3DD!3

okres Nový Jičín
Bezvěký cizinec

homepage

98 bodů

od nejnovějšíchpodle abecedypodle hodnocenípodle roku vzniku filmu
<< předchozí 1 2 3 4 10 18 27 35
    • 27.1.2012  17:56
    Twilight sága: Rozbřesk - 1. část (2011)

Ono to překvapivě slušně odsýpá. Dokonce jsem se místy bavil (změny "výrazu" v Patizónově tváři jsou něco nepopsatelného). Udivuje mě ale to, že tohle závěrečné krvavé inferno se do filmu s přístupností pro děti dostalo a v Expendables 2 příjdeme kvůli Chucku Norrisovi o všechnu legraci. Nespravedlivý svět.

• 21.1.2012  22:05
    Spáči (1996)

Bezvadné obsazení, silný příběh a dokonalá hudba Johna Williamse.

• 19.1.2012  21:16
    Margin Call (2011)

Precizní kousek, který názorně ukazuje proč to nemůže fungovat.... protože lidi. Skvělí herci, téměř všichni si svou roli vychutnávají na úplné maximum. Ve tváři a v gestech bublají emoce a při tom je všechno velmi tiché. Jsou to jen peníze. Jsou vymyšlené. Jen kusy papíru s obrázkem. Nemusíme se kvůli tomu zabíjet, jen stačí si sehnat něco k jídlu.

• 16.1.2012  22:10
    Perfect Sense (2011)

Vzpomínáte na One od Metallicy? Co kdyby tak měli skončit všichni lidi? Geniální nápad rozehrát začínající vztah v pomalu se hroutícím světě, kde si lidé nalhávají, že bude líp. Ewan McGregor i Eva Green jsou skvělí i když jí mýdlo. Jediné co mi vadilo je, že se film buď nevěnoval čistě jenom jim (dokumentární vložky ze světa), anebo neukázal více příběhů z různých kusů planety.

• 15.1.2012  12:51
    Muži, kteří nenávidí ženy (2011)

Není to obvyklý Fincherův majstrštyk, ale poprat se knihou (tentokrát jsem nestihl přečíst před filmem) není nikdy snadné. Prostřední část se samotným vyšetřováním jede na plný plyn, ale úvod a závěr, byť jsou výborné, trošku vyčuhují. Atmosféra zamrzlých švédských plání je vykreslena, jako vždy precizní režií a hypnotickou hudbou Trenta Reznora. Herecké obsazení na jedničku. Craig i Mara perfektní. Příběh promyšlený, napínavý. Událost zimy, ale nečekejte.

• 12.1.2012  20:46
    Jinling Shisan Chai (2011)

Další vizuální klenot Zhang Yimoua, který dokáže dát barvu válečné vřavě i rozbombardovanému městu plného prachu. Veselý až rozdováděný začátek vedený nalitým pohřebákem Balem je prokládaný syrovými válečnými scénami a až ve druhé části se přesune do zmíněného emocionálního ždímáku, který je zde ale představen s tou největší bravůrou. Vykreslený kontrast mezi pobožnými studentkami a prostitutkami nemůže být větší. Ni Ni je ale nádhernou kombinací obou.

• 11.1.2012  19:53
    Sherlock Holmes: Hra stínů (2011)

Scénář je spíchnutý horkou jehlou a má jen pár opravdu vynikajících momentů a konflikt obou velikánů není patřičně prokreslený. Pořád je to ale zábavná prohláškovaná jízda s vynikající vizuální stránkou. Efektní zpomalovačky jsou přesně tam kde mají být a berou dech. Scéna s "Jeníčkem" v lese nebo závěrečná konfrontace (efektně přetransformovaný závěr jedné z nejdůležitějších povídek) jsou jednoduše boží. Příběh je ale strašně schématický, honička střídá bitku a na pořádnou osudovost není moc místo, přitom materiál tu na ni je.

