Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (134)

plakát

Stalker (1979) odpad!

S geniální sci-fi knihou bratří Strugackých tenhle film nemá prakticky nic společného. Ta sice není "umění", zato je nesmírně čtivá, zábavná, občas nutící k zamyšlení, podporující představivost a zanechávající zvláštní, velmi těžko definovatelný neklid. Prostě je přesný opak tohohle neuvěřitelně nudného, rádobyfilozofického, "uměleckého" filmu. Nikdy víc.

plakát

Expendables: Postradatelní (2010) 

Objektivně by to bylo tak za tři hvězdičky. Ale film, který má v jedné, byť "pouze" kecací, scéně najednou Stalloneho, Schwarzenegra a Willise, si těch pět zaslouží.

plakát

Princ z Persie: Písky času (2010) 

Tak v tomhle nefunguje vůbec nic. Chemie mezi hlavní dvojicí nulová, skoro všichni herci hrají jako ochotníci, v bojových scénách vidíte, že se něco děje, ale vůbec nevidíte co, akrobacie ta strašně zvoní drátama, že kdyby tam byli vidět, vůbec by to nevadilo, scénář težce klišoidní, často pozérský, nesmyslný, nudný a úplně blbý atd. Jo, a ta princezna má tak hrozný hlasový projev, že kdyby celou dobu držela hubu, tak bych možná dal dvě hvězdy.

plakát

Odpočítávání (2010) 

Zvláštní film. Skoro televizní výprava, kromě tria hlavních postav, skoro všichni ploší, bezvýrazní a špatně zahraní, i když je pravda, že ostatní postavy nemají skoro žádný význam, tudíž je to omluvitelné. Ale zato ten scénář! Na mě to působilo, jako kdyby to zaplatilo propagandistické odělení americké vlády, aby tím zdůvodnili nezbytnost některých svých činů. Aby všem ukázali že jsou situace, ve kterých někteří lidé nemají žádná práva a je dovoleno vše. A abych pravdu řekl, na mě to zafungovalo i přesto, že mě americká zahraniční politika dost sere a o válce proti terorismu si myslím své. Ale na rovinu musím říct, že bych se v téhle situaci zachoval stejně jako Samuel L. Jackson a to včetně té "unthinkable" věci na konci.

plakát

Lucky Louie (2006) (seriál) 

Nevím co to vypovídá o mé inteligenci, vkusu nebo smysl pro humor, ale u scény s pochcanejma trenclema na začátku desáté epizody, jsem břečel smíchy, jak nikdy před tím.

plakát

Defendor (2009) 

Pozor, nejde o komedii nebo parodii comiksových filmů. Defendor je seriozní drama, okořeněné nadsázkou, pár vtipnými scénami a perfektním výkonem Woodyho Harrelsona.

plakát

Avatar (2009) 

Avatar je neskutečná vizuální bomba, to se nedá vyprávět, to se musí vidět. Ale ten příběh je tak neskutečná klišoidní sračka, plná naprostých kravin u kterých jsem se fakt musel smát, že přes dvě hvězdy jít prostě nemůžu. Ale těch peněz za kino v žádném případě nelituji. P.S. Jsem jediný kdo si myslí, že ten konec nebyl happyend? Že jen ukázal, že Na’vi májí před sebou maximálně patnáct let života, než se lidi vrátí a celou Pandoru vybombí z oběžné dráhy(osobně jsem se dost divil, že to neudělali už v půlce filmu).

plakát

Milk (2008) 

Technické zpracovaní a herecké výkony byly dobré, to je bez debat. S čím mám ale osobně problém, je osoba Milka a vůbec celé vyznění filmu. Fajn, chápu že narodit se jako teplouš v puritánské Americe té doby, nebylo vůbec nic lehkého, ale Milk a jeho grupa jsou naprosto stejní parchanti jako ti, proti kterým bojují. Vemte si, že bydlíte v poklidné čtvrti, do které se začnou hromadně stěhovat teplý a přetvářet ji k obrazu svému. Ok to jde přežít. Ale to že většina z nich nepracuje, živí se prostitucí a bere drogy, to je furt v pohodě? Ne, tak to jste podle vyznění filmu homofob. Když si k tomu vezmu předsudky gayů vůči ženám(pokuď je to lesba, tak je to polechčující okolnost) a osobu Milka, bezpáteřního, oportunistické sráče, který prosazuje pouze a jen své zájmy za každou cenu, chce zničit každého kdo nemá stejné vidění světa, odmítá kompromis, podpoří kohokoli, kdo podpoří jeho a nedrží své slovo, tak mi z toho vyjde film, který oslavuje někoho, kdo si to vůbec nezaslouží.

plakát

Fur TV (2008) (seriál) odpad!

Neskutečně samoúčelná, pozérská sračka.

plakát

Medvěd (1988) 

Nevzpomenu si, kdy naposledy jsem fandil hlavnímu hrdinovi tak strašně moc, jako jsem fandil tomu medvíděti. Asi nikdy. Tak dokonalé herecké výkony zvířat, jaké jsou v tomhle filmu, v žádném jiném neuvidíte.