Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (47)

plakát

Stalker (1979) 

Intenzivní, skoro až magický zážitek.

plakát

Nedotknutelní (2011) 

Velké překvapení a asi nejlepší komedie posledního roku. Nenucený jemný humor, lidský příběh a dokonalý zvedák nálady - to tenhle film pro mě jednoznačně je, ačkoliv se v něm mísí dohromady s komedií silné drama, u kterého si člověk opět uvědomí spoustu životních hodnot. Svěží film.

plakát

Stud (2011) 

Velmi silné. Ačkoliv jsem čekal emočně ještě více vypjatější dílo, tak i přesto na mě Stud zapůsobil opravdu velmi dobře a silně. Intimní problém jednoho člověka přesahující do globálního měřítka, totální duševní destrukce hlavní postavy a neskutečný výkon Fassbendera.

plakát

Lepší svět (2010) 

Silny film, jehoz na prvni pohled klisoidni temata prechazeji dohromady ve velmi svezi soud a analyzu nejvetsich problemu dnesni spolecnosti. Prijemne herecke vykony.

plakát

Americká noc (1973) 

Nadherna pocta filmarine a film nabity neskutecnou pozitivni energii. Proste dalsi krasny pocin Truffauta.

plakát

Tenkrát na Západě (1968) 

Jednoznacne nejlepsi western a velmi intenzivni zazitek. Neskutecna hudba, ktera me chytla natolik, ze po prichodu s kina jsem si ihned stahnul soundtrack, lehnul si a ve tme jsem si jeste vychutnaval tu naladu, kterou na me film prenesl. U sceny, kdy Claudia Cardinale prijede na nadrazi a poprve ve filmu se objevi hlavni melodie mi bezel mraz po zadech a tahle scena me jednoznacne dostala. Nadherna kamera, atmofera a uzasne finale.

plakát

Hotel Paradise (2012) (pořad) odpad!

Videna asi pulka prvniho dilu a to jeste jen tak jednim okem, ale i to mi naprosto stacilo. Otresne ve vsech ohledech, az se mi chtelo zvracet. Uz nikdy.

plakát

Zift (2008) 

Syrový a vcelku drsný film, kde "se s tím tvůrci moc nesrali" a mě tohle pojetí naprosto sedlo. Jen občas film balancoval mezi naprostou vážností a uplnou absurditou, což se jevilo docela podivně. Vizuálně a kamerově podmanivé. Viděno na akci Aero naslepo.

plakát

Melancholie (2011) 

Velmi silná Trierova osobní výpověď. U Melancholie se ve mě mísilo hodně smíšených a zvláštních pocitů a docela dost na mě film psychicky zapůsobil. Vizuálně velmi podmanivé a chvílemi opravdu až hypnotické. Vlastně atmosféra celého snímku je opravdu velmi silná a HODNĚ zvláštní - a silně se na mě přenesla. Po shlédnutí jsem chvíli koukal do prázdna a vlastně moc nevěděl, co jsem to zrovna viděl. Výborná kamera.

plakát

Valčík s Bašírem (2008) 

Výborné využití kreslené animace, skvělý nápad s "vyprávěním" a prostě celkově moc pěkne provedený film o ještě zajímavější problematice. Vizuálně perfektní a poutavé.