Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Sci-Fi
  • Horor

Poslední recenze (105)

plakát

Ztratili jsme Stalina (2017) 

Nikdo z nás si nedovede představit skutečné hrůzy Stalinova režimu. Sovětský svaz páchal zločiny proti lidskosti, genocidu. Dokonce Stalin před smrtí plánoval řešení židovské otázky, naštěstí k tomu nedošlo. Dnešní Putinovo fašistické Rusko se tomu Stalinovu hodně podobá...

plakát

Bitva o Moskvu (2016) odpad!

Součastná Ruská federace se veze na vlně sovětské propagandy, příběh 28 Panfilovců je fikcí, kterou tehdejší Stalinův režim zneužil ve svůj prospěch. 28 Panfilovců je propagandistické dílo, protože s posvěcením ministerstva kultury, prezidenta Vladimira Putina i finančního přispění ze strany státu, vyšel film, který je v Rusku vydáván za pravdu, kritika zločinné Rudé armády není přípustná. Osobně to považuji za nechutné přiživování se na sovětské propagandě, která značně podkopovává důvěru Rusů v historické události. P. S. pro uživatele Stoupa07 : Film Zachraňte vojína Ryana byl natočen na objednávku USA a zaplacen vládou USA ? Byl snad film Zachraňte vojína Ryana oficiálně vydáván za pravdu ? Ne, prezentuje se jako fikce. To 28 Panfilovců je v Rusku oficiálně za skutečnou událost, tím se z toho stává propagandistické dílo. Jakákoliv kritika ruského režimu končí pro občany Ruské federace v nejlepším případě několikaletým vězením, v horším zmizením z povrchu zemského, jak informuje Amnesty International. Ruská agrese nezná hranic a slovo ruského prezidenta nemá žádnou váhu, stačí se podívat na další porušení příměří na Ukrajině. Konflikt na Ukrajině vyvolaný Ruskou federací, která si zločinně přivlastnila anexí Krym a nyní chce zabrat Ukrajinu, by měl být ukončen jednou provždy a to nasazením sil NATO na Ukrajinu. Dodnes nepochopím, jak se západní civilizace před 6 lety mohla zachovat tak zbaběle a dovolila, aby Ruská federace zabrala území jiného suverenního a legitimního státu a rozpoutala na Ukrajině peklo. A to není první stát, který Rusko napadlo, jen Ukrajina je v Evropě a hraničí s našimi sousedy a spojenci. O to je to děsivější, neboť Ruská federace používá v propagandě stejných metod jako nacisté u Židů, tedy nepřítele je potřeba odlidštit. A já si nyní kladu otázku : Proč jsme to dopustili ? Proč jsme nechali trpět Ukrajince ? Abychom si v poklidu užívali konzumnímu způsobu života, zatímco jen tisíc kilometrů od našich hranic umírají lidé, kteří jen brání své domovy a svobodu ? Vidím tu paralelu s Mnichovem, neodsoudit ruskou agresi a nechat Ukrajinu trpět pro hřejivé teplo v našich domovech, považuji za amorální a naprosto pokrytecké. Ano, nyní se můžeme rozhodnout nezasahovat a obětovat Ukrajinu, ale v budoucnosti nebudeme mít na vybranou, tento luxus volby máme jen v demokracii. P. S. 2 : JIŽ NIKDY NEVSTOUPÍ NOHA RUSKÉHO OKUPANTA DO NAŠÍ VLASTI, POKUD ANO, TAK CESTA Z OSTRAVY DO PRAHY BUDE LEMOVÁNA PRORUSKÝMI KOLABORANTY PŘIBITÝMI NA KŘÍŽI A KAŽDÉHO RUSKÉHO OKUPANTA ČEKÁ OLOVO.

plakát

Jan Patočka: darovat smrt (2017) (TV film) 

Dokument o nejvýznamnějším českém filozofovi 20. století, kterého umučili komunisté. Jan Patočka patřil mezi zakladatele Charty 77, kterou tvořila skupina lidí, jenž se statečně a bez zábran a naopak bez jakékoli možnosti případné obrany, postavila tváří tvář totalitní moci v době, kdy celá československá veřejnost podvoleně kolaborovala (většina pasivně, ale statisíce z nás i aktivně) s totalitní mocí, žádala klid na práci, levné pivo a co nejméně pracovních sobot. Tito lidé dali všanc svou svobodu, osobní pohodlí svých blízkých, ztratili možnost vykonávat svá povolání a jejich děti studovat školy, na které se hlásili. A zatímco spousta z nás ochotně mávala Husákovi do úsměvu na Prvního Máje a ronila v uniformách Lidových milic, pionýrských a svazáckých krojích, případě jako členové delegace za místní KSČ, krokodýlí slzy s lampiony v průvodu předvečer 7. listopadu, mnoho z těch, kteří se ozvali a řekli, že lež je lež, že svoboda a lidská práva platí pro všechny, skončilo bito na služebnách STB, případně v komunistických vězeních. Charta 77 je memento. Memento, že nebýt srab člověka narovná. V momentě, kdy vyjdete vstříc totalitě jako její nepřítel s otevřením hledím, právě jste učinili první krok k tomu, abyste ji porazili.

Poslední hodnocení (815)

Navalny (2022)

31.05.2022

Ztratili jsme Stalina (2017)

11.10.2019

Selský rozum (2017)

17.01.2018

Temná věž (2017)

25.10.2017

Bitva o Moskvu (2016)

odpad! 31.01.2017

Vánoční poselství prezidenta republiky Miloše Zemana (2016) (pořad)

odpad! 05.01.2017

Jan Patočka: darovat smrt (2017) (TV film)

05.01.2017

Třicet případů majora Zemana (1974) (seriál)

odpad! 25.11.2016

Reaganova tajná válka (2014) (TV film)

odpad! 08.11.2016

Reklama