Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Animovaný
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Nedotknutelní

Nedotknutelní (2011)

Tento film se vymyká ostatním filmům, které jsem v poslední době viděla a ční nad nimi. A to hned z několika důvodů. 1) Měl tu výhodu/nevýhodu, že jsem se dopředu neseznámila s jeho obsahem - tudíž moment překvapení. A ten vyšel na výbornou. 2) Ta až neuvěřitelná dávka pozitivní energie, která ze snímku sršela - i když ne všechny okamžiky a scény byly úsměvné. 3) Vynikající ústřední dvojice. Černá a bílá si spolu nejprve hrají jako kočka s myší, ale jejich postupné naladění na stejnou notu je perfektní! Už dlouho mě hlavní hrdinové takhle nedostali - sežrala jsem jim absolutně všechno. 4) Po dlouhé době jde o film, který mám potřebu a chuť vidět znovu. A to se moc často nestává. Nějak se mi pro Intouchables zatím nehodí 5* hodnocení - ovšem neházela bych flintu do žita - druhé zhlédnutí je na spadnutí...! Tak jsem nakonec nějak vyměkla a tu jednu přihodila - i bez dalšího sledování. Nicméně se s tímhle filmem budeme 100% vídat častěji.

Vratné lahve

Vratné lahve (2007)

Laskavý "svěrákovský" humor, skvělé herecké výkony a úžasně podané stáří v podobě Zdeňka Svěráka a Daniely Kolářové. Film, který mi dokáže zvednout náladu i tehdy, když mi vůbec není do smíchu...

Jméno

Jméno (2012)

Svěží francouzský vítr zavál v ten pravý čas. Už pěkně dlouho jsem se u sledování filmu tak nepobavila, naposledy mě takto okouzlili Nedotknutelní (2011). Komedie, ve které hlavní postavy v podstatě neustále mluví - jestli bylo ticho 5 minut, tak je to hodně! Ten jazykový vodopád byl chvílemi až neuvěřitelný! :-D Hlavní postavy jsou obyčejní lidé se svými starostmi a svérázným smyslem pro humor, navíc perfektně ztvárněné neokoukanými hereckými tvářemi. Nevím, jak kdo, ale já jsem se v tom filmu částečně i našla a musela jsem se sama sobě smát. :-) Zkrátka skvělý film, který si mě zcela získal a budeme se vídat častěji! Heil, Pepito! :-D

Karamazovi

Karamazovi (2008)

Můj téměř nejoblíbenější film! Pokaždé v něm při jeho shlédnutí najdu něco nového. Do kina jsem šla hlavně kvůli mému oblíbenci, Ivanu Trojanovi. A odcházela jsem zcela okouzlena. Běhal mi chvílemi mráz po zádech. Pro mě je tento film dokonalý ve všech směrech - nejen famózní herecké výkony, zajímavý námět, skvělá kamera, mrazivé prostředí, ale i duchovno a podmanivá hudba. Propojení divadelní incesnace a reality života je přímo magickou kombinací! Petru Zelenkovi bravo!

Chicago

Chicago (2002)

Absolutně dokonalá hudba a taneční vystoupení. Skvělé herecké výkony. Jeden z mých nejoblíbenějších filmů!

Ztraceno v překladu

Ztraceno v překladu (2003)

VÍTEJTE V JAPONSKOU! Tenhle film mě absolutně dostal! Záplava pozitivních Japonců a do toho zasmušilý Bill Murray, který musí mít od podávání rukou ještě teď svoje ruce tak o 3 čísla větší. On do japonské kultury tak nádherně nezapadá a brání se jí. Už dlouho jsem se u filmu tak nenasmála. Trhačka punčoch, scénka se staříkem v nemocnici, televizní show, vrčící fax a vzkazy od manželky... První půlka se mi líbila víc pro svou osamělost, druhá byla víc "pozitivní". Zdatně Murraymu sekundující Scarlett Johansson to Japonsko ještě přikořenila. Bill Murray je zvíře!