Uživatelská zóna Přihlásit Registrovat Ztracené heslo

Nejoblíbenější uživatelé Podrobnější přehledy uživatelů

genetique

Milan Fekiač
Banská Bystrica
okres Banská Bystrica (SK)
alter ..>thrill fan<.. ego

Oblíbení režiséři
Oblíbení herci
Oblíbené herečky
Oblíbené seriály

od nejnovějších    podle abecedy    podle hodnocení    podle roku vzniku filmu

<<       >>

From Paris with Love (2010)  **** 11.03.2010

Blahom síce nepradiem, ale keďže tento film nepatril k najočakávanejším akčným hitom tohto roku, tak nie som ani sklamaný. Po skvelých dvoch filmoch, ktoré vo svojom žánri len ťažko hľadajú konkurenciu, týmto filmom zaznamenal Morel možno určitý vzostup, ale ešte stále dokazuje, že režijne na to má, akurát pri výbere scenára by ho mohol niekto opľuť pre šťastie. Paríž síce ponúka množstvo možných vychytávok, ale nie za každú cenu a s tým istým režisérom. Čo ma mrzí najviac, že hlavné herecké duo vyšlo vďaka nevýraznému scenáru tak trochu navnivoč. Ja som tento béčkový scenár prekukol behom pár minút a tak som sa stihol preladiť na správnu frekvenciu a užíval som si klasickú zápletku obohatenú o veľmi dobré akčné scény, výbuchy, prestrelky, autonaháňačky. Hláškujúci a nebezpečne hustý Travolta si odkrojil obrovskú časť z hereckého koláča a okolo neho poskakujúci Rhys Meyers už dojedol len zvyšky. Mne to tak ale chutilo a určite si dám niekedy aj dupľu. 75%.
     Taxidermia (2006)  **** 11.03.2010

Toto je dokonalé filmové a príbehové šialenstvo, ktoré by za pozmenení čolen jednej nitky dejovej línie mohlo dopadnúť ako úplné fiasko. 'Taxidermia' je však dôkazom, že i šialené môže byť niekedy geniálne. Je už len na divákovi, či medzi tým dokáže nájsť tú správnu hranicu a užívať si tak tento svojský film. 85%.
     Hlídač (2009)  ** 08.03.2010

Prakticky súhlasím so všetkým, čo napísali užívatelia, ktorí dali filmu dve, respektíve tri hviezdičky. Po dlhej dobe som zaznamenal dokonca nejaké pozitíva v akčných scénach, ktoré by v porovnaní s inými filmami síce neobstáli ani v najmenšom, ale Steven má to šťastie, že mám preňho stále slabosť. I keď niekedy som mal stále pocit, že scény, pri ktorých tak rýchlo kmitá rukami boli len skrytou kamerou nahraté scény keď sa Steven načahoval po nejakých hamburgeroch. 50%.
     Prokletý ostrov (2010)  ***** 07.03.2010

Mám taký dojem, že pokiaľ budú filmy s tak skvelými pointami aj naďalej prekračovať a stále ďalej posúvať hranice seba samých, tak onedlho už nás filmy nebudú mať čím prekvapiť. Scorsese a spol sú však odhodlaní urobiť všetko aby roztrieštili divákovu predstavu o pointe a všetkých možných variáciách záveru. Na mne im tento experiment vyšiel a rád sa opäť nechám otestovať. Herecká brilantnosť je základným pilierom tohto snímku a okrem tria hlavných predstaviteľov, ktorých herecké kreácie sú dlhodobo synonymom kvality, musím spomenúť a vyzdvihnúť ďalšiu neobvyklú roličku, ktorú si strihol Jackie Earle Haley, a jeho párminútový výstup mi rezonuje v hlave asi rovnako intenzívne ako skvelá, jedinečná atmosféra tohto filmu, ktorú dotvárala najmä úžasná hudba a jedinečná kamera. 95%.
     Into the Storm (2009)  *** 07.03.2010

