Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Mluv

Mluv (2004)

Asi nejsem sama, kdo je přesvědčen o tom, že dát roli Melindy Sordino někomu jinému, než Kristen Stewart, film by na tom neuvěřitelně tratil. Neumím si představit, že by hlavní hrdinku s pohnutým osudem hrála nějaká klasicky krásná Američanka s pisklavým hláskem. Kristen je prostě jiná - (nejen) ve filmu je svá, sarkasmus i depresivní stavy jí jdou na výbornou a na svých tehdejších 14 let okouzluje vyzrálým hereckým projevem. Uvěřitelně ztvárněná postava, s kterou se leckterá patnáctka může ztotožnit. Jen doufám ne se všemi problémy, s kterými se sama Melinda potýká.

Hounddog

Hounddog (2007)

Ano, většinu filmů s Dakotou sháním hlavně kvůli ní, protože ji prostě zbožňuju. Je to hvězda, která ozdobí každý film a pozvedne jeho úroveň, a to i u těch případů, které bych si nebýt jí spíše nepustila (jako např. Šarlotina pavučinka). Hounddog ale dopadl nejlépe, jak mohl - film a Dakota se zdobí navzájem. Dramatický příběh hlavní hrdinky, zpracování námětu, zasazení do doby božského Elvise a prostředí jihu USA, skvělá hudba - kvůli tomu všemu bych snímek hodnotila přesně tak, jak jsem ho hodnotila. Ale s Dakotou je to posichrovaných pět * a kdybych mohla, dám víc. Pro mě její nejlepší film. A btw-k rozruchu kolem kontroverzní "znásilňovací" scény se s ama herečka vyjádřila takto: It's not really happening," to Reuters. "It's a movie, and it's called acting."(zdroj: myspace.com) Na svůj věk to má v hlavě vážně srovnané.

Dogma

Dogma (1999)

Po zhlédnutí této dokonalé srandy začínám milovat Kevina Smithe jako režiséra i představitele Mlčenlivého Boba. Po celou dobu filmu jsem se bavila a bylo by mi líto, kdyby trval kratší dobu, zvlášť když má tolik co říct. Affleck a Damon mě překvapili tím, jak moc jim sedla role záporáků. Několik hvězd navíc (kdyby to šlo) bych s radostí dala Alanu Rickmanovi za postavu Metatrona, který byl doslova boží. Plus: zajímavé bonusy.

Nezapomeň na mě

Nezapomeň na mě (2010)

To DATUM... Budu opakovat, co už bylo řečeno, ale takový konec jsem opravdu nečekala. A jsem hrozně ráda, že i když jsem jako Robova fanynka sledovala fotky z natáčení a koukala na videa, stejně jsem vlastně vůbec nevěděla, do čeho jdu. Trailer i vše ostatní nastínily jen okolnosti, za kterých se Tyler a Ally potkají, zbytek jsme měli zjistit až v kině a o to větší byl výsledný dojem. Ani na chvilku jsem se nenudila. Dokonalá hudba a hodně, hodně dobře promyšlený scénář. Výborné výkony všech čtyř hlavních herců a malé Ruby. Tenhle film si budu ještě dlouho pamatovat. 5* PS-pocity stejné i po druhém shlédnutí z DVD. I film o filmu má úroveň...