Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Animovaný
  • Akční

Recenze (309)

plakát

Holidays (2016) 

Strašně dlouho jsem neviděl povídkový film, kde by byla většina dobrá. Tady to fakt tak je. Kulhají asi jen dvě, z nichž jedna je od Kevina Smitha, který se tímhle a Tuskem přesouvá z mých oblíbených autorů mezi autory, kterým by neškodila pauza. Vánoce a Velikonoce by si zasloužili celovečerák, zatímco Dni otců, Matek a Svatému Patrickovi fakt sluší ten krátkej kabátek, kde si člověk užije že je to artsy, ale zároveň to netrvá tak dlouho, aby to iritovalo. Novej rok je slabej a Halloween od Smitha je nejslabší (sakra, nepochopím jak může někdo udělat slabou horrorovou povídku o nejlepším horrorovým tématu a naprosto bez atmosféry).

plakát

Horace and Pete (2016) (seriál) 

Stále se z toho finále zpamatovávám.

plakát

Tales of Halloween (2015) 

Mám strašně rád povídkové filmy a mám strašně rád Halloween. Tenhle film trpí na jednu věc - a to, že je toho moc. 11 příběhů narvat do 90 minut je na nic. Zbývá cca 8 minut na příběh a než se nadějete jste o dva příběhy dál, aniž byste vstřebali třeba ten dobrý. A těch dobrých fakt pár je. Hned první díl je docela fajn Urban legenda, pak je tam úžasně vtipná srdíčková záležitost ohledně omáže k Pátku 13. (víc říct by byl spoiler) nebo pokus o Wanovinu. Nějaké věci mají času málo, nějaké jich mají zbytečně moc a navíc film nespojuje hlavní linka, ač jsou na jiné díly odkazy nebo se postavy potkávají, ale rozhodně to není na úrovni výborného Trick 'r Treat. Pokud hledáte dobré Halloweenské povídky, tak si dejte raděj ten. Alespoň nebudete muset koukat na podivnou povídku o dívce, která nemůže mít děti a je pavouk nebo čarodějnice a mučí Jeníčka a...jo vůbec nevím o co tam šlo.

plakát

Muži v černém 3 (2012) 

Dlouho jsem se tomu vyhýbal protože ta dvojka byla tragická, ale tohle bylo překvapivě hodně fajn. Moc pěkně se pracovalo s cestováním časem a retrem. Scénář byl moc fajn, bylo ale vidět, že režie scénář tak trochu nestíhala a spousta nápadů, co na papíře vypadala suprově nebyla dost dobře využitá. Sakra, chci vidět další díly s Brolinem a Smithem!

plakát

Fantastická čtyřka (2015) odpad!

Odmítám tomu dát jakoukoliv hvězdu. To není film, je to polotovar z něčeho, co mohl být film.

plakát

The Human Centipede III (Final Sequence) (2015) 

Víc Bree Olson a dal bych hvězdy i dvě. Kromě ní v tom filmu totiž není nic. Absolutně nic. Což je nejvíc cítit u příběhu a "humoru".

plakát

Maggie (2015) 

Pozor, Arnie může klamat! Jedna se o pomalý a dusivý drama otce a jeho dcery. Nečekal bych, že někdy uvidím Arnolda v týhle poloze a upřímně řečeno - nebylo to vůbec špatný. Já nemám výtku. Kamera, zvuk, režie...všechno tohle tu perfektně funguje. Jediné, co může tomuhle filmu ublížit je zklamání, když si ho někdo pustí s předpokladem, že se jedná o zombie horror. Místo toho ho totiž čeká komorní drama s hromadou deprese a na zombie člověk téměř ani nenarazí.

plakát

Městečko Fortitude (2015) (seriál) 

Překvapení! Seriál o kterém jsem vůbec nic neslyšel a dozvěděl jsem se o něm jen díky tomu, že někdo napsal na FB, že to bude startovat. Perfektní atmosféra severských detektivek, která ale naznačuje, že něco nemusí být tak jak na první pohled vypadá a ten žánr možná bude nakonec trochu jiný (nechci spoilovat). Navíc suprový obsazení...a ta příroda!

plakát

Revival (2013) 

Byl jsem donucen koukat na Revival. Strašně špatná řemeslničina se nefunkčním obsazením. Postavy jsou absolutně bez jakékoliv chemie mezi sebou a půlce z nich ani nevěřím, že tu hudbu poslouchali, natož že ji hráli. Vtipy jsou špatně zrežírovaný a vůbec nefungují, nemá to žádný rytmus a je to neskutečně táhlý.

plakát

Mroží muž (2014) 

Film o osamělém námořníkovi, co unáší lidi a chce z nich udělat mrože. Jo, přesně tak. To to je a na tom to stojí a padá. Kevin Smith ten nápad fakt nezvládá ukočírovat a celkově ten mix nechutností a humoru se rozpadá. Přitom ten potenciál v tom příběhu je... Navíc ve chvíli, kdy se tam objeví asi nejhorší a nejdivnější role jednoho známýho herce, kterej je divnejma rolema proslulej. Jestli v tom filmu ale někdo hraje fakt dobře, tak je to Michael Parks, kterej naprosto úžasně ty přechody mezi hrůzou a humorem zvládá a vytváří úžasnýho záporáka.