Nedá sa mi neskrývať mierne sklamanie, pretože na podobné filmy si dosť potrpím. Bez debaty má tento film rovnako skvelých hercov ako v oscaroch ovenčených snímkoch, dialógy som hlatal, réžia je veľmi stabilná, hudba veľmi dobre navodzuje patovú situáciu a bezradnosť vo vypätých vzťahoch medzi najdôležitejšími osobami anglickej vlády i medzi jednotlivými štátmi zároveň. Súčasne však neviem čím by ma film počas celého trvania zaujal. Tešil som sa na poodhalenie súkromného života jednej z najväčších postáv anglickej histórie a takisto som si chcel doplniť pár historických vedomostí, ktoré mi filmy tohto razenia vždy ponúknu. V prvom prípade som bol celkom spokojný. Ale v druhom prípade mohli tvorcovia obohatiť historické fakty o pár delikátnych údajov, ktoré som si následne, v dopyte po vedomostiach, ktorý vyvolal tento film, musel vygoogliť. 70%.
     Na hraně temnoty (2010)  **** 06.03.2010

Čakal som, že Campbell vytiahne Mela na vrchol podobne ako to dokázal s upadajúcou slávou slávnych bondoviek. To by však ale musel ostať pri svojom typickom popcornovskom štýle a nehrnúť sa do serióznej drámy s konšpiračnými teóriami a politickým pozadím. Totiž aj v tomto filme funguje všetko ako má byť až pokiaľ divák nezistí, že tvorcovia chcú z tohto komorného snímku spraviť niečo veľké, ale to by musel scenárista na papieri nechať dušu a upísať ju diablovi aby z tohto námetu vzniklo to, čo asi pôvodne plánoval. Minimálne z neho mohlo vzniknúť niečo menej a mohol z neho zostať typ filmu na ktorý sme u Mela zvyknutí. Také repete filmu 'Payback' by vôbec nebolo zlé, je síce pravda, že už nám trošku zostarol, ale aj tu ukázal, že s ním v akčných scénach ešte treba rátať, nevraživý pohľad za tých osem rokov stratiť nestihol, kondíciu tiež nenechal doma a jeho herecká chuť bola naozaj výrazná. Napriek všetkému nadšenie z Melovho návratu prevalcovalo takmer všetky negatíva, ktoré som pri filme pociťoval, s odstupom času ale určite hodnotenie posuniem na hranu troch hviezdičiek. 75%.
     Young People Fucking (2007)  *** 04.03.2010

Príde mi až neskutočné, koľko právd a (menej, či viac) bežných situácií z intímneho života dvoch ľudí dokázali tvorcovia vopchať do tejto spleti príbehov. Vtipný, nápaditý, miestami aj trošku jednoduchý, ale určite výrazne vyčnievajúci snímok, ktorý ale aj napriek tomuto všetkému zostáva len obyčajnou komédiou na jedno použitie. Škoda, že tvorcovia do jednotlivých častí nevložili viac príbehovej stránky a nevyvodili z nich nejaké dôsledky, či závery. 70%.
     Chi bi xia: Jue zhan tian xia (2009)  **** 03.03.2010

Kvalitou prakticky totožný s prvým dielom. Súhlasím s názorom, že druhá časť už mohla byť len krátkym vyvrcholením prvého dielu, ktorý skončil z pohľadu diváka 'za päť minút dvanásť'. Woo však ukazuje, že nie všetko je na prvý pohľad ako sa zdá, a že on vie tých päť minút natiahnuť na ďalšiu hodinu a pol. Niekoho to frustrovalo, ja som však túto taktiku tušil a tak som si znova vychutnával lišiacke čínske taktické manévre, množstvo elegantne napísaných dialógov prezentovaných skvelými hercami, dokonalé hudobné motívy a unikátnu záverečnú bitku. Akčných scén som po luxusnou akciou nabitom prvom diely čakal viac, takže to ma sklamalo, ale inak nemám čo vytknúť. Veliká vďaka Janko. 85%.
     Next Day Air (2009)  ** 02.03.2010

