Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (96)

plakát

Obi-Wan Kenobi (2022) (seriál) 

Jej tak tohle se nepovedlo. Většina dramatických scén působí jako začátek porn parody nebo podprůměrného béčka. Jedna hvězda za to, že se jim podařilo dostat před kameru Ewana a Haydena. Otřesnou režii umocňují naprosto bezduché dialogy a celé to připomíná špatný vtip. Je to škoda.. potenciál byl. Zajímalo mě, zda to byla od režisérky čistá neschopnost, nebo spíše nezájem? Naprosto tomu chyběl respekt k postavám, univerzu a fanouškům.

plakát

Spider-Man: Bez domova (2021) 

Nějak mě to pavoučí dospívání nebavilo. Holland byl protivný od začátku do konce. A vůbec ne tak efektně, jako Tobey ve své trojce. Záporáci až na Jamieho vcelku toporní a tetička May posunuta na hranu trapnosti. Naopak Garfield byl skvělý. A Tobey Maguire působil skutečně jako zjevení z jiného světa. Až se člověku chtělo okřiknout Hollanda, ať nechá místo na plátně pravému Spider-manovi. Je škoda, že chlapci začnou úřadovat až po polovině minutáže. Zkrátka nevím.. Hollandovu verzi spider-mana jsem měl doposud velmi rád a na tento film jsem se dlouho těšil. Možná přehnaná očekávání? Spíše zmařený potenciál.

plakát

Star Wars: Vzestup Skywalkera (2019) 

Rozdělme film na 3 části. "Úvod" (prvních 10 minut) - "To mezi tím" (zbytek) - "Závěr" (3 minuty). Po naprosto odpudivých prvních třech minutách jsem úvod přežil jen díky ploskačce slivovice v náprsní kapse. Scény kolem Leii a Rey na základně rebelů bych se nebál nazvat nejhoršími minutami SW ever. "To mezi tím" byl bezduchý popkorn s několika záblesky světla (Babu Frik) a potom přišel závěr. Myslím, že každý pozná moment v závěru, kdy se to dalo ještě všechno zachránit. Při posledním zvratu jsem ale s odporem vysušil ploskačku, mávnul rukou a šel domů. Podobnou dávku slivovice jsem u filmu naposledy vypil na Šmakově dračí poušti - a tam byla na konci alespoň pěkná písnička. Po Vzestupu Skywalkera zbyla jen pachuť.

plakát

Podfukáři 2 (2016) 

Čistý průměr dosahující vrcholu zábavnosti při přehazování karty...

plakát

Tajemství (2006) odpad!

Tak tohle vážně ne. Myslím si, že plný název knihy/dokumentu by měl znít: Tajemství Satanova, pokračování s názvem Přání pak Modlitba k ďáblu. Shadwell to vážně vystihl. Nejhorším na tom celém je, že to funguje. Ruce pryč, je to zaručená cesta do pekel. Děcka, Ježíš je tady pro všechny, tak si toho važte a vykašlete se na balast typu Tajemství apod.

plakát

Avengers: Age of Ultron (2015) 

3D Cirkus. Ale pět hvězd navzdory! Šel jsem se do kina bavit a užíval si od první do poslední minuty. Dnes nebudu hnidopich a plácnu plnou. Velké nafouknuté nic, ale když ono se na ty Avengery tak pěkně dívá.

plakát

Diktátor (1940) 

You speak. - I can´t. - You must. It is our only hope. Někdy musí vzniknout celý film, aby v něm mohla padnout jedna věta, a takový je Velký Diktátor - film stvořený pro Chaplinův závěrečný apel. Nejenže je geniálně prožití a v okamžiku, kdy zazní hromový hlas - You are not cattle! You are men! - tak vám běhá mráz po zádech, ale co je hlavní, jeho poselství trvá.

plakát

Grandhotel Budapešť (2014) 

Tak trochu pohádka o Dr. Watsonovi, který na dovovelné v Zubrowce přátelsky trampoty agenta CIA Dar Adala. Dar Adal se samozřejme rozpovídá o svých příchodách z dětství a vysype ze sebe nadevše poutavý příběh popisující dobrodružství malého černouška a jeho pána Lorda Voldemorta pobíhajících po zasněžené krajině Zubrowky okupované Jackovou Ledvinou, mezitímco se zuří spor o děditství po Bílé Čarodejnici, do kterého se vloží její krvelačným syn - Pianista a jeho Zelený Goblin. A celé se to pěkně zkomplikuje, když se chytrák Moucha z Jurského parku snaží rozlousknout záhadu neúplné závěti. No a když se do toho všeho začne montovat vysloužilí krotitel duchů Venkman a kovboj O Bannon, tak je o zábavu vážně postaráno.

plakát

Fair Play (2014) 

Proč se jen paní režisérka rozhodla pěkně rozjeté sportovní drama zkazit fraškoidní implantací všemočné StB?? Zaměřit se na sport a dilema fair play x vztahy x doping a mohlo to být zjevení na poli českého filmu. Takhle se jedná jen o další ubrečenou stěžovačku na režim, který se stejně jako jeho implantace do filmu dvakrát nepovedl. Absurdita postavy schizofrenní matky, co píchá vlastní dceři suprasračkoidní steroYDY a zároveň ohrozí kariéru, kterou si pro svou dceru vysnila, infantilní vzpomínkou na nabíječe ze střední, je až k smíchu. Moc by mě zajímalo, jestli tento nevydařený pokus o vyznění s nádechem postmoderny byl záměrný, nebo zcela náhodný. Toto Drama / Sportovní mohlo fungovat jako sportovní drama, ale ne jako drama politické. 3 hvězdy za Bárdos, Plakát a Žbirku!

Ovládací panel
2 body