Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Vše o mé matce

Vše o mé matce (1999)

Vše o mé matce mi vždycky přišlo jako jeden z filmů, který byl zrovna v módě a všichni na něj koukali. Pak jsem ale od Pedra viděla Volver a rozhodla jsem si pustit tohle, což mě naprosto rozsekalo. Svěle vypointovaný příběh, postavy (asi mám nejradši Humu a Agrado a všechny scény imaginární "Tramvaje do stanice Touha", Humu pak i v Lorcovi na konci), herecké výkony a hudbu. Pro mě film, na který se nezapomíná díky atmosféře, příběhu a hercům.

Edith Piaf

Edith Piaf (2007)

Cim vickrat ten film vidim, tim vic me fascinuje jeho genialita. At uz se jedna o naprosto dokonalou Marion Cotillard, ktera se snad po dobu filmu Edith stala, tak hlavne o atmosferu, skvely scenar a propracovany strih. Samozrejme, ze ma i sve chybky (Vasuta na konci filmu ve chvili, kdy se vam fakt chce brecet, tak to s Vasutem lze dost tezko), Pariz 20. let je vlastne prazsky atelier, ale i tak, mam ten film rada a zase si rikam, ze by mi bylo fajn v jine dobe, kdy bych treba mohla jit na jeden z Edithinych koncertu. Hlavni uspech filmu pak ale lezi hlavne na Marion, ktera je neprekonatelna a dlouho dlouho jsem tak dobry vykon nevidela.

Notting Hill

Notting Hill (1999)

Moje neoblibenejsi romanticka komedie, kterou muzu videt znovu a znovu. Will a jeho dum s modrymi dvermi, sileny spolubydlici Spike, Barney, makler co nepozna hollywoodskou herecku a hlavne dokonala a nebeska Anna v podani Julie Roberts. Totalni bomba, doporucuju kapesniky a krasny a nadcasovy Londyn (ktery tak vubec nevypada), vegetariana a ovotariani a hlavne Willova veta: Ta sance, ze najdete nekoho koho milujete, ta sance je tak mala. A to ani nemusi mit na housle fidlajici kozu.

Samotáři

Samotáři (2000)

Jeden z mých kultovních filmů, na který jsem šla na základě recenze v Premiere. Dnes už nesmrtelné výroky a vynikající Trojan, Macháček a dneska už zapomenutý Miki Křen. K tomu vynikající soundtrack, Japonci a hulení. Prostě záležitost, na kterou se nezapomíná a můžu to vidět znova a znova.

Pelíšky

Pelíšky (1999)

Asi to nejlepší, co podle mě Hřebejk natočil. Kodet naprosto dokonalý, film plný dokonalých hlášek a vtipných situací v nevtipné době. Herecky je to samozřejmě koncert, Kodet, Dontutil, Polívka, Stašová, Vašáryová, začínající Kristýna Nováková a dneska již téměř neznámý Michal Beran. A z Uzlinky Sylvie Koblížkové se stala dcera Dany Morávkové v naprosto příšerných Rodinných poutech.....

Anežka boží

Anežka boží (1985)

Jedno slovo - WOW. Diky hudbe jsem se u toho bala, diky Jane Fonda a Meg Tilly u toho brecela, naprosto super. Zabila mlada jeptiska sve novorozene? Nebo to byla matka predstavena? A proc vsechny trapi otazka, kdo je otec? Psychiatricka Martha, ktera se trapi tim, ze ji nepoznava vlastni matka, ktera ji povazuje za jeji mrtvou sestru Marii (shodou okolnosti se tak jmenuje i Agnesina mrtva matka, ktera k ni promlouva a dava ji prikazy). Sice jsem cekala, ze se Jane jako Martha zapoji do chodu klastera a bude chvilku bydlet s jeptiskami aby se vice rozvinulo tema jejiho odklonu od viry, ale i tak se jednalo o velmi silny film ve kterem navic Jane vypada presne jako jedna mem srdci blizka osoba...

Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder

Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder (1980)

Han Solo, Hvezda smrti, nejlepsi sci fi a jak ja rvala, kdyz Hana zmrazili a myslela jsem si, ze uz ho nerozmrazej. Klasika. Stary Hvezdny valky proste prekonavaji sve novodobe "predchudce"

Dreamgirls

Dreamgirls (2006)

"Listen, to the voice deep within" do tohoto filmu jsem si myslela, že Beoyncé neumí zpívat. Chyba. Jennifer Hudson je ale naprosto úžasná a její podání Effie je prostě dokonalé. A Eddie Murphy je jednou taky herec a zpěvák (sic!) a ne jen přiblblý komik. Prostě bomba, jeden z mých nej filmů.

Věčný svit neposkvrněné mysli

Věčný svit neposkvrněné mysli (2004)

Kdyz se na ten film divala moje sestra, tvrdila jaka je to kravina. Ja porad nevim, co si o tom mam myslet, ale protoze miluju Kate Winslet a Jim Carrey to vyjimecne nedela opicky, zarazuji tenhle film do me top desitky. Takhle si predstavuju netradicni film o lasce. A kez by, kez by, slo nekoho vymazat.