Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Horor
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný

Recenze (748)

plakát

Mandalorian (2019) (seriál) 

Je zarážející, že z celý SW ságy musí vystoupit na výsluní z počátku zakřiknutej seriál. Mandalorian je totiž v současný době to nejlepší z universa od dob třetího dílu. Není to ani tak přehlídka bezchybných hereckých výkonů nebo propracovaná psychologie postav, ale celý seriál skládá nadcházející díly na pevných pilířích složenýho z kvalitního scénáře. Jednotlivý situace totiž postupně gradují. Nesvrhnou se ve zbytečný patos nebo nesmyslný rozhodnutí postav, ale v poctivou SW akci, která nám tak schází. Na Mandaloriana by jste se měli podívat, pokud vás vytáčí současný nakládání značky pod Disney. Paradoxem samozřejmě je, že i tento seriál je produkován právě Disney. Mandalorian funguje jako gumová pěst do prdele. Disney produkce dokazuje, že umí šetrně a nadmíru poctivě zacházet s tak obrovskou značkou, ale jednoduše místo poctivý práce buduje u hlavní ságy reklamu. This is the way.

plakát

Joker (2019) 

Přesně proto mám raději DC, než Marvel.

plakát

Řbitov zviřátek (2019) 

Remake je přesně takový, jaký by se dal čekat. Závěrečný song to krásně demonstruje. Je o něco málo dynamičtější a finále má vyhrocenější v současném stylu, ale pořád je to kopie 1:1. Možná škoda, ale je nutný si přiznat, že i když máme krásný vzpomínky na původní dílo, tak se nejednalo o žádný scenáristický skvost. Bylo to béčko. Všichni to tak nějak v hloubi duše víme. Jenže tenkrát to skvěle zapadlo do tehdejší vlny hororu. V současné době už nemá popravdě co nabídnout. Tím nechci tvrdit, že původní Pet Sematary nemám rád. Mám ho rád a to dost. Autoři se chtěli zavděčit fanouškům tím, že udělají naprostou kopii, ale samotní fanoušci si povětšinou uvědomili, že už to není ono. Nemá to ten osmdesátkový feeling, takže logicky tento jednoduchý recept už nemůže fungovat. Jediné co zbývá, tak je reminiscence k původnímu dílu. Lepší to nebude. Autoři odvedli dobrou práci. Jo, všem se zavděčit fakt člověk nemůže.

plakát

Smrtelné stroje (2018) 

Ambiciózní dívčí teen fantasy, která selhává svým strojovým (jakože stroj, víš co :) )přístupem k divákovi. Jako důkaz toho, že i zvučná jména mohou mít prsty v podprůměrném a drahém kousku funguje Mortal Engines dobře. Ani bych se nedivil, kdybych za tři roky narazil na dívko s Mortal engines v trafice na rohu. Ale koukat se na to dá.

plakát

Banda (2019) (seriál) 

Černohumorná jízda, která vyhrocuje druhou stranu superhrdinů. Ani jedna postava není zbytečná. Nejde ani tak o nějakou intelektuální jízdu, která má přehodit vyšší poselství, ale o syrové zobrazení a dospělý přístup. To mi ke štěstí v dnešní době fakt stačí. Je ale zarážející, že Eric Kripke psal i kdysi scénář pro příšernej horor Boogeyman (2005). Nějak se nám holomek vypracoval, co? Pokud si pokládáte otázku, jestli chcete The Boys vidět a snažíte se přijít na to, jestli jste cílovka, tak The Boys vidět chcete, věřte mi. Místní hodnocení není vytažený z prdele. Tentokrát s ním souhlasím.

plakát

Neutečeš (2014) 

Zajímavý soundtrack a pár dobrých scén nedokáže vytáhnout film z průměru.

plakát

Spider-Man: Daleko od domova (2019) 

Komu se líbil random díl z Marvelovek, tak asi ví, co čekat. To taky dostane. Zábavná popcornovka jako řemen a zároveň elegantní labutí píseň vztahující se k Avengers. Jako já se bavil. Určitě zábavnější, než Homecoming. Spider man má celkem dobře našlápnuto na zábavnou sérii. Jestli je ale pravda, že Sony koupilo práva a rozhodne se pro další reboot, tak to teda potěš koště...

plakát

Zúčtování (2016) 

Příjemně inteligentní, ale zároveň nenáročný akčňák. Mohl by konkurovat Bournovi. Mrkněte na to.

plakát

Jednorozený (1990) 

Já nemůžu hodnotit jinak. Nemohl jsem odtrhnout oči z toho, co jsem viděl. Hodně syrový zobrazení stvoření světa.