Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Romantický

Recenze (318)

plakát

Střípky vzpomínek (1996) (TV film) 

Tento film patří k těm lepším, natočeným podle románu D. Steelové. Herci hrají přesvědčivě a líbil se mi i děj. Takový nenáročný, oddychový film.

plakát

Tak už dost, Frede! (1991) 

Je to sice úchylárna, ale mě se ten film docela líbil. Poprvé jsem ho viděla asi tak v pubertě a tenkrát se mi líbil. Dneska je to pro mě spíše nostalgie, ale klidně se na film podívám znovu.

plakát

Metráček (1971) 

Můj oblíbený film pro mládež. V pubertálním věku jsem ten film měla moc ráda a také jsem četla knížku. V dnešní době je to pro mě spíše vzpomínka na bezstarostné mládí, ale i tak se na film podívám ráda znovu. Ve filmu se mi asi nejvíce líbila postava tělocvikáře Bohouška v podání Ladislava Mrkvičky a jako většině ostatních uživatelů také krátký výstup Helenky Růžičkové coby nevítané tetičky. Zkrátka takový milý, oddechový film zachycující dobu dospívání.

plakát

Svět podle Prota (2001) 

Silný, zajímavý film, s výborným Jeffem Bridgesem a naprosto excelentím Kevinem Spaceym. Není to klasické sci-fi, ale spíše příběh se sci-fi nádechem a hlavně vybroušenými dialogy, které mě vtáhly do děje. Samotný konec filmu je trochu zvláštní, jako by ani nezapadal do předchozího děje. Zůstává tedy na divákovi, aby si určil identitu Prota.

plakát

Esmeralda (1997) (seriál) 

Přiznám se, že jsem se na Esmeraldu dívala. Nesledovala jsem jí úplně od začátku, ale sledovala jsem jí až do konce. Uznávám, že to není žádné umělecké dílo, ale házet to do odpadu mi přijde trochu moc. Myslím, že všichni intelektuálové by se měli nad sebou zamyslet. Člověk se chce taky někdy odreagovat a vypnout a nemuset nad filmem přemýšlet. A jako oddechovka je Esmeralda dostačující. Aspoň pro mě. A mimochcodem: nevěřím tomu, že všichni odpaďáci se na ni nedívali nebo sledovali jen jeden díl. Prostě to jen většina nechce přiznat, což je dost pokrytecké.

plakát

Hotel Modrá hvězda (1941) 

Vynikající Nataša Gollová v roli majitelky zchátralého hotelu. I zde, stejně jako ve filmu Eva tropí hlouposti ji zdatně sekunduje Oldřich Nový, tentokrát v roli nápadníka. A pozadu nezůstávají ani pánové Pivec, Pešek a Novotný - Vy jste pozůstalí? Ne, my tady spíše pozůstáváme. Nestárnoucí komedie.

plakát

Cesta do Rokycan (1981) (TV film) 

Klasický příklad manželského soužití po x letech. Dialogy jsou vytříbené k dokonalosti. Vladimír Menšík a Iva Janžurová hrají fantasticky a do toho jim zdatně sekunduje Vladimír Dlouhý. Zkrátka vynikající konverzační komedie .

plakát

Já nejsem já (1985) 

Globálně vzato - je to průměrná komedie, která nijak neurazí a místy je i vtipná. Námět není špatný, zápletka s výměnou dvou naprosto odlišných postav se mi líbí, pouze mohla být lépe zpracována.

plakát

O princi, který měl o kolečko víc (1992) (TV film) 

I mě se tato pohádka velmi líbila a stejně jako ostaní nechápu nízké hodnocení. Myslím, že je to jedna z mála inteligentních pohádek, které po revoluci vznikly, ale to jen opakuji, co je tady již napsáno. Vladimír Dlouhý je výborný herec a hodí se k němu role spravedlivého a moudrého prince.

plakát

Hry bez hranic (1965) (pořad) 

Moje oblíbená soutěž. Viděla jsem každý díl a na každý jsem se těšila jako malá. Škoda, že dnešní zábavné soutěže už nemají takovou úroveň.