Už od začiatku som vedel, že príbeh ma nemá čím prekvapiť, ale keby si až do konca držal počiatočný štýl a úroveň, tak mohlo ísť o naozaj pohodovú oddychovku. To by ale scenárista nemohol kopírovať jednu scénu za druhou z iných filmov. Takisto hlášky padajú jedna za druhou, ale asi len jednej bol pozitívne pripísaný prívlastok originálna. Takisto žánrové zaradenie viac inklinuje ku komédii, ktorej bezzubé vtipy nemali ani kúsok šťavy, nápad bol bez pointy, tak som čakal aspoň viac akcie, ktorá by to celé trošku okorenila. Tá sa však objavila len na záverečných päť minút. Taktiež herecká snaha všetkých predstaviteľov bola až extrémne premotivovaná, pretože všetci pred kamerou pobehujú a gestikulujú ako sfetovené sliepky. Jedinou výnimkou bola rolička Mosa Defa, ale ten jeho desaťminútový výstup celý film nespasí. Práca kamery a niektoré flashbacky sa síce rátajú, ale toto má od ritchieoviek asi tak ďaleko ako spevácke vystúpenia Luciana Pavarottiho a 50 Centa. 45%.
     Pokrevní bratři 2 (2009)  **** 01.03.2010

Vedel som, že geniálny námet jednotky jednoducho nemôže byť zduplikovaný. Na moje potešenie som čakal väčšie sklamanie, ako bol výsledok. Herci si svoje postavy naozaj užívali, niektoré scény sa znova zaryjú do pamätí mnohých divákov, ktorí budú netrpezlivo vyčkávať na pokračovanie. Ja by som ho privítal tiež, ale nie s desaťročným odstupom. Malou nádejou je cameo Willema Dafoa na konci. Najsilnejšou zbraňou tohto pokračovanie je však akcia a dokonalé hlášky. 75%.
     Ninja Assassin (2009)  *** 01.03.2010

Je smutné, že deň po zhliadnutí tohto filmu idem napísať komentár a neviem čo písať, pretože si poriadne nepamätám o čom film bol, a to asi o niečom svedčí. Keby som mal samostatne hodnotiť akčné scény, tak by bezpodmienečne dostali plné hodnotenie. Akcia je v tomto filme naozaj neutíchajúca a pre nadšenca žánru určite nebude sklamaním. Film však nemožno zakladať len na scénach s akciou, ale treba ich vo filme aj niečím pospájať. Najideálnejším riešením je obvykle dobrý scenár, originálny príbeh, dobré herecké výkony, hudba a ostatné zložky filmu, ktoré vidíme najmä pri nomináciách na rozličné filmové ceny. Všetky však vo filme šliapu len akýmsi zlomkovitým tempom a na výsledku je to citeľne badať. 60%.
     Slídil (2007)  *** 01.03.2010

Málokedy sa vidí, aby v remakeu rovnomenného film hral po tridsiatich rokoch hlavnú postavu ten istý herec. Avšak práve účasť Michaela Cainea bola pre mňa malou útechou a nádejou, že môže z pôvodného snímku priniesť nejaké skúsenosti a atmosféru, na ktorú tak rad spomínam. Nestalo sa tak, obaja herci síce hrajú svoj štandard, ktorý občas vystupňujú do vrcholných scén svojho vystúpenia, ale to prázdno, ktoré okolo nich vzniklo bolo až príliš citeľné a viditeľné. Ďalším sklamaním bol pre mňa fakt, že spoľahnúť sa nemožno už ani na režiséra (a herca zároveň), ktorý má divadelné hry prelúskané odzadu-odpredu. Nepochopiteľné prevzatie látky Kennetha Branagha, ktorý síce predlohy rád upravuje podľa svojho, ale so zachovaním atmosféry, dejovej súvislosti, gradácie a prípadne ich zlepšením. Škoda, že v tomto prípade sa tak nestalo. Ale keby som nevidel pôvodný snímok, tiež pradiem nadšením. 65%.
     Dangerous Man, A (2009)  ** 28.02.2010

Steven sa stále dookola pohybuje v začarovanom kruhu a jeho kariéru už dnes môže spestriť a osviežiť len nejaká podarená vedľajšia rola v pripravovanom ' Machete'. Tentokrát Stevena zradil príbeh, ktorý bol naozaj trápením a za všetko hovorí fakt, že keď som musel na pár minút prerušiť sledovanie filmu, tak som si po chvíli nevedel spomenúť o čom to vlastne celé je. Nezáživný, otrvný príbeh s debilnými charaktermi postáva a otrasnou kamerou, poprípade strihom. Na moje prekvapenie sa však tentokrát dalo pozerať na osobné súboje, v ktorých sa Steven dostal celý do záberu a je ich viac ako v jeho posledných troch filmoch dokopy. Prestrelky som tiež čakal na horšej úrovni, takže pre mňa tento film sklamaním určite nebol. Škoda, že to nemôžem napísať a hodiť mu napríklad štyri hviezdičky ako to bolo kedysi dávno. 45%.
     [Rec] 2 (2009)  **** 27.02.2010

