Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Oblíbené seriály (10)

Akta X

Akta X (1993)

Seriál, který jsem jako malý sledoval potajmu v televizi, protože ho vysílali pozdě ve všední dny, a který mě s desátou sérií provází a s čerstvě oznámenou jedenáctou i dál bude provázet i v dospělosti. Mytologické a konspirační díly vždycky dalece převyšovaly monster-of-the-week epizody, ale i mezi těmi se najdou klenoty. Jasně, nudných dílů je taky hromada, ale ty zase vynahrazují vyloženě humorné, jako když Scullyová s Reyesovou v deváté řadě potkají Boha a hrají s ním dámu. Bez Muldera to sice pak už nebylo ono, ale John Doggett byl slušná náhrada a nakonec se vrátil a potěšilo i po čtrnácti letech znovuotevření Akt X v nových dílech, z nichž minimálně ten první je přesně to, co jsem si od nich představoval. Sice jsou víc zatížené na CGI, než abych byl úplně spokojený, ale moderní styl a tempo jim sluší a těžko si pro všechny ty konspirace představit adekvátnější zasazení než současnost. Takže jo, budu vyhlížet každou novou epizodu a nejen z nostalgie. Tajně už nemusím.

MINDHUNTER: Lovci myšlenek

MINDHUNTER: Lovci myšlenek (2017)

Nebýt toho, že jsme letos dostali osmnáct hodin Davida Lynche, byla by to jasná jednička. David Fincher, FBI a profilování sériových vrahů – tohle prostě nemohlo dopadnout jinak. Sem s druhou sezónou!

Firefly

Firefly (2002)

Atmosférický sci-fi western plný skvělých postav, dobré akce, vtipných hlášek, zajímavých momentů, úžasných záběrů na vesmírné lodě a famózní hudby. Není divu, že jde o modlu takového rozměru.

Protiúder

Protiúder (2010)

Čeká mě čtvrtý díl první (nulté, chcete-li) série a je to námrd. Trochu se bojím další řad, protože Armitageův Porter je prostě maximální borec a bude mi chybět, a navíc se společně s příchodem nových hrdinů (přičemž mám po Rise of the Empire fakt strach z hereckých výkonů Sullivana Stapletona) mění i produkce, ale obavy jsem měl i z toho, že Strike Back jako takový bude příliš televizní, s levnými akčními scénami a nízkým věkovým ratingem, takže jsem byl pochopitelně velmi příjemně překvapen vysokými hodnotami akce s pořádnou kamerou a choreografií, dalece přesahujícími většinu shakysraček z kina, počtem fucků a sonovabitchů, bodycountem na úrovni The Expendables, krví a brutalitou, ať už jde o mučení nožem nebo klasický waterboarding. Tvůrci se s tím fakt nemazlí a to je sakra dobře. Podle ohlasů si i díly se Scottem a Stonebridgem udržují stejnou kvalitu. Jsem zvědavý, protože jestli je to pravda, poletí tohle do mé topky sakra rychle.

Rick a Morty

Rick a Morty (2013)

Bravest Warriors pro lidi, co přemýšlí o životě. Cynická série s nejinteligentnější strukturou dílů, co se kdy v animovaném formátu objevila, promyšlenými charaktery, vtipy o genitáliích, nekonečnou sérií popkulturních odkazů a tvrdými odpověďmi na existenciální otázky. Právě ten přesah Ricka a Mortyho posunuje mnohem dál, než kam je obvyklá produkce ochotná zajít. Otázka je, jestli unesete jeho krutou nevybíravost. „What about the reality where Hitler cured cancer, Morty? The answer is: Don't think about it.“

Ash vs Evil Dead

Ash vs Evil Dead (2015)

Groovy! Bruce Campbell jede jako zamlada a Ashley J. Williams je přesně takovej vůl jako v Armádě temnot. Tu sice shrnutí dosavadního děje paradoxně bere oklikou, protože na ni tvůrci nemají práva, ale zůstává všechno, co na ní máme rádi: přestřelená akce, hysterický humor a předimenzované násilí. Neuvěřitelně jsem se bavil. Na obrazovkách momentálně nic lepšího není. A na plátně nejspíš taky ne.