Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Sedm

Sedm (1995)

Pro filmové fajnšmekry existuje ještě osmý hřích, který by měl John Doe trestat a to nevidět tenhle film. Ten trest by mohl být hodně drastický, třeba maratón filmů s Van Dammem, zemřel bych v krutých bolestech už při druhém, tak si raději sedmkrát za sebou pustím Sedm a dostanu se do nebe - toho filmového, kde bude na trůnu sedět Fincher už jen za tenhle film.

Nic než pravda

Nic než pravda (2008)

Včera jsem hodnotil Motel smrti s Kate Backinsale a nemohl se rozhodnout, jestli se mi líbí jen jak vypadá, nebo i jak hraje. Ale po tomhle filmu mám jasno, převálcovala mě stejně jako celý tenhle film - ale taky mě dost vyčerpal. Náročné téma, nic co by tu už tolikrát nebylo, ale netriviálně zpracované a velmi zdařile provedené. Pointa celého tohohle příběhu mne náhodou napadla asi v půlce filmu, ale když opravdu přišla, tak mě stejně překvapila. Pořád jsem zároveň s hlavní postavou prožíval konflikt rodiče a novináře a pod tlakem okolností povoloval klonil se spíš k tomu prvnímu. Ale nakonec to všechno do sebe zapadlo a pochopil jsem - zároveń však vyvstal další vnitřní konflikt stran věrohodnosti a objektivity ústřední hrdinky, její skutečné motivace ke vší té čestné tvrdohlavosti. Ne, mě celý tenhle příběh nepřišel díky konci tak jednoznačný a "čestně oddaně dětinský" jak z něho vyplývá. Je to mnohem složitější. A úžasný byl taky Alan Alda. Tleskám, tohle drama jsem si opravdu užil.

Minority Report

Minority Report (2002)

Pro mě osobně úžasný zážitek, vnitřní dynamika tohohle filmu mě dokáže převálcovat i při opakovaném shlédnutí. Proti Cruisovi nic nemám, hraje v mnoha skvělých filmech, ale v tomhle by mi přece jen seděl někdo charizmatičtější a typově výraznější.

Hrdina

Hrdina (2002)

Jeden z obrazově vůbec nejkrásnějších filmů, u kterého mi ani příliš nevadí jakási "citová cizota". Postavy jsou až v druhém plánu a skutečným hrdinou je tady právě ten obraz.

Ovládací panel
1 bod

Fanklub

(1)