Pokračovanie horroru málokedy dopadne takto úspešne. Španieli opäť hodili rukavicu a hollywoodsky remake na seba určite nenechá dlho čakať. Ja ho ale po posledných skúsenostiach s určitosťou vynechám a budem si pamätať tento skvelý atmosferický horror, pri ktorom mi poskrúcalo črevá a tlak som mal vyšší ako pri infarktových stavoch. 80%.
     Camino (2008)  ** 27.02.2010

Zvyčajne rád nechám svoje city rozkmitať až na únosnú hranicu, ale v tomto prípade sa čistá samoúčelnosť postarala o prepad hodnotenia až takmer na dno samotného hodnotenia. Filmarina je to pekná, herci hrajú veľmi pôsobivo, ale všeetko podkopáva fakt, že príbeh bol jednoducho obyčajným citovým trýznením. 35%.
     Vlkodlak (2010)  **** 25.02.2010

Mňamka, ktorá postupom času prestávala chutiť, i keď vlkolaci mali vo filme narastajúci apetít. Filmovú predlohu nepoznám, ale citeľná inšpirácia filmovou horrorovou atmosférou štyridsiatych rokov je pozitívnym faktom hneď od začiatku, a určite nebude šmakovať modernému divákovi odrastenom na sérii 'Saw'. Réžia Joea Johnstona je naozaj odvážna, nebojí sa zaexperimentovať tak po príbehovej stránke, ale hlavne v horrorových a ľakacích scénach, ktorých bolo neúrekom. A aj napriek štúdiovým prieťahom je cítiť režisérov nadhľad a značnú hereckú podporu. 75%.
     Chi bi (2008)  ***** 24.02.2010

John Woo ako sme ho poznali a ako si ho chceme pamätať. 90%.
     Svítání (2009)  *** 23.02.2010

Nápad za cenu upírskej nesmrteľnosti, avšak spracovanie ma ako diváka zasýtilo asi tak, ako hladného upíra kvapka ľudskej krvi. Ešteže mali tvorcovia podporu v dokonalých efektoch a hereckom zložení. Slušné nápady dotvárali miestami slušnú atmosféru beznádejnej budúcnosti, riešenie zápletky bolo síce jednoduché, ale inovačné a nečakané, zabalené do tradičného konca, z ktorého som však sklamaný nebol. Po určitých nelogických scénach a dierach v scenári som čakal väčšiu blamáž. 70%.
     Nezvaný host (2007)  **** 23.02.2010

Veľmi senzitívna a citlivá dráma o osudoch štyroch ľudí, ktorých osud spojil tým najpodivnejším spôsobom. Riešením problému a prezentovanej témy ma film veľmi prekvapil. Mohol byť obyčajným tuctovým filmom o ilegálnych prisťahovalcoch, ktoré možno niekedy boli v kurze a každý z nich bol výnimočný, no dnes už zapadajú do podobnej rutiny ako romantické komédie, či béčkové akčné snímky. Thomas McCarthy a jeho druhý film, v ktorom si príbeh zachováva duchaprítomnosť a divák má z neho pocit nevšednosti a veľkého filmového uspokojenia. Rytmické kreácie hudobnej časti filmu boli na skvelej úrovni, Richard Jenkins bol vo svojej roli a hlavne za bongom neodolateľný a výkon Haaza Sleimana bol takisto na nomináciu. 85%.
     V hlavní roli já (2008)  **** 23.02.2010

Čierny humor, absurdnosť situácií a skvelé herecké výkony gradujú každou scénou až do samého záveru. Neskutočná paľba vychytených hlášok, ktorú miestami trošku uzemňujú jednoduché schémy riešenia zápletky, ale inak je to naozaj skvelo zostrojená a rozohraná partička, z ktorej divák určite neodíde porazený. 85%.
     Halloweenská noc (2008)  *** 22.02.2010

