Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Pohádka
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný

Recenze (143)

plakát

Ostře sledované vlaky (1966) 

Dle mého názoru dost přeceňovaný film, neřikám rozhodně že je špatný, ale je tam několik hluhých nudných nezaživných míst. Rozhodně od pana Bohumila Hrabala jsou mnohem lepší filmy jako Postřižiny, nebo Slavnosti sněženek. Ostře sledované vlaky jsou oproti tomu slabší dílo.

plakát

Tetovaný (1968) 

Za mě jedna z těch lepších Funesových komedií, i když ne tak známá. Spojení dvou rozdílných charakterů Louis de Funese a Jeana Gabina, mě hrozně moc baví a vzájemně se úžasně doplňují.

plakát

Cesta domů (2021) 

Zdaleka ne tak vtipné jako druhý díl Cesta do lesa a už vůbec ne tak vtipné jako první díl Cesta z města. Celé je to spíš více drama než komedie, i když Bolek Polívka s alzheimerem byl kouzelný. Film to je dobře zpracovaný a natočený. Velmi hezké a zajímavé záběry, i když Vorlův rukopis se z toho už trochu vytratil, jen narozdíl od předchozích dvou dílů už tomu trochu něco chybí.

plakát

Večírek (2021) 

Michala Suchánka mám rád, baví mě jeho humor, který je někdy samozřejmě dost přes čáru a zaveden až do totálních absurdit. To mě u něj, ale nijak nevadí, ba právě naopak, a např. v Partičce se to i hodí a k němu už to tak nějak patří. A proto o to víc jsem se těšil na jeho režijní debut. Musím říct že herecky zde hrají všichni v pohodě. Baví mě hlavně klasický Langmajer, Roden tam předvedl hodně zajímavě pojatou postavu a v Tacklíkovi vlastně vidím celý film samotného Suchoše, je vidět že Suchoš se při psaní scénáře ztotožnil hlavně v Taclíkovi. Celé je to čistě konverzační komedie, což jsem od Suchoše nečekal a myslím si že to ani neni moc dobře. Myslím si že by se od něj hodila nějaká trochu svižnější komedie. Musím říct že jsem od tohoto filmu čekal víc. Začátek docela utahanej, začne se to celé rozjíždět až všichni nastoupí do autobusu. Některé dialogy jsou vtipné a dobré, jiné zase dost o ničem, nudné a nevtipné. Celé je to takový průměr až lehce podprůměr a vlastně docela o ničem. Až na pár povedených forků není nic co by tam člověka vyloženě nadchlo. Jednou, třeba i dvakrát zkouknout asi stačí, ale není to nic co bych si pouštěl nějak častěji.

plakát

Utrpení mladého Boháčka (1969) 

Landovskýho životní role, dokolane zahráno, komedie je tak lidská a trefná že i s odstupem tolika let je to vlastně pořád tak současné.

plakát

Soukromá vichřice (1967) 

Landovskýho a režiséra Bočana mám rád, ale zdá se mi že tento film jede celou dobu tak nějak na půl plynu a z příběhu a z potenciálu Landovského se dalo vytěžit rozhodně víc. Ale Landovskýho životní role teprve přijde a to o dva roky později ve filmu Utrpení mladého Boháčka.

plakát

Šarlatán (2020) 

Ivan Trojan je samozřejmě záruka opravdové kvality a film je dobrý a rozhodně zaujme. I když teď by mě zajímal názor (který se už nedozvíme) od samotného léčitele Jana Mikoláška na film. Tím myslím že tam jsou scény které jsou zbytečné, přehnané homosexuální scény, možná až moc věnované komunistickému stíhání Mikoláška a to na úkor předvedení samotného umění léčení bylinami.

plakát

Vybíjená (2015) 

Film který je dost rozporuplný. Film ve kterém hraje moje velmi oblíbená trojice Genzer, Suchánek a Sokol a právě za ně jsou ty 3 hvězdy, scény s nima byli celkem vtipné a dobré a právě tam se to dalo označovat jako komedie. Ale jinak je to další Vieweghovina, další nostalgické drama což by tak nemuselo vadit, ale bohužel to celé uplně dobře nefunguje. Viewegh rozhodně není špatnej spisovatel, ale tohle se celé plácá, scény z minulosti jsou mnohdy extrémně nudné a hodina a půl vám připadá pak jako neskutečně dlouhá doba. Scény ze součastnosti jsou o něco lepší a plné nostalgického vzpomínání. Určitě se z tohohle příběhu a filmu dalo vytěžit víc.

plakát

Jak ukrást Dagmaru (2001) 

Jasně že je to blbost, jasně že se nejdená o žádný intelektuální humor, pojďme si ale všichni přiznat včetně těch všech odborníků na filmy co dávají tak rádi odpad, že si to ani na nic nehraje, a jako taková ulítlá oddedchovka je to prostě dobré. Sypal se tam prostě vyřádil a pro Soukupovu tvorbu mám celkem slabost, i když samozřejmě natočil lepší filmy.