Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Recenze (1 349)

plakát

Ještěr (2023) 

Platformově parádní atmo detektivka s hrubě vážným Del Torem, který udělá všechno, aby získal bezdotykovou baterii do kuchyně. Škoda, že se podobný scénář již párkrát objevil v jiných dílech.

plakát

Cizinec (2020) (seriál) 

Na netflix slušně napsané, zamotané a dosti věrohodné. Nezodpovězených otázek je minimum a po skončení člověka nutí se sám nad sebou zamyslet. Jsme opravdu všichni, co to tvrdí, čistí jako lilie?

plakát

Hrubý střih (2022) 

Velmi komorní, velmi zdařilé, velmi vypointované. Bod navíc za spousty těch momentů, kdy jste čekal opravdu něco jiného.

plakát

Černý telefon (2021) 

Překvapivě poměrně zdařilý počin, který se sice neobešel bez logických mezer a žánrových klišé, ale působil pěkně celistvě díky svědomitému vyprávění plném symbolismu, dobrým hereckých výkonům a velmi opatrnému tlačení na pilu.

plakát

Manifest (2018) (seriál) 

Celé jsem to dokoukal jen proto, neboť jsem chtěl zodpovědět veškeré otázky a celkově jsem chtěl zjistit, jak se tvůrci s celkovým konceptem vypořádají a jak dopadne finále. Většina postav mi s postupem času začala vadit a přiznám se, že kdyby seriál měl být ještě o pár dílů delší, asi abych hodnocení snížil. Takhle hodnotím jako průměrnou rodinnou scifi se zajímavým námětem.

plakát

Lovci z konce světa (2024) 

Asi mě zdejší smetánka nebude mít tolik ráda, ale já si žádné velké nároky nekladlo, a tahle béčková jednohubka mě prostě bavila. Hlášky jsou trefné, hlavní postavy sympatické a ta finální, skvěle sestříhaná akce na motivy The Raid a John Wick je prostě boží.

plakát

The Walking Dead: Daryl Dixon (2023) (seriál) 

Jako velký fanoušek originálního TWD tohle byla prostě povinnost. Obzvlášť s jednou nejoblíbenějších postav. Násilím se tady nešetří a filmově je to zpracované na výbornou. Přítomnost francouzštiny mě spíš iritovala, ale celek dává určitou nadějí a  možná příslib na další zajímavé lokace. Jsem zvědav, s čím přijde další série.

plakát

Bullet Train (2022) 

David Leitch bohužel není Guy Ritchie, a tak tenhle film všude hrozně drhne, což je pro šinkanzen samozřejmě problém. Ne, že by to byla nuda, ale drtivá většina konverzací postrádá pointu a jedná se o pouhopouhé házení rádobyvtipných a rychlých vět do mixéru, ze kterého nakonec vyleze kyselý lák z okurek s trochou cukru. Závěrečná havárie vlaku je pak totální overkill, který ještě umocní chtíč po konci. Jinak to ale samozřejmě světlé chvilky má, pár povedených hlášek taky a nějaký ty close-combat výměny taky. Ale na piedestal prostě nepatří. Příjemná oddechovka, na kterou se rychle zapomene.

plakát

Luther: Pád z nebes (2023) 

Samozřejmě nepolíben seriálovou předlohou, hodnotím jako nezaujatý divák. Spousta nelogičností se zde objevuje, spousta postav, které vám vadí. Hlavní záporák je však sympaťák. Já se průměrně bavil.

plakát

Na maděru (2023) (seriál) 

Je to sice strašně prosté, ale vše do sebe perfektně zapadalo. Nahotou se nešetří a "víno - ženy - zpěv" tu náramně sedne. Po shlédnutí obliterated v něm nacházím přesně to, co mi v jiných žánrovkách chybělo. Bavil jsem se.