Uvěřitelně natočený snímek, zabývající se morálkou a sobeckostí v lidských vztazích. Film působí mnohdy tak reálně, že je až nepříjemné jej sledovat, zejména proto, že ani jeden z hlavních aktérů nemůže říct, že by za rozehranou krizi nenesl odpovědnost. Jediným nevinným účastníkům (dětem) nezbývá pak nic jiného, než oči pro pláč. Smutné, silné, úplně jiný pohled do Iránské společnosti. 8/10
Ono jde opravdu jen o "vzpomínky z domu lásky", jak to naznačuje již podtitul filmu. Pokud nečekáte silný a sofistikovaný příběh, budete odměněni silně působícím pohledem do života skupiny padlých žen s občas doslova hmatatelnou atmosférou, výbornou kamerou a skvěle vybranou hudbou. Líbilo. 8/10
No nevím. Kdyby jen všechno nepůsobilo tak prkenně a papundeklově - včetně hereckých výkonů. Občas jsem měl pocit, že sleduju klasické béčko z osmdesátých let. Dívat se dalo snad jen na Al Pacina, který byl opravdu na zabití - taková M. Pfeiffer na druhou stranu - no bez komentáře. Celkově si myslím, že film je hodně nadhodnocený a nepodařilo se mu naplnit svůj potenciál. Pro mě tak 7/10
Vizuální styl ukradený Sin City, svět podezřele podobný tomu z Blade Runnera, příběh kompromisem mezi detektivkou, love story a akčním scifi. Když se to splácá dohromady, vypadne z toho sice slušná, ale nepříliš dotaženě působící záležitost. Typický eurobiják. 7/10 PS: největší slabinou je dozajista příběh, škoda, dalo se to uhníst nějak smysluplněji
Lehká, z velké části hlavně nostalgická pohádka, ve které jakoby Allen už rezignoval na nějaké břitké skeptické vidění světa a jen stavěl obrovský, naivní, nekonfliktní pomník Paříži a starým časům. Já osobně mám raději Allena kousavého, cynického a živějšího, ani tohle taky není špatné. Owen Wilson zahrál Allena skvěle, Adrien Brody byl skvěle trhlý Dalí, víc než jedno příjemné posezení ale tenhle film asi nikomu neposkytne. 7/10
Velká škoda toho tak naivního a neoriginálního příběhu, připomínajícího ekoteroristickou verzi Tance s vlky. Předpokládám, že Cameron měl Avatara v hlavě úplně jinak a výsledný produkt byl ovlivněn množstvím kompromisů s lidmi, kteří do toho cpali prachy. O vizuální stránce filmu nemá cenu se hádat, problém je opravdu příběh, celkové ladění, "jalovost" typická pro hollywoodské blockbustery, bezvýraznost Sama Worthingtona, Ribisi se tam taky vůbec nehodil. Naopak oba palce nahoru pro Sigourney, Ripleyová to na svá krásná stará kolena zvládla na výbornou. Cameron by se měl držet klasického (hardcore?) sci-fi, protože to, co předvedl ve Vetřelcích a Propasti, bylo dokonalé. Tady je to všecko takové vykastrované za účelem zalíbit se každému... 7/10 PS: skvělé nápady ohledně fauny a flóry na Pandoře, včetně "linkování" bytostí k sobě
Film se skládá ze třech částí - příběh o dospívání v Americe šedesátých let, příběh o krutém zneužívání ve vězení pro mladistvé a příběh o jednom mazaném soudním procesu. Atmosférou mi tento kousek připomínal skvělý počin Tenkrát v Americe (včetně přibaleného Roberta De Nira), řada dalších hvězd včetně Pitta, Hoffmana a Bacona mi ovšem nedokázala zaplašit dojem, že je vše podáno maličko narychlo a zkratkovitě. Jde každopádně o vyjímečný snímek, kterému ale z mého pohledu ještě něco málo chybí, aby mohl hrát pomyslnou první filmovou ligu. 8/10
Alois Nebel jako vizuální pamlsek ANO, Alois Nebel jako čerstvý invenční vítr do zatuchlých končin české kinematografie jednoznačně ANO, Alois Nebel jako film, který se člověka dotkne, nebo jej dostane - NE. Já znám své priority, uznávám kvalitu filmu, ale nemohu dát víc než 7/10 PS: na Nebelovi se mi nejvíc líbilo to pomalé plynutí, jako vystřižené z Kaurismakiho filmů, kde ale Akiho postavičky mlčí, tam se v Nebelovi spíše zbytečně moc brebentí, přitom by se u komiksové předlohy mlčení jednoznačně nabízelo... škoda
Aneb jak naivní Texaský kovboj do Velkého jablka přišel a cennou zkušenost učinil. A to prosím pěkně ještě v jablku psychedelickém let pozdně šedesátých. Co dodat k samotnému filmu? Skvělý Voight, neméně dobrý Hoffman, vcelku prostý a předvídatelný příběh, skvělé zpracování - atmosféra rozrušení a dojmu "zmatenosti" velkého světa je vyjádřena střihově a velmi sugestivně. Celé mi to duchem připomínalo Bezstarostnou jízdu s atmosférou Taxikáře. Další zaprášený klenot, který se mi vyhýbal. 8/10
Neskutečně komický příběh i herecké výkony, nostalgie na mě v tomto případě neplatí, slušné hodnocení dávám jen kvůli Bruce Leemu, chlupáči Chucku Norrisovi a střihači filmu, který má rád kočičky. Kdo neviděl, neuvěří. 5/10
