Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Pohádka
  • Akční
  • Drama

Recenze (234)

plakát

Poslední lovec čarodějnic (2015) 

Na tomhle filmu mě nejvíc mrzí ten nevyužitý potenciál. Kéž by se přestaly dělat špatné remaky povedených filmů a občas se někdo chopil nápadu, který zaslouží lepší zpracování a udělal to líp než originál. Tohle je na to dokonalý materiál. Docela by se mi tohle líbilo jako třeba mini seriál. A super by bylo vše lépe rozpracovat, dát tomu logiku a hloubku. A ideálně herce, kteří mezi sebou mají chemii. Bohužel, to je asi hodně velké sci-fi. A tak nemůžu jinak, než tenhle jinak hodně slibný film dát za tři.

plakát

Čarodějnice školou povinné (1998) (seriál) 

U mě je to hlavně nostalgie z dětství. Dívat se na to poprvé jako dospělý divák, asi bych byla kritičtější. Absolutně nevhodné pro náročného diváka, ostatně ani nechápu, proč by takový koukal na seriál tohoto typu. Jsou to jednotlivé jednohubky pro děti (asi spíš slečny) a okem takové diváka je to naprosto ok.

plakát

Tři přání pro Popelku (2021) 

Kdyby to stálo samo o sobě, možná bych nebyla tak přísná, přestože většinu filmu jsem co chvíli hleděla ke stropu a trpěla pocitem trapnosti. Ale je to remake, čili nelze nesrovnávat. Co na původním filmu všichni milují? Sympatické herce, nádhernou hudbu, vtip a lehkost, nápaditost, fajn dialogy, kostýmy... Co tato verze nemá? Viz předchozí věta. Herci opravdu nic moc, všichni do jednoho působí amatérsky. Hudba velmi zapomenutelná, žádný motiv. Vtip? Zaznamenala jsem jen nějaké pokusy v duchu moderních crazy komedií. Lehkost a přirozenost tedy absolutně ne. Scény s macechou jsou příliš zlověstné, začátek zase tragický, zbytek je buď hloupý nebo trapný. A je tedy pravda, že jsem sledovala český dabing, ale to co tam postavy vypouští z pusy je čirá šílenost. (A proč, proč proboha musí v české verzi opět homosexuální postavy mluvit parodicky přitepleným hlasem.) A co tedy tato pohádka nabízí? Krásné záběry krajiny. Ušmudlanou tvář hlavní hrdinky. Pak dlouho nic. Jo, asi si přijdou na své nějací fetišisti, kteří milují, když na ně opravdu, ale opravdu hodně a dlouho zírá sova. Která mimochodem dost hnusně animovaně mrká. A extra bonus, co opravdu nikde jinde neuvidíte - HOLUBY PŘEBÍRAJÍCÍ FLITRY!

plakát

České Vánoce (2022) (TV film) 

Pěkné a zajímavé. Škoda jen stopáže, docela bych uvítala větší hloubku a víc detailů. A mínus tedy taky za to, že je do dokumentu vsunuto vaření...

plakát

Kouzelný čas Vánoc (2020) (TV film) 

Velmi nenáročný film se spoustou nesmyslností a trochu klouzající po povrchu tématu. Ale člověk většinou na vánoční romanťárnu nekouká pro jeho logičnost. Takže pokud chcete jednohubku s tou správnou atmosférou (třeba ke snídani v dece jako já), proč ne. Zase taková hrůza to není, je to milý film a určitě naladí vlnu na svátky.

plakát

Footloose: Tanec zakázán (2011) 

Velice americké - korektnost, bůh, motozábava a prosazování se proti systému. Najde se tam hromada klišé, ale zase taková katastrofa to není - asi takový styl neurazí, nenadchne. Ale přišlo mi to jako průměrný, v pohodě koukatelný film z prostředí středoškoláků. Jestli je tohle remake, pak chápu, proč je to lehce cringy, přece jen tématika zakázaného tance do osmdesátých let sedí mnohem lépe, ale možné je všechno.. Soundtrack je z větší části moc povedený.

plakát

Cirque du soleil - Toruk: The First Flight (2016) (divadelní záznam) 

Živá show v O2 areně byla strhující, ale i dodatečné shlédnutí záznamu mě dostalo. Je to krásné, tvůrci si dali práci se všemi aspekty, pohádkový příběh s dojemnou pointou, výborná akrobacie, nápadité prvky, dokonce i kostýmy, světla... a neuvěřitelná 3D kulisa. Musím říct, že jsem opravdu ráda, že jsem to viděla naživo, je tam mnoho momentů, kdy je výhoda vidět scénu z vyvýšeného místa (například scéna s tančícími květy), na záznamu to tak nevyniká. Ale i tak, myslím že to není naposledy, co jsem se na Toruka podívala.

plakát

Staré pověsti české (2012) (seriál) 

V dnešní době počítačové 3D animace mě potěší každé dílo, které vzniklo způsobem loutkovým či ve staré 2D kreslené animaci - nebo i pokud to tento starý dobrý styl aspoň připomíná. V tomhle ohledu nemám Pověstem moc co vytknout, i když na styl kresby jsem si díl dva zvykala. Přijde mi to (ne nepříjemně) zjednodušené, občasné moderní prvky (poznámky typu Bivoj honil kance asi tam, kde dneska sídlí Česká televize) nejsou nijak extra rušivé, spíš oceňuju velmi nenásilný způsob, jak starou látku přiblížit dnešním dětem. To, že je škoda že mnoho dnešních děti evidentně nedokáže pojmout pohádky, kde Popelka chodí do kostela nebo na ples a nikoliv na diskotéku je jiná, dost ostudná věc. Co se mi ale nelíbí je přístup k ženám tady, je vidět, že to tvořili muži :D Nicméně je pravda, že tehdy byly věci jinak. A potom mi přijde škoda, jak je dětem trochu upírána možnost uplatňovat fantazii, nevidím důvod, proč je nutné ukazovat, že Libuše byla děsně chytrá, ale věštit neuměla. Proč nenechat dítko, ať tomu všemu věří a samo si časem najde vysvětlení. Suma sumárum mi z toho vychází lepší průměr, škoda té nedotaženosti, i když pokus to byl dobrý.

plakát

Vánoční panenka (2004) (TV film) 

U jedničkových televizních pohádek jsem si zvykla moc neočekávat, i tak se ale sem tam něčemu podaří mě překvapit. Přes jasné morální poselství to má hlavu a patu, pohádkový nádech a dobrý konec, to vše zaobalené do vánoční atmosféry. Představitel Našeptávače byl naprosto dokonalý a mám dojem, že jsem zahlídla, že to chvílemi zkoušel i na dospělé :) Hvězdu ubírám trochu za šroubovanost hlavní představitelky - ale budiž jí odpuštěno, když je to malé děvče. Ale hlavně za tu uťáplou paní domácí, to se mi opravdu nelíbilo.

plakát

Hříšný tanec (2017) (TV film) odpad!

Já hlavně vůbec nerozumím, proč to muselo vzniknout. Zbytečně vynaložená energie, peníze a (snad) úsilí, jejichž výsledek nejenže není k ničemu, ale co hůř, ještě nadto šíří znechucení a vlasy stavějící hrůzu.