Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Romantický
  • Dokumentární
  • Krimi

Recenze (117)

plakát

Pelíšky (1999) 

Klenot české kinematografie, herecké obsazení nemá chybu.

plakát

Rok vlka (2007) 

Není to vyloženě špatné, ale musím se přiznat, že od slibovaného námětu jsem čekala víc. Konečné vyznění bylo takové... "nicneříkající"... Nemohla jsem se zbavit pocitu, že první a druhá polovina filmu k sobě prostě nepatří, a to, na čem film měl být postaven, bylo jaksi nedotažené. Úplně nejvíc ze všeho je tento film osvětovým dílkem o epilepsii. Pro mě - zklamání.

plakát

Partička (2011) (pořad) 

Z rádoby zábavných pořadů, které televize nabízí, patří Partička rozhodně mezi ty vtipnější. Královsky se bavím při jednotlivých etudách a kupodivu musím také říct, že mi poměrně "sedla" celá improvizační čtyřka. Ovšem co je na tomto pořadu mimořádně otravné - to je moderátor. Nevím, zda nejsem příliš zaujatá, ale on prostě neumí být vtipný, mluvit s lehkostí a nedokáže dodat programu ten správný spád. A další věc, která se dle mého ne úplně povedla je celková kompozice, neboť to, že z 35min stopáže asi tak polovinu zabírá výklad pravidel a házení si sluchátky...ehm...trošku trapné. Škoda, že tyto banality znemožňují pořadu být lepší než průměrný.

plakát

Útěk do divočiny (2007) 

Už-už si myslíte, že to opět bude klišé. Hlavní postava, které do pusy vložíte slova, která by měla dát najevo, že se někdo snažil o autenticitu. Značná část filmu na mě působila trochu křečovitě, hlavní hrdina působil nelogicky a nezajímavě, tudíž snímek osciloval na hraně nezáživného dokumentu a filmové one man show. Ovšem pro konečný efekt je důležité "Útěk do divočiny" nezatratit a zůstat otevřený příběhu, který na sebe nabaluje další a další vrstvy kvalitní práce, empatického cítění a průniků do duše jednoho podivínského dobrodruha. Nelituji času a finální dojem je výborný. A co víc... Kamera? Nemám slov. Geniální.

plakát

Králova řeč (2010) 

Je velice osvěžující, když se historie také občas podává na trošku jinačím podnose. Námět sám o sobě je vynikající nápad, neboť vybrat si jako jedno z klíčových a pro děj stěžejních témat vadu řeči, to je originalita sama. A i když smysl celého filmu i Bertieho života sahá mnohem dál než na špičku jeho jazyka, byla to zkrátka trefa do černého. Colin Firth ztvárnil svou roli velmi přesvědčivě, ovšem kdo byl fenomenální - to byl Geoffrey Rush. Byl výborný! Jednu z výtek bych však měla k určité nevyváženosti snímku, neboť jisté (sestřihové) scény byly perfektní a fungovaly jako hnací motor celého dějě, načež další pasáže působily poněkud zdlouhavě až unyle a postrádaly právě ta emotivní a dějově "širokospektrálnější" světlá místa.

plakát

Sám ve stěně (2009) 

Wooooow! ........ (Otevřená pusa)....... (Dlouhé ticho).... Mimo to, že Alex Honnold je naprostý blázen v tom nejobdivuhodnějším slova smyslu, tak tento krátkometrážní snímek je naprosto bravurně zvládnutý, vizuálně působí velmi příjemně a obsahově vyváženě. Řekla bych, že právě tento dokumentární kousek přesně vystihuje podstatu krátkometrážních filmů: Během příjemné stopáže dostanete milý filmový bonbonek s velmi zhuštěným obsahem emocí i informací a zbývající minuty a hodiny, které snímku chybí k označení "celovečerní" - ty strávíte s užaslým údivem a broukem v hlavě. Takhle se to dělá - jeden borec před kamerou, jeden borec za kamerou, a veledílo je na světě!

plakát

Ingriš! Eduard Ingriš (2006) (TV film) 

Jako dokument velmi poutavě natočeno; přínosné nejspíš i z toho důvodu, že jen zlomek zasvěcených asi někdy slyšel o panu Ingrišovi.

plakát

Boogeyman (2005) 

Námět sliboval daleko lepší mystery zážitek, přičemž začátek potvrdil spíše slabší zpracování. Ovšem stále žila naděje na nějaký výraznější filmový kousek. Poměrně smutnou podívanou vzápětí vyvolal fakt, že místo vizuálně okouzlujících efektů a toho správného psycho efektu, omezil se Boogeyman na pouhou maličkou a nevýrazňoučkou "lekačku". - Baf, baf, baf! Zesílený zvuk. Úúúú! - I přes značně amatérský přístup tvůrců, pořád se mi dařilo jakž takž nasávat děj a udržet svou pozornost při sledování, ovšem co držel slibný začátek a snesitelný střed, zazdil stupidní konec. Suma sumárum: Nic moc, ale neusnula jsem.

plakát

Horší už to nebude (2006) 

Poměrně svěží a neotřelá komedie, která nevyužívá okázalých vtípků a klasických komediálních narážek, nýbrž se jemně dotýká umírněného a -dalo by se říci- poměrně inteligentního humoru. Škodou zůstává, že se občas dotýká tak jemně, že může trošku nudit. Tuto malou vadu nakráse ovšem přebíjí Will Ferrell svým hereckým projevem a charismatem, a tím drží zmíněný snímek ještě stále velmi vysoko nad průměrem.