Působivý smutný film o tom, jak trauma z dětství dokáže zmařit celý život. Je to mé první setkání s Vinterbergem a nemám co bych tomu vytknul --- snad jen se mě to mohlo dotknout víc... 8/10 PS: herecké výkony na jedničku
Moss umí, příjemný "dospívací" film, naštěstí bez většiny známých klišé, perfektní film k vínku a letnímu večeru. 7.5/10 PS: fajn soundtrack a skvělý herecký výkon Oliverových rodičů
Dostalo se mi přesně toho, co jsem od filmu čekal. Žánrově čistá řežba, fajn vizuálně stylizovaná (ať žije bílá krev) - originální postavičky (Merv, Kevin), zajímavý svět, prostě fajn povyražení přesně v Rodriguezově stylu. Sin City jsem si užil i když mi komiks nic moc neříká. 7/10
Jako má i parfém více navazujících složek, tak i tento film - od počátečního nadšení k zaujatému sledování, mírné nudě až po zklamání ze závěru. Závěr je totiž celý špatně, stáhne s sebou celý dojem z filmu, takže jej nezachrání ani skvělá výprava nebo například snad největší milostná scéna v historii kinematografie. Hrozná škoda, hrozná. 7.5/10
Šedivé, oprýskané, komunistické Rumunsko, autenticky působící reálie, autenticky působící lidé, autenticky působící city --- moc oceňuju jak otevřeně a věcně k filmu režisér přistoupil -- silný zážitek pro mě a asi i pro každého 9/10 PS: dokonale načasovaný konec PPS: velmi připomnělo Bergmanovy Šepoty a výkřiky
Z prdu kuličku neuplácáš Danny Boyle. Chabý a nesmyslně stavěný příběh, nesympatické role (až na dvě výjimky), mix všeho možného z jiných SF, hlavně že je brilantní vizuál, že? Fuj. 4/10 PS: ten zpečený týpek na konci aspiruje na titul nejsměšnější monstrum v historii filmu, ještě ho raději museli rozmazat, aby nevypadal trapně
Nenaplněný potenciál, oceňuju základní myšlenku filmu a dějovou linii s Annou, taky se mi líbí hudba (Satie a variace na Arvo Parta), Pan Nikdo mohl být úžasný film, bohužel jej režisér postupně utahal a "rozblemcal" po zdech jako malé děcko. Nakonec zbývá míchanice vynikajících scén, zbytečných scén a krásných obrázků. Když někoho rozdychtíte v horké vaně a pak ho tam necháte sedět samotného v chladnoucí vodě, nemůže pak dát víc než 7.5/10
Murphymu to jde krásně, o tom nelze polemizovat, celkově se ale film ve své teplosti úplně rozplynul, čemuž napomohly například i "rozkošné" rozmluvy červenek. Škoda. 6/10
Jako seriál - skvělé, jako dospělá fantasy - nejlepší. S potěšením poznávám, že prvních deset dílů příběh neuzavírá a konce devátého a desátého dílu slibují do budoucna mnohé. Předloha má smůlu, nečetl jsem ji a teď ji do ruky nedám, nejsem blázen, připravit se o překvapení... 9.5/10
Rocky jako sociální drama, tradičně výborný Christian Bale a celkově milé překvapení, na klasiky žánru ale stále něco chybí... 8/10 PS: rodina = dysfunkce?
Taková příjemná jednohubka, Švankmajerovi ale sluší spíše příjemně temné horrorové záležitosti, ne podobné komediálně laděné taškařice. Líbila se animace ve stylu Terryho Gilliama a pošťuchování Freuda s Jungem, jinak spíše zklamání, ale i tak jde o nadprůměrný český film. 7/10
Rozchod Nadera a Simin (2011)
Nevěstinec (2010)
Kůže, kterou nosím (2011)
Strohé, předvídatelné, v porovnání s ostatními Almodóvarovými filmy slabší... 6/10
Zjizvená tvář (1983)
Kniha rekordů Šutky (2005)
Ode dneška začínám sbírat turecké kazety. Boratova rodná vesnice existuje. Geniální. 8.5/10
Renesance (2006)
Půlnoc v Paříži (2011)
Avatar (2009)
Spáči (1996)
Čtyři lvi (2010)
Velice výživná a nekompromisní groteska. 8/10 Poklona tvůrcům za to, že na tohle měli "koule" a viditelně neškrtali.
Alois Nebel (2011)
Půlnoční kovboj (1969)
Cesta draka (1972)
Submarino (2010)
Jmenuji se Oliver Tate (2010)
Banksy: Exit Through the Gift Shop (2010)
Skvělý nápad, skvělá zábava, comedy fiction film ve stylu Roku Ďábla. 8/10
Sin City - město hříchu (2005)
Parfém: Příběh vraha (2006)
Trabantem napříč Afrikou (2010)
Skvělé
Ten kluk (2007)
Silné téma, silný příběh a téměř bezchybné zpracování. 8/10
4 měsíce, 3 týdny a 2 dny (2007)
Kick-Ass (2010)
Hohó, tak tarantinovská vyvražďovačka :-) Velice příjemné překvapení 8/10
Sunshine (2007)
Rocky (1976)
Dirty pleasure.
Pán prstenů: Návrat krále (2003)
Ze všech tří dílú podle mě nejblíže předloze. Jednička je jako smělé rozkoukání, dvojka akční film, trojka je Pán prstenů. 9/10
Pan Nikdo (2009)
Snídaně na Plutu (2005)
Hra o trůny (TV seriál) (2011)
Fighter (2010)
Přežít svůj život (2010)