Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Oblíbené filmy (10)

Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly

Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly (2003)

Pirátský tématiky jsem se nikdy nenabažil do sytosti a pak přišel tenhle film, kterej měl úplně všechno a nabídnul maximum. Vrchol v žánru. Žádnej odvárek, ale stoprocentní dobrodružnej film o pirátech, kterej nenudí ani jedinou vteřinu. Viděno nespočetněkrát a pořád baví. Výprava, hudba, obsazení, režie, humor, akce.. plná palba. [v rámci série 100%]

Tenká červená linie

Tenká červená linie (1998)

Mistrovský dílo, bijící na emocionální, uměleckou a hudební složku. Desítky známých tváří, který se tam ukážou třeba jen na pár minut, ale i to bohatě stačí. Syrový a dokonalý vyobrazení válečnýho konfliktu, jaký byste hledali v jiných filmech už jen hodně těžko. Víceméně unikát ve svým žánru. Výborná režie Terrence Malicka. A několik písní si budu pamatovat už navždy.

S čerty nejsou žerty

S čerty nejsou žerty (1984)

Nejlepší česká pohádka a jedna z mála, na kterou se o svátcích dobrovolně rád znovu podívám.

Harry Potter a vězeň z Azkabanu

Harry Potter a vězeň z Azkabanu (2004)

Cuarónovi se povedlo něco neuvěřitelnýho, a to natočit nejlepší díl ze série. I bez ohledu na to, že se jedná o Harryho Pottera, je to naprosto výjimečná podívaná, s temnou atmosférou, strhujícím příběhem, výborně napsanými postavami a scénářem. Jako fanoušek si nemůžu stěžovat absolutně na nic.

Rivalové

Rivalové (2013)

Jedno z nejsilnějších dramat poslední doby a pro mě i kandidát na film roku. Howard je výbornej režisér, ale tady se přímo vyznamenal. Pro mě je to nejlepší film, jakej jsem od něj zatím viděl. Vážně silnej příběh o dvou legendách, kterej mě nenechal chladným ani na okamžik a totálně mě odrovnal. Hans Zimmer přišel po Temným rytíři opět s naprosto dokonalým hudebním doprovodem. Herecký obsazení si zaslouží potlesk, Daniel Brühl minimálně (!) nominaci na Oscara a Chrise mám moc rád - tady opět skvělej hereckej výkon. Mistrovskej kousek o dvou legendách, na kterej jen tak nezapomenu, a to formule nesleduju!

Faunův labyrint

Faunův labyrint (2006)

Kdo by to byl řekl, že v koprodukci Španělska a Mexika dokáže vzniknout tak úžasnej film, až se nejednomu bude tajit dech. Poutavý, drsný a silný drama z 2. SV proložený fantastickým fantasy světem, kde se fantazii meze nekladou. Nejde ale o pohádku, jak by se na první pohled mohlo zdát, je to temný a dost syrový, takže by to nejedno dítě asi nerozdejchalo. A konec je dost emocionální zážitek. Úžasnej film.