Samoúčelná jednohubka, ktorá zasvätenému horrorovému fandovi prinesie určite nemalú dávku potešenia. Aj ja som sa veľmi slušne bavil, ale po skvelom rozjazde som čakal film, ktorý bude mať viac šťavy, pretože režisér cestou k jeho koncu niekde asi stratil gule. Pár vtipných momentov sa nájde, ale nebavil som sa ako pri 'Shaun of the Dead', halloweenska atmosféra je citeľná, ale nie tak ako vo filme 'Halloween' a príbeh svojím konceptom pripomína '11:14', ale výsledok už jeho kvality nedosahuje. 60%.
     Nan er ben se (2007)  ***** 18.02.2010

Mňam, tak toto mi chutilo. Pekelná akcia, ktorá je veľkoryso porciovaná každou druhou scénou, nechýbajú zbesilé naháňačky na americký štýl, bezbariérové behanie po strechách po francúzsky, či samozrejme lámanie kostí pri ostrých súbojoch po východniarsky. Dlhá minutáž filmu vôbec neublížila, trošku rozpačitý úvod je neskôr korigovaný veľmi sľubným riešením zápletky. Rozuzlenie toho kto sa koho kope bolo spravené veľmi nonšalantne a sympaticky, záver bol trošku stávka na istotu, ale tá neutíchajúca akcia poslednej polhodinky mi ešte doteraz rezonuje v hlave. Samozrejme je tu cítiť istá inšpirácia z iných filmov, ale ako ich kombinácia to nedopadlo vôbec najhoršie. Veľmi dôležitá je ústredná trojica klaďasov, ktorých súhra charakterov sa vydarila naozaj veľmi dobre a samozrejme nechýbali ani účinne charizmatickí záporáci na čele s Jackym Wum. Poprosím repete. 90%.
     Otče náš (2007)  *** 17.02.2010

Veľká škoda, že Christopher Zalla veľmi očividne stavil len na zaujímavú a pôsobivú zápletku, ktorej zaujímavosť po polhodine vyhasla. Následná hodinka rozťahanej drámy mala tú slabosť, že charaktery hlavných postáv a takisto herci samotní (Jesús Ochoa je výnimka) ma nedokázali presvedčiť o ich dôležitosti v tejto časti príbehu. Našťastie prichádza záverečná polhodina, v ktorej sa Zalla opäť vrátil k trhillerovým črtám, poriadne pritlačil na pílu a tým sa to celé celkom pekne spriemerovalo. Konštruktívnosť jeho režisérskych schopností mu tiež nemožno odoprieť. 65%.
     Max a maxipříšerky (2009)  **** 17.02.2010

Spike Jonze si u mňa napravil reputáciu a po mojom vlažnom prijatí filmu 'Adaptation.' opäť prichádza s filmom, ktorého príbeh je nepredvídateľný ako aprílové počasie. Toto prirovnanie by mohlo byť už akousi nálepkou jeho filmov, pretože klišé alebo rutina sa v jeho pracovných výtvoroch nachádzajú len v minimálnom množstve. Už z promo fotiek bolo cítiť veľké neznámo, do ktorého diváka dostáva príbeh hneď zo začiatku a vlastne pokračuje až do samého záveru. Tento rodinný film je však určený takmer výhradne pre dospelé publikum s momentálnym apetítom po clivom a melancholickom príbehu. A takisto ako Forman vo svojom film 'Taking Off' použil scénu, v ktorej sa Spolok rodičov túlavých detí snaží pochopiť svoje deti tým, že si všetci zapália marišku, tak takisto by som ja použil tento film pre všetkých rodičov, ktorí už zabudli čo je to neohraničenosť detskej fantázie. Ukážka detskej predstavivosti má krásny vizuál, hudba ma až tak neoslovila, ale v záverečnej scéne vybalila Karen O. neskutočný ciťák a slze som sa neubránil. 80%.
     Taking Off / Odcházím… (1971)  *** 16.02.2010

Skvelé nápady Miloš Forman preniesol z jeho tuzemských filmov do otvorenejšieho a voľnejšieho amerického tvorcovského prostredia, kde nabrali nový smer a význam. Bohužiaľ už trošku ležérnejší a snaha ukázať spoločnosti jej pravú tvár mi viac pasovala v jeho predošlých filmoch. Samozrejme si film zachováva geniálnosť scén, kde vie dokonale zachytiť vtipnosť a zároveň trápnosť danej situácii. Herci boli výborní, ale hudba mi absolútne nesadla. 70%.
     Halloween / Předvečer svátku Všech svatých (1978)  ***** 14.02.2010

