeví podivný, zachmuřený chlap a říká si Micah (Anthony Mackie). Bohužel se krom menší bouře, příletu balónu a několika nepříjemných pravd nic moc nestane. Herecky je to OK, ale v průměrném příběhu holt nikdo nemůže excelovat. Na sobotní poobědové dřímání se to ale dá. P.S: Elon odletěl do vesmíru.

plakát

Imawa no kuni no Alice - Season 1 (2020) (série) 

Má to šmrnc, rychle to odsypá a vizuál mi vyhovuje. Prázdné Tokyo vypadá bezvadně a dospělé děcka co jen hrály hry a nepustili mobil z ruky tu hynou jak na běžícím pásu. Líbí se mi ta pátrací linka, proti komu se hraje. Herci prima. Moc povedený projekt. Některé věci si to vyzobává ze Ztracených, krom tajemna hlavně ty představovačky některých postav, které je ukazují ve starém Tokyu a v jiném světle než je vidíme nyní.

plakát

Ant-Man a Wasp: Quantumania (2023) 

Hvězdná pěchota! Solidní digitální dobrodružství, bez osudovosti, bez větších překvapení. Trailery, které lákaly na osudový střet jsou spíš na škodu. Langova a Pymova famílie je vcucnuta do říše kvant a chtě nechtě musí bojovat s povědomým imperátorem. Douglas shituje a diví se že mu chlap co vypadá jako brokolice balí dceru. Pfeiffer se přiznává ke kvantové nevěře a Paul Rudd učí dceru správně mlátit lidi, nebo co to je. Úžasný svět teď po Avatarovi zamrzí svou nepromyšleností, nepropracovaností a trikovou nedůsledností. Bohužel to asi u Disneyho měli jinak načasovat. Naštvalo mě porušování pravidel stanovených v prvním i druhém díle ohledně říše kvant i zvětšování a MODOK je spíš otravný než děsivý. Přesto docela zábavná kapitola o snad jediném spokojeném Avengerovi. Jsme malí, ale šikovní.

plakát

Medvěd (2022) (seriál) 

Vývar ze stresu a emocí. Překvapivé poznání? Vlastnit restauraci je na sebevraždu. Snažit se bufet předělat na nóbl restauraci se rovná očistci. Herecky je to jedna velká paráda. Tempo je zběsilé a pořád se něco děje. Někdo to připodobňuje k Bodu varu, ale Medvěd je pořád o něco málo optimističtější. O to jsou ale bolestivější ty pády. Vážně síla.

plakát

Ztracené město (2022) 

Neurážející valentýnská romantika. Pasáž s Bratrem Pittem je dokonce vynikající. Překvapil i Daniel Radcliffe, který otravného záporáckého zmrda hraje s očividnou chutí.

plakát

Nebe s.r.o. - Doba temna (2020) (série) 

Když dáte český název seriálu a oni z vás hned v druhé sérii udělají blbce. Zcela jiný koncept, doba i celkové vyznění jen hlavní herci a styl humoru zůstal jakž takž zachován. No a není to vůbec špatné. Dcera Hovnoškrabova chce studovat a jet do světa a králův smolařský synek nechce zabíjet lidi tak často jeho taťka. Současný humor dobách temna někdy funguje a někdy to skřípe. Soud s kozou je z nich asi nejlepší.

plakát

Vymítač Boner (2020) (seriál) 

Dalo by se říct že je to něco jako polská verze South Parku, ale z doby, kdy se tolik nepolitikařilo a šlo jen o přisprostlou srandu. Boner a jeho parťáci loví démony, ďábly a bubáky aby je poslali tam kam slunce nesvítí. Bez faktury za 200 s fakturou za 300 zlotých. Hodně se pije, hláškuje a rozšiřuje slovní zásoba skvělých polských bonmotů. Kvalita je jako na houpačce, výborné díly střídají slabší, ale většinou to stojí za to.

plakát

Reacher - Season 1 (2022) (série) 

Velmi podařená adaptace první ze série knih Lee Childa. Vandrák, tulák, bývalý speciální vojenský vyšetřovatel Jack Reacher se vždycky k něčemu připlete a nezůstane kámen na kameni dokud to nerozplete. Old schoolová zábava kde se lámou nohy, nosy a nejde se pro ránu daleko. Allan Ritchson nejen vypadá jako Reacher, on jím i je a těžko si teď v roli představit zpátky Toma Cruise. Je fajn že začínáme od jedničky, Jatka jsou pěkný představovací příběh s kvalitní osobní linií. Flashbacky do mladí fungují. Nebýt přehnaně vyhrocených scén jako je třeba závěrečné inferno v papírně, které už vypadá hodně béčkově, šel bych na plný počet, protože líp to prostě udělat nešlo. Jen tak dál.

plakát

Kocour v botách: Poslední přání (2022) 

Narvané nápady, existenciálními úvahami o smrti a boží akcí, která kombinuje styl japonské anime s videoherní dynamikou aniž by to působilo blbě. Bezvadný anglický dabing, Banderas se Salmou klasika, ale silný anglický přízvuk Zlatovlásky a Tří medvědů byl geniální tah a Wagner Moura jako Smrt? Jaj! Příběh kocoura protáhne těžkou krizí osobnosti (This Is the End variace na Apokalypsu v animáku pro děcka?) což z něj dělá zajímavější postavu než v Shrekovi. Takového prekvápka už se u Pixaru nedočkáme. P.S: Finální bitka se Smrťákem je parádní.

plakát

Všechno, všude, najednou (2022) 

Žena se snaží zaplatit daně... Nečekaně rozšafná hříčka na téma paralelní vesmíry. Bohužel zbytečně dlouhá a místy zbytečně sebeukájející se ve své divnosti na úkor poměrně standardního příběhu. Švýcarák držel pohromadě mnohem lépe a byl i zábavnější. Tady to chtělo tu místy ubrat a někde naopak malinko přidat, aby vznikla koherentní jízda napříč tím co mohlo být. Kwan se Scheinertem do toho dali tolik, že jsem si připadal strašlivě zahlcen věmy. Michelle Yeoh je ovšem fantastická, ve všech svých polohách a užívá si každou z nich. Ke Huy Quan se chopil příležitosti zahrát si roli šitou na míru Jackieho Chana a vytěžil z ní maximum. Chce to ještě několik shlédnutí, abych to všechno pobral, ale napoprvé zatím výborná zábava, které něco málo k dokonalosti chybí. Jako kobliha bez posypky.