Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (53)

plakát

Temný rytíř povstal (2012) 

Možná jsem dal pět hvězdiček i filmům, které se mi líbily méně, ale chtěl jsem prostě rozlišit mezi TDK a TDKR, a tenhle film je jak to vidím já prostě horší. U TDK všechno fungovalo, tady se film občas zadrhával, obzvláště poslední scéna s Marion Cotillard na mě zapůsobila příšerně béčkově a v tu chvíli bych dal i tři hvězdičky.

plakát

Snídaně u Tiffanyho (1961) 

Netušil jsem jak moc mi může být Audrey Hepburn nesympatická a opravdu jsem jí nepřál šťastný konec. Bohužel hollywood v nás udržuje jiskřičku naděje, že ať budeme sebevíc zahazovat svůj život, nakonec se vše v dobré obrátí.

plakát

Transformers 3 (2011) 

Viděl jsem bez 3D a musím říct, že mě celá tahle technologie začíná štvát. Některé zpomalené scény vypadaly fakt na houby a to jenom proto aby se někdo mohl kochat jak mu kolem hlavy létají kusy transformérů, nábytku a nebo zdiva. Jsem hold hloupá sebranka co chce pořád něco nového, i kdyby to mělo být k horšímu. Hlavně že máme 3D, krasavici aby pózovala v záběru, pár maníků z posilovny americkou vlajku v pozadí naproti tomu hloupý scénář a hloupé dialogy a i ten sam watvicky (nebo jak se to píše) už přestal být vtipný a roztomilý, aniž by pobral něco dospělosti. Zajímalo by mě, jak lidstvo, které vše přežije díky své duchaplnosti a vynalézavosti dokáže produkovat takovéhle slátaniny a navštěvovat to v kině o sto šest.

plakát

Smrtihlav (1998) 

Kladné hodnocení tohoto filmu mě fascinuje. Ano výborný nápad a Sutherland. Některé vedlejší role jsou ovšem značně odfláknuté, dialogy i v originále místy skřípou, triky jakoby byly z filmu o pár let staršího. Zkrátka po Matrixu, bladerunneru, ghost in the shell a možná i dalších tohle prostě vypadá jako studentský film. Žádná katarze (jak často píší místní "celebrity") se zkrátka nekonala, snad jen drobná díky únosné stopáži.

plakát

Odpolední osidla (1943) 

Sen či skutečnost? Je v tom rozdíl? Kdo jsme a jak se vidíme? Jaká je povaha věcí kolem nás, pokud snad nežijeme v temném obrazu vlastní imaginace? Nejsem obdivovatelem symbolismu ani formy, ale před některými kusy prostě musím smeknout. Zvětšeniny, stalkeři či božská vejce se můžou jít zahrabat, Maya Deren dokáže ani ne ve dvaceti minutách zaujmout a říci mnohem víc.

plakát

Někdo to rád horké (1959) 

Možná se někdy podívám na anglicky mluvenou verzi, a hodnocení upravím, ale v češtině nic moc...

plakát

Modrý samet (1986) 

Nevím jak v originále, ale v češtině má film naprosto příšerné dialogy. Mnohé komentáře se snaží oslavovat jak je film úžasně nepřímočarý a jak vystihuje spoustu věcí kolem a bla, bla, bla. V určitých ohledech mají pravdu, ale chytrý film nemusí nutně znamenat dobrý film, což mm pocit spousta rádobyintelektuálů nedokáže pochopit. Jako jediný klad filmu vidím Dennise Hoppera, za kterého bych navýšil o jednu hvězdu, kdyby nebyl tenhle film tak nadhodnocený.

plakát

Černá labuť (2010) 

Nikdy jsem neholdoval filmům snažícím se vyprávět v paralelách a metaforách, zvětšeninu moc nemusím, ale tohle je prostě dokonalé. Můžete to brát jako cestu do nitra baleríny, jak říká obsah, nebo můžete sledovat adaptacik labutího jezera zasazenou do inscenace labutího jezera, jak píše Cervenak. Dokonalé.

plakát

Pozemšťan (2007) 

Perfektní. Kdybych chtěl, našel bych nedokonalosti, ale u tohohle se mi prostě nechce.