Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Krimi

Recenze (3 171)

plakát

Zapomenutý atentát (2023) (TV film) 

Události a příběh je to bezesporu zajímavý, nicméně dokument je spíš takový průměr. Ale ten přesah za hranici druhé světové války, pokud jde o spolupráci StB a gestapa, je zde ukázán hezky.

plakát

Muž, který stál v cestě (2023) 

Takhle skvělé téma a takhle ho propálit. Zaměření se jen na 68 je dobře, ale tím to končí. Spousta míst byla víc než zvláštní a podle mě dost přitažená za vlasy. Člověk, který dobu nezná, si tak musí připadat zcela zmaten a podle mě nemůže dostat nějakou jasnou ucelenou představu o době. Nemluvě o těch velmi zvláštních "dobových" závěrech. Ale název filmu pochválím, ten se povedl.

plakát

Industrie - Továrna v protektorátu (2021) (epizoda) 

Už se nám ta jednotlivá období zkracují a zintenzivňují. Ale i tak na pozadí běží dlouhé procesy, které jsou mnohdy důležitější.

plakát

Bod obnovy (2023) 

Na to, že jsem právě viděl české sci-fi, mi to tak úplně nepřijde. Není to žádné mistrovské dílo, jen jednoduchý prvek, který změnil naši budoucnost a naše chování. A do toho dobře zasazení detektivní příběh. Stačí tak málo a je z toho kvalitní zábava. Rozhodně bych se podíval někdy znova. A to nejen kvůli místům, které důvěrně znám. A sice mi přijde divné, že se závěrečný pohřeb konal vedle hrobu Karla Havlíčka Borovského, což by asi neprošlo, ale to je spíš pro znalce...

plakát

Problém tří těles - Ničitel světů (2024) (epizoda) 

Nevím proč, ale nějak se necítím být více nadchnut tímto dílem. Mám pocit, že se nic zvláštního nestalo. Teď jde o to, jestli si pustit další část. Protože to by pak znamenalo, že bych to asi dokoukal... Ale spíš z povinnosti.