Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (39)

plakát

Barbie (2023) 

Aha, takže tohle je feministická agitka... Aha, takže Barbieland je "podivná feministická utopie resp. zvláštní matriarchát" (Kamil Fila)... Chce se mi blinkat. Film těží z toho, že si může dělat prču z opravdu dlouhé historie výroby panenek (přičemž se objevila řada bizarních nápadů). Z nějakého důvodu ale vymění přibližně hodinu, která mu zbývá na nějaký děj za příběh o tom, že někdo přišel a vytvořil obří problém (zahrnující například vysídlování domu a změnu ústavy) několika větami a někdo jiný se rozhodl problém vyřešit a tak ho několika větami vyřešil. Proč je to filmově špatně? Protože kromě vtípků, skvělých choreografií, kostýmů, popkulturních narážek a hezkých herců to mohlo mít taky smysluplný děj (případně taky něco totálně ulítlého, co by smysl nedávalo) a/nebo silné poselství a mohlo se na to tedy dát kouknout víc než jednou. A proč je to pro mě osobně filosoficky špatně? Protože si myslím, že feminismus je o tom, že lidi, kteří si zvolí, že jejich životní náplní bude nošení pivka, není hezké zesměšňovat a probírat plamennými proslovy (ale zkrátka jenom respektovat). A Barbieland jako nějaké zrcadlo nerovností v reálném světě, když v Barbielandu zároveň není sex, nejsou děti, nejsou senioři a nikdo tam nikoho k ničemu nepotřebuje je opravu VÉÉÉLMI efektivní. P. S. Film, kde vysoce pracovně specializované a inteligentní ženy řeší problém sociologického charakteru tím, že manipulují muže pomocí své sexuality není feministická agitka, nýbrž sexistická sračka.

plakát

Black Widow (2021) 

Meh! Není to tak dobrý. A Márova recenze je stejně pozérská jako Scarlett, když doskočí a chystá se k boji.

plakát

Gentlemani (2019) 

Absolutní MUST SEE pro všechny kouče, kteří mají pocit, že se jim tým občas vymyká z rukou a kteří by pro své svěřence udělali skoro všechno... :)

plakát

Na nože (2019) 

Možná nejsilnějších pět hvězd, které jsem kdy jakému filmu dala. A rozhodně nejlepší autohonička, co jsem zatím viděla...

plakát

Tenkrát v Hollywoodu (2019) 

Tohle fakt ne! Až se bojím sama sebe, jestli jsem ty dvě hvězdičky nedala jen proto, že je to Tarantino. Až moc nápadně mi to připomíná padesátileté herečky, které hrají v romantických komediích o dvacet let mladší ženy "za zásluhy". Hlavní "pointa" je brzy naprosto jasná SPOILER snad každému, kdo viděl Hanebné Pancharty KONEC SPOILERU a některé pasáže jsou brutální nuda. Jiné věci mě zas bavily... No, vidět se to musí, ale skvělý to podle mě není.

plakát

Spider-Man: Daleko od domova (2019) 

Konečně zase marvelovka, která si mi moc líbila ve všech aspektech. Příběh, humor, romantika i akční část - naprostá pecka. (Většina akčních scén v posledních letech mě už vyloženě sere, protože se mi to jeví nepřehledné, nesmyslné, jen na efekt... Tady ne.) Také zde je zatím nejlepší 4DX na kterém jsem zatím byla (5 filmů v minulosti). Nemůžu posoudit, jestli to nebylo i kinem, ale vody cákalo opravdu hodně (oproti tak dvěma kapkám v ostatních filmech). Prostě paráda:-)

plakát

Láska na druhý pohled (2019) 

Viděla jsem už před dvěma týdny a věděla jsem, že ho určitě chci okomentovat na ČSFD, ale nevím, co psát. Ne, že by bylo málo myšlenek a pocitů, které ve mně vyvolal - naopak. Takže tři věci: 1) Film se u mě zařadil mezi vůbec to nejlepší o lásce k Věčnému svitu neposkvrněné mysli a Na dotek. 2) Naprosto mne omráčila krása hlavní představitelky. 3) Ten twist:-)

plakát

Avengers: Endgame (2019) 

Na tohle prostě musím vytvořit hanopis. Proti tomuto filmu, je Infinity war excelentní počin... Nedává to smysl. Kvůli délce pak asi dvacátá super dojemná a super přemýšlecí scéna vyvolává touhu dělat to, co dělali Pif s Whitem na Volmiru. A hodnocení tady? Jako s Avatarem:-/ Konečně však umře největší záporák MCU (a nemyslím tím Thanose), proto tak vysoké hodnocení. A ještě jeden dodatek - je to úplně totálně nejvíc stejné jako poslední řada Game of Thrones: napjaté očekávání, hype, nejdřív se všichni sejdou a nostalgicky hláškujou, jede se tam nějaký ten humor a nějaká ta romantika, pak je (bude) "super epická bitva", už od začátku je však jasné, že se to vyřeší deus ex maxina principem (je jich moc, musí se rozsypat na prášek), woman power potřebuje nerfnout a někdo důležitý umře, abychom mohli vytlačit slzu... + Bran/whoever má pořád možnost proletět se do minulosti a nějak to celé zabít