• 7.1.2012  22:46
    Road to Perdition (2002)

Tahle atmosférická gangsterka má díky Mendesovi docela netradiční vizuál (pro žánr, ne pro Sama) a je barevnější než je zvykem. Tak nějak až nezvykle "krásná", ale přesto temná. Herecky vynikající a ta odporná kreatura Jude Law předvádí moji parádičku s mincí opravdu pěkně. V RTP je několik výjmečných scén, ale z Thompsonu v dešti se vám zastaví srdce.

• 6.1.2012  19:22
    Pařba v Bangkoku (2011)

To samé jako minule. Originalita se ztratila, ale o to je všechno naspeedovanější a přiznejme si to Bangkok je o hodně zajímavější lokace než Vegas. Všichni do svých rolí parádně zapadli a Paul Giamatti byl super. Opice pobavila.

• 5.1.2012  21:32
    Puncture (2011)

Prachy, prachy, prachy... Boje proti prachatým korporátním sviním patří k mým oblíbeným a Chris Evans v roli Mikea Weisse exceluje. Faktem je, že musela být radost hrát někoho takového. Zvlášť, když opravdu žil. Nečekaně dobré právnické drama.

• 4.1.2012  19:47
    Vanishing on 7th Street (2010)

Hovado jedno malé! Samozřejmě musí utíkat pryč i když na něj někdo řve ať to nedělá. Z Anakina se stal Luke, stíny bůhví proč podivně mručí a všichni se chovají jako idioti. Pár docela povedených scén se tu sice najde, ale ta hořká pachuť, z toho že otázky zůstaly nedořešené a přitom jsme se celý film zabývali hovadinama, zůstává. Vizuál je ale celkem slušný. Prázdné ulice jsou fajn vždycky. Hm, to je tak všechno co můžu pochválit.

• 3.1.2012  21:32
    Ocelová pěst (2011)

Cílená rána na masy. Strýček Spielberg nápad s roboty nenechal jen u TRANSFORMERS, ale přidal jeden melouch inspirovaný Mathesonovou povídkou. Hugh Jackman je hodně v pohodě, Dakota Goyo výborný (nebudu se posmívat jeho jménu) a velmi mile mě překvapila Evangeline Lilly, která je tady božská a hází tu fňuknu Kate ze Ztracených s přehledem za hlavu. Příběh je klasika o hledání sebe sama, stmelování rodiny a bitkaření obrovských robotů v ringu. Trikově hodně zdařilé bitkaření, které má v tobě to správné boxerské srdce (hlavně ve finále). Levy umí když má v rukách solidní scénář. Film, který nabije pozitivní energií.

• 2.1.2012  21:17
    Bláznivá, zatracená láska (2011)

Takový pěkný kataklyzmatický konec to mohl být. Hodně povedených scén, pár klišé a sympatičtí herci (Gosling dal letos hattrick), takže přijemná podívaná.

• 1.1.2012  20:46
    Ohňostroj (1997)

Těžká romantika a velmi pěkný film. Hraje se na pocity a moc se nežvaní. Tedy Takeshi ani jeho manželka toho mnoho nenamluví. Scénky z výletu a obvyklé trampoty mám z celého snímku nejradši, v kontrastu s celkovým vyzněním filmu působí o to hřejivěji. Výjimečný kousek.

• 30.12.2011  23:14
    Gangy New Yorku (2002)

Nejzákladnější témata v neobvyklém prostředí 60-tých let 19. století. Daniel Day-Lewis si krade každou scénu pro sebe, ale celkově jde o přehlídku výjmečných hereckých výkonů a že mají co hrát. Mihne se i sám Marty v roli hlavy okradené rodiny. Úžasná výprava.

• 29.12.2011  22:27
    Špinavé ulice (1973)

Celkem nic se neděje. Marty natočil skvěle vatu s pár světlými momenty. Výborní herci, DDD - Debilní Dement De Niro zaujal nejvíc a překvapivě slušňácký Harvey Keitel si taky svoje odehraje. Jenže co z toho, když ty skvěle napsané dialogy nemají silné vyustění. Je to prostě taková předehra k Scorseseho zásadnějším filmům.