Parádička. Klasický oldschool horror, ktorý ponúka všetko, čo má správny horror mať. Takto sa začal kult, ktorý pokračuje dodnes. Škoda, že jeho ďalšie pokračovania a iné slasherové filmy, ktoré sa ním výrazne inšpirovali už len málokedy dokážu nadviazať na kvalitu tohto snímku. Neskutočná atmosféra, ktorá vcucne diváka do deja už počas úvodnej scény. Účelne statická kamera je až znepokojivo majstrovsky využitá, perfektné nasvietenie a hudobný doporvod natoľko zatriasli mojimi nervami, že som si obžul skoro všetky nechty a už počas úvodných tituliek som sa schovával pod perinu. Keby niekto pustil ústredný hudobný motív v rádiu počas, tak by som za jazdy asi strhol auto do garátu. 90%.
     Jerusalema (2008)  **** 12.02.2010

Keď už sa toľko film porovnáva s presláveným 'Cidade de Deus', tak mal dostať tiež aspoň toľko priestoru a možnosť ukázať sa svetu, pretože si to rozhodne zaslúži. Veľmi sľubný gangsterský film, ktorý vám zaručí spokojnosť, pokiaľ už budete unavení od pozerania naháňačiek po newyorkských ulíc v starých fordoch typu T, či strieľaní z klasických thompsonoviek. Ale samozrejme aj vtedy, keď budete mať chuť vidieť film s dobrými hereckými výkonmi, dobrou prácou kameramana a so zaujímavým výberom hudobnej zložky. Film o tom, že gangstrom môže stať človek aj vtedy, keď chce pre svojich ľudí naozaj len to najlepšie, čo je oproti klasickým caponeovkám trošku irónia, a je o to smutnejšie, že pravdivá. 85%.
     Wrong Turn at Tahoe (2010)  **** 11.02.2010

Perfektný bečkový thriller, ktorý by mal za podpory lepšieho príbehu naozaj slušné ambície. Ambície však rozhodne mali aj scenáristi, a keď už sa nedalo nejak zvlášť pohnúť s originalitou scenára, tak si to vynahradili aspoň kvalitou dialógov, ktorá bola na vybrúsenej úrovni. Hlášky a slovné prešmyčky možno nepatria do prvej ligy, ale na tento typ filmu je to určite nadpriemer. A keby Harvey Keitel ako záporák pridal trošku viac zo svojej večnej charizmy a boli by to čistokrvné štyri. 75%.
     G. I. Joe (2009)  **** 10.02.2010

Bayov konkurent na tento rok obstál veľmi dobre, miestami ho dokonca s prehľadom prešťal. Perfektná akčná jazda bez sekundy hluchého miesta. Veľmi zaujímavo a účelne boli spravené spätné spomienové scény, pretože spraviť úvodnú polhodinu len čisto z nich by bola samovražda. Náročné efekty boli na veľmi slušnej úrovni, i keď miestami to smrdelo prúserom a niektoré scény boli až donebavolajúce somariny, rovnako ako scenár. Niektoré časti a logické nezrovnalosti robili z diváka totálneho dementa a scenáristi robili film asi pre tých, ktorí si myslia, že dva a dva je päť. Ja viem, že dva a dva je šesť, takže sa mi to páčilo. Predsa len, od leta do zimy je dlhá doba a ja som po takejto jednohubke doslova túžil. 80%.
     Dead Man's Shoes (2004)  **** 09.02.2010

Ťažká brutalita. Shane Meadows potvrdil, že s kvalitou jeho nezávislých filmov si môžem byť istý. Otrepané príbehy nemajú v jeho filmoch miesto a ani tento nie je výnimkou. Navyše miestami úplne ignoruje hlavný stredný prúd, čo sa spracovania týka. Výber hudby v tomto temnom thrilleri bol naozaj hazardným ťahom, ale mne sa to páčilo. Rovnako ako kamera, výber hercov, či dokonca zaujímavá atmosféra, ktorá nemá ďaleko ani od horroru, či (trúfnem si povedať) miestami dokonca ani od paródie. Už záleží potom len na vkuse divákov. Vidím, že Meadows sa ale do toho môjho trafil. 80%.
<<       >>

Provozovatel, Reklama, Redakce  /  FAQ  /  Přidej obsah  /  wap.csfd.cz