Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Krimi

Poslední recenze (365)

plakát

Halloween končí (2022) 

Myers se čtyři roky schovává v kanále a nabírá síly na to, aby přenesl svoje zlo upřeným pohledem do očí nějakýho chudáka kokota, kterýho shodily zlý děcka z mostu. Zrovna do tohoto mladýho otroka zla se zamiluje vnučka Laurie. Michael se tam objeví asi ve třech scénách. Nakonec Laurie vykrví Michaela v kuchyni na stole a on se po tom, co snesl v předchozím díle, nechá ochotně přivázat na střechu auta a táhnout městem. Směju se tomu jen to tu píšu a pláču nad tím, že jsem toho byl svědkem.

plakát

Flash (2023) 

Po tom, co jsem si připomněl Ultimate cut BvS a následně shlédl poprvé Snyderovu verzi Justice, musím konstatovat, že The Flash je to, jak to mohlo fungovat. Už prvních 10 minut je mnohem nápaditějších, vtipnějších a s propracovanější akcí než všechno, co nám v rámci propojeného světa filmů DC naservíroval Snyder a spol. za poslední roky. Je mi upřímně líto, že podle mě nejlepší DCEU film (možná vedle Gunnovy verze Suicide Squad) tak neskutečně propadl v kinech. Ale vlastně ani já sám nečekal, že by to mohlo stát za návštěvu kina. Škoda.

plakát

Sharper (2023) 

Jako vážně 71%? Víc předvídatelnější thriller jsem už dlouho neviděl.

Poslední hodnocení (3 039)

Gentlemani (2024) (seriál)

20.04.2024

Prci, prci, prcičky: Holky sobě (2020)

10.04.2024

Takový normální kluk (2021)

26.03.2024

Hra doopravdy (2024)

20.03.2024

Madam Web (2024)

19.03.2024

Vzteklina (2018) (seriál)

15.03.2024

Temný případ - Série 3 (2019) (série) (S03)

15.03.2024

Útěk z New Yorku (1981)

15.03.2024

Ricky Stanicky (2024)

13.03.2024

Reklama

Poslední deníček (7)

Dead Poets Society

V dalším okénku do světa filmu bychom se mohli ponořit hlouběji do filmové historie. Nedávno mne velmi zaujal film Dead Poets Society (Společnost mrtvých básníků) a protože bych vám jej chtěl doporučit, zde je krátká recenze.
Film vznikl v roce 1989 v režii Petera Weira. V hlavních rolích můžeme spatřit mladého Ethana Hawka nebo velmi známého komika Robina Williamse, který se jen zřídkakdy objevuje i ve vážných rolích jako je tato.
Vermont je chlapecká škola s dlouholetou tradicí. Klade důraz zejména na kázeň, řád a vynikající výsledky studentů. Snaží se chlapce připravovat k dalšímu studiu na prestižních akademiích jako je Oxford nebo Cambridge. Do prvního ročníku byl přijat také mladý a snaživý Todd Anderson (Ethan Hawke). Jeho spolubydlícím pro tento ročník je premiant Neil Perry (Robert Sean Leonard), jehož bratr absolvoval na výbornou a tím pádem jsou od něj ze strany učitelů a rodičů kladeny vysoké nároky. Neil má problémy se s tím vyrovnat, ale snaží se vzdor proti otci potlačit. Na akademii je také přijat nový učitel anglické literatury. Je to bývalý absolvent John Keating (Robin Williams). Studenti si jej velmi oblíbí, protože praktikuje velmi neortodoxní formy výuky. Snaží se ve svých studentech probudit touhu k tomu, aby žili život tak, jak chtějí oni sami a ne jak se to od nich očekává. Prozradí jim, že v mládí založili tajný spolek „Společnost mrtvých básníků". Scházeli se po večerce v nedalekém lesíku a předčítali si tam verše ze zakázaných knih, vlastní tvorbu, kouřili dýmky a randili s děvčaty. Zkrátka vše, co bylo na akademii přísně zakázáno. Chlapci se rozhodnou spolek znovu oživit a tak se potají scházejí v pozdních nočních hodinách, aby dali průchod vlastním názorům, pocitům a vášním. To vše začne mít velký vliv na Neila, který se bez otcova svolení přihlásí k divadlu. Nový učitel jej v tom podporuje a snaží se rozvinout jeho herecký talent. Neil se nakonec i přes velký nesouhlas a hádky s rodiči rozhodne s divadlem pokračovat. Po premiéře sklidí divadelní spolek v čele s Neilem velké ovace. Otec jej však přede všemi ponižuje. Doma mu pak s matkou vyčítají jeho počínání a nařídí mu změnit školu a pokračovat ve studiu medicíny. Tahle noc má tragický dopad na Neila a celé jeho tajné společenství.
Jde o úžasně lidský film o tom, že jedinec není schopen zvládat tíhu společnosti a hledá si svou vlastní cestu životem přes překážky společně s partou přátel, kteří se navzájem podporují.

Napsáno pro CoExist Press

Dead Poets Society