Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (10)

Tenkrát v Americe

Tenkrát v Americe (1984)

Úžasné. Tohle bylo poprvé, co jsem se podíval na hodnocení 89% a řekl si: 'Ten film je podhodnocenej'! Je to vrcholné dílo, pro mě nejlepšího režiséra všech dob. Film má 4 hodiny, ale že by mi 4 hodiny utekly takhle rychle, to už jsem dlouho nezažil! Hned po skončení titulků, jsem si pustil soundtrack a snažil se v sobě tu atmosféru udržet co nejdéle. Vysněné dílo Sergia Leoneho a zatraceně se mu povedlo! Sem patří 6*!

Tenkrát na Západě

Tenkrát na Západě (1968)

Co ještě říct? Dnes již naprosto legendární film, který se stal tou největší filmovou klasikou. Takhle to vypadá, když spolupracují dva geniální mozky Leone a Morricone. Tohle je prostě naprosto famózní filmařina! P.S.: Kam se sere Arnold na Harmonicu? To je prostě nejgeniálnější, nejdrsnější a nejcharismatičtější postava v dějinách filmu!

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Ze všech děl mistra hororového románu, se nejlépe dokázala na filmové plátno převést, paradoxně, jeho nehororová povídka. Zelená míle a především tento film je báječnou vodou na můj mlýn, když všude vykládám, že nejlepší filmové příběhy vznikají převedením knižní předlohy na plátno, jak mě o tom můj milovaný Stephen King už několik let ústavičně přesvědčuje! Význam tohoto snímku pro Stephena Kinga, on sám dává najevo knihou ''Stephen King jde do kina - Pokoj 1408'', ve které na úvodní straně naleznete toto věnování: ''Pro Franka Darabonta, který mé sny proměnil ve skutečnost!''. Tleskám!

Zelený svět

Zelený svět (1996)

''Já promýšlím golfový úder jako báseň. Nejsložitější první větou je vždycky úchop. Spoj ruce tak aby tvořili celek prostým přehmatem malíčku. ... Pokrle bohům? Jo bohům, že jste omylná, že dokonalost je nedosažitelná.'' Pro každého kdo trochu rozumí golfu jsou tyto věty naprosto geniální. "Nejde jen o to vrazit nějakej míček do nějaký díry, jde o vnitřní běsy, o pochyby o sobě, lidskou křehkost a o to, tyhle kraviny překonat". Sám hraji golf už 10 let a nevím jak líp by se dala filosofie golfu shrnout. Film je naprosto fantastický. Příběh z jednoho z největších turnajů v historii golfu a překrásně natočený a zrežírovaný. Film, na kterém je vidět jak je golf krásný.

Počátek

Počátek (2010)

Tímhle Nolan definitivně dokázal, že je nejlepší režisér poslední doby. Inception je naprosto dokonalý, už samotná myšlenka filmu. Určitě nejlepší film roku a podle mě i nejlepší film tohoto desetiletí (2001-2010). Obsazení nemohlo být lepší. A výborný Zimmerův SOUNDTRACK, už tak fantastický film neskutečně nakopává. ''And the Oscar goes to INCEPTION!''

Láska přes internet

Láska přes internet (1998)

Neobyčejně příjemný romantický film. Můj nejoblíbenější, převyšuje i Love Actually. Tom Hanks a Meg Ryan jsou prostě báječný pár.

Hugo a jeho velký objev

Hugo a jeho velký objev (2011)

Po dlouhé době v kině, po dlouhé době na 3D a po dlouhé době krásný film, z prostředí krásné Paříže. Moc hezký příběh, který působí pohádkovitě jen v případě, že jste proti němu zaujatí. Velká spokojenost!

Ovládací panel
3 body