• 28.12.2011  21:21
    Den zrady (2011)

Clonney je precizní. Všechny linie jsou propracované do nejmenšího detailu, Gosling hraje výborně (letos má hodně dobrý rok) a Clooneyho bych volil i já. Tahle šachová partie se skvěle sleduje. Ponaučení z příběhu je však takříkajíc moc klasické a tak DEN ZRADY nepřináší kromě dokonale zvládnutého dramatu nic převratého.

• 27.12.2011  21:44
    Bag of Bones (TV film) (2011)

Mizerné. Garrisova režie je přinejlepším průměrná. Scénář postrádá nejlepší momenty z knihy a celkově nedává moc smysl. První půlka v podstatě nic neřekne, nemá spád a události se jen dějí. Žádné napětí, žádné očekávání. Obsazení se nevyvedlo. Brosnana mám rád, ale sem se nehodí a není to tím, že by nedokázal shodit Bondovské sako. Právě naopak, jeho Noonan je nezajímavý a není nic horšího než nezajímavý hlavní hrdina. Přehnaná dramatizace některých scén je až komická. Překvapivě jediné solidně provedené kousky jsou ty z minulosti a ty jsem v knize bral jako ty slabší. Jo a cpaní moderní technologie skoro všude mi lezlo na nervy. iPad přehrávající staré černobílé video... že by product placemant, nebo jen snaha o to být v kurzu?

• 25.12.2011  17:59
    Jezero smrti (2008)

Chudák Michael Fassbender udělá osudovou chybu a vezme manželku doktora Watsona na výlet k jezeru. K jezeru v Británii. K jezeru v Británii, kde si hrajou mladí výrostci. Přes pár podivností v chování postav (i když přiznejme si to, lidi jsou v podstatě pitomci a logicky se nechovají, když jsou emoce included) a v situacích, jde o vynikající ukázku toho jak se věci můžou kurevsky ("pozor na jazyk") zvrtnout. Brutalitou se tu rozhodně nešetří a konec je hodně silné kafe. Bezmoc... ztráta morálky, svědomí, pravidel. Američani se se svými rádoby surival horory a thrillery můžou jít zahrabat do popelnice.

• 25.12.2011  10:56
    Dařbuján a Pandrhola (1959)

Klasika. Parádní herci a archetypální příběh, který platil a platí pořád. Glogloglo...

• 24.12.2011  01:19
    Svědkem zločinu (2008)

Těžké WTF. Ale ona krabice s nástroji a touha po přežití vedli k pár opravdu nečekaným momentům. Když se to vezme kolem a kolem byl to docela legrační film.

• 22.12.2011  22:41
    Poslední pevnost (2001)

Výborná psychologická bitva dvou myslí zasazená do možná až přespříliš patriotického prostředí. Přesto výborné herecké výkony, finální vyhrocení konfliktu a skvělá Goldsmithova hudba dělají s POSLEDNÍ PEVNOSTI solidní podívanou.

• 18.12.2011  21:36
    Moneyball (2011)

Nerozumím baseballu, ani rád ho nemám (Red Sox znám jenom díky Stevovi (Kingovi) a Ztraceným) a pochybuju, že ten sport má nějáký smysl. Mám rád baseballové pálky (z osobních důvodů), ale to k tomu abych se podíval na film o baseballu nestačí. Takže, kdo to celé odedřel, kdo mě k tomu přitáhl? Brad Pitt, který hraje chlapíka co jenom prohrává a zkouší to dál, špatně se rozhoduje, ví to, ale pořád to nějak zkouší, až učiní poslední zoufalý krok a začne poslouchat tlustého ekonoma. Perfektní dialogy, decentní humor, výborní herci. Líp to podle mě natočit nešlo.

• 17.12.2011  18:41
    Nákaza (2011)

A kurva! Končím s podáváním si rukou s cizími lidmi...Věcné, řemeslně pefektně zvládnuté. Spíš minimalisticky dokumentuje průběh a životní příběhy lidí probíhají jen tak mimochodem, spouští řetězové reakce, které vedou k nakažení jiných. Jistou sterilitu umocňje i hudba. Doslova odporný Jude Law si svou roli vychutnává a Matt Damon je přijemně civilní (není malých rolí). Trochu mě mrzí odbytý konec (i když se asi realitě poměrně blíží), NÁKAZA měla na víc.

• 16.12.2011  22:28
    Mission Impossible - Ghost Protocol (2011)

Po vynikající trojce klesá GP o kousíček níže, ale to co ztrácí na drsnosti a osudovosti dohání na vtipu, eleganci a větší týmovosti. Akčně příběhové rozvrstvení má nejblíže prvnímu dílu, ale chybí tu nečekanost a obava o hlavní hrdiny (celá ta hrozba nukleární války nepůsobí nijak hrozivě). Jedinou vyjímkou budiž geniální prostřední část v Dubaji, která do slova a do písmene naplňuje zánrovou zábavu, inovuje a tlačí na pilu. Tenchnické udělátka (sice stále selhávající) tu taky hrají mnohem větší roli než dříve a jsou (ještě spolu s Peggem) zdrojem nejpodařenějších fórů. Hláškující Jerry Renner rovněž výborný a to v dost jiné poloze než jaké jsme zvyklí. A škoda jen, že Josh Holloway se ve filmu moc neohřál.

• 14.12.2011  20:50
    Luck (TV seriál) (2012)

Pilot nese klasické Mannovské prvky, ale příběhově zatím nevybočuje ze standardu seriálové produkce. Pečlivý castnig do hry přinesl zajímavé herce, ale zběžné představení zatím neurčuje favority. Závody jsou však díky perfektně sladěné hudbě s obrazem mistrovská záležitost.

• 7.12.2011  22:38
    Warrior (2011)

Tak z letošního roku je to zatím nejlepší kousek. Intenzivní emocionální i akční smršť s bezchybným Tomem Hardym a nečekaně skvělým Joelem Edgertonem, kterému se pomalu rozpíná slibná budoucnost. Skvělý nápad prohnaný hollywoodskou omáčkou a neokoukaným MMA prostředím má přesně ty ingredience co má mít. WARRIOR je o boji dvou smolařů, svým způsobem hrdinů, ale vyhrát může jenom jeden. Smutek nakonci přebíjí radost a klasické ponaučení; Nevzdávej se, tu platí dvojnásob. Nedivil bych se kdybych tenhle snímek viděl v Oskarovém klání jako favorita.

• 6.12.2011  22:44
    Kabinet doktora Caligariho (1920)

Šílenství z KABINETU přímo prýští. Temné pokřivené obrazy (dekorace jako by vypadly z mozku postiženého stihomamem a pokřiveným vnímáním skutečnosti) v tom nejklasičtějším slova smyslu. Dodatenčná hudba je neskutečně sugestivní. Jazzová bizarnost spojená s rozličnými zvuky a doplněná symfonickým orchestrem. Neskutečně intenzivní.

• 6.12.2011  22:44
    Mazací hlava (1977)

Co to sakra má znamenat? Proč? Kdo? Co? Jak? Tohle nejde hodnotit, tohle se možná nedá ani brát jako film. Hnus, hněv a odpor. Zároveň však něco takového co jsem ještě neviděl. Zdržuju se hlasování.

• 6.12.2011  22:42
    Mad Doctor, The (1933)

Dost temný Mickey. Taky téma genetického křížení není obvyklým hnacím motorem většiny pohádek. A dostala mě brečící slepice.

<< předchozí 1 2 3 4 